Ateist olduğunuzu ailenize nasıl açıklarsınız?

Nasıl bir tepki ile karşılaştınız? Fikirlerinize ihtiyacım var.

Annem ve babam din ile içli dışlıdır, ben ilk şüphelerim ortaya çıktığında onlara sorular sormaya başladım, cevap verdiklerinde yetersiz bulduysam yetersiz bulduğumu söyledim. Zamanla daha çok üstüne düşmeye başladım, çabaladığım halde kalbim ile inanamadığımı, içimde bir şeylerin tam olmadığını söyleyip durdum, hiçbir zaman huşu içinde ibadet etmediğimi dile getirdim. İnançtan yoksun olmak ta çok zoruma gidiyor, kalbimi ferahlatan herhangi bir inancım, işte bu dediğim bir durum yok. Bir gün o kadar ağır bastı ki çaresizliğimde tutunacağım bir maneviyatım olmadığı için annemgil ile bu konu hakkında konuşurken ağlayıverdim anneme sarıldım onlar da artık daha da hoş karşılar oldular. Fakat şunu da söyleyeyim benim de tercih ettiğim bir inanç yöneldiğim bir görüş yok yani kendim bile kabul ettiğimi söyleyemem. Aileme de keşke kalbimi ferahlatacak kadar inançlı olsaydım diyorum onlar da bana yardımcı oluyorlar bu konuda. Belki sende objektif davranarak konuşursan daha hoş görülü davranabilirler. Sürekli dile getirme derim bu konunun konuşulacağı yer vardır konuşulmayacağı yer vardır. İslamın da etik ahlak konusunda haklı olduğu konuların olduğunu düşünüyorum, bunları da dile getir derim.
 
Abim ateist ve anneme babama rahatça söylüyor. Umursamıyorlar bile. Sonuçta onun kararı. Kimse bir şey diyemez. Bense millete dinimi söylemeyi gereksiz buluyorum.
 
Tamamen aileye bağlı. Müslümanlığı iyi bilen ve uygulayan kimselerse hoşgörüyle yaklaşırlar. Tabii ülkemizde bu tür insanların sayısı bir elin parmağını geçmez. Öte yandan ailen agnostik, panteist deist veya dini umursamayan kişiler falansa bir şey demezler tabii ki. Yine de bu tarz konuları sadece kendi fikrine benzer düşünenlerle paylaşmak daha mantıklı olacaktır. Yoksa ön yargılara kurban gidersin.
 
Bazen tartışırken, tepkilerimden anlıyorlar ama net bir şekilde açıklayamadım. Ailem dindar bunu onlara açıklasam yüzüme bakmazlar bir daha.
 
Kendi kararım sonuçta ne diyebilirler ki?
Çok şey diyebilir, nefret kusabilir, şiddet de uygulayabilir mesela. Evinden atmaya da çalışabilir. Her aile medeni değil.
Nasıl bir tepki ile karşılaştınız? Fikirlerinize ihtiyacım var.
Bunu en iyi sen bilebilirsin sence, aileni en iyi sen tanıyorsun. Ben bir tepki görmedim ama annem üzüldü ama dediğim gibi bunu sen bilmelisin.
 

Geri
Yukarı