Ateizm hakkında konuşalım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet, bu kadar sürdü. İletişimin ve bilimin bu kadar yaygınlaşması ve gelişmesi son yüz sene içinde oldu. Bundan öncesinde bilgiye erişmenin zorluğu, iletişimin ve ulaşımın yavaşlığı, okur-yazarlık oranının azlığı, o zamanın devletleri tarafından yapılan baskılar ve daha diğer birçok etken sayılabilir. Milattan önce insanların doğa olaylarını yorumlaması ve büyük güçler bahşetmesiyle başlamış bir öyküdür dinler veya tanrı kavramı.

Peki size bir soru sormak istiyorum. Çoğu din, kitabında Yaratıcının çok merhametli ve bağışlayıcı olduğundan bahsederken insanların halkı korkutması yani bizim tabirimizle "din tüccarlığı" yapmasında dinin ne suçu var? Sonuçta kitapta Yaratıcınız çok bağışlayıcıdır diyor. Fakat insanlar dini korku dini zannediyor. O zaman buradaki suç dinin midir, yoksa dini yanlış anlatanın mıdır?
 
Böyle düşünenler olduğunu bilmiyordum bak. İlginçmiş. Acaba nasıl bu sonuca ulaşabiliyorlar merak ettim.
Negatif ateizm, Tanrı'nın varolmasını prensip olarak mümkün görmekle beraber, varolduğuna dair hiçbir gerekçe bulunmadığı gerekçesiyle Tanrı fikrini reddeder.

Pozitif ateizm ise, Tanrı'nın varolmasını Tanrı kavramının geçerli bir şekilde tanımlanmadığı, içinde çelişkiler taşıdığı veya absürt olduğu gibi gerekçelere dayanarak mümkün görmez.
 
Peki öldükten sonra nasıl bir şey olmasını bekliyorsunuz? Merakımdan soruyorum yanlış anlamayın.
Şu ana kadar kimse bu durumu yaşayıp geri dönmediği için gerçek olarak nasıl bir duygu olduğunu kimse bilmiyor. Ancak kısa süreli ölüm konumunda durmuş ardından bir şekilde uyanabilmiş kişiler ölümü uyku gibi nitelendiriyor. Bir daha uyanamayacağın bir uyku olarak düşünebilirsin.

Kendi vücudunuzdaki atomlar siz gömüldükten sonra mikroorganizmalar tarafından parçalanır ve doğaya geri kazandırılır. Bilinç olarak nitelendirdiğiniz siz ise sonsuz bir uykuya gözlerinizi kapatacaksınız.
 
Ateist olabilirsin bir dine inanmıyor olabilirsin. Ancak bu bir dine inananları koyun olarak görmene ve inandıkları ilaha küfür etmeni meşrulaştırmaz.
 
Tanımadığınız insanlara böyle şeyler demek nedir ya? Herkes istediğine inanır. Onlara ergen deyip aşağılamak doğru mu? Aptal demek doğru mu? Yapmayın Allah aşkına. Garip gelebilir ama böyle dillendirmeyin. İnsanlara hakeret etmiş oluyorsunuz. Ateist tanıdığım var. Adam 3 senedir araştırıyor. Ergen Havalı olmak için olmuş demeyin lütfen.

Ben de garipsiyorum böyle insanları. Ama gidip onlara kötü söz söylemiyorum. Anlıyorum durumlarını. Aynısını öneririm.
 
Böyle düşünenler olduğunu bilmiyordum bak. İlginçmiş. Acaba nasıl bu sonuca ulaşabiliyorlar merak ettim.
Benim bildiğim sonsuz güç, iyilik ve bilgi sahibi olmanın çeliştiğini söylüyorlar ancak bence tanrı böyle olmak zorunda değil. O yüzden negatif ateistim.
 
Düşüncelerinizi duymak isterdim doğrusu.

İlk ateist olduğum zamanlar Kuran ayetlerini okurdum az çok, bazı bildiğiniz ayetleri alır bakın Kuran böyledir derdim. Bu benim ilk ateist olduğumda çok bilgim yokken yaptığım şeyler. Kuran'da mesela şeriat ile ilgili ayet var ancak açıklamasına baktığımda diyanetten; çok farklı bir şey dediğini anladım. Yani artık çok Kuran ile ilgilenmiyorum. Doğrusu dinler ile ilgilenmeyi bıraktım denebilir, çünkü 3 yıl boyunca sürekli bu konuları araştırdım. Artık insan bıkıyor doğrusu :)
 
İnsan olsun gerisi pek umrumda değil.

Türkiye gibi ülkelerde böyle düşünen insan az. Şu konu da bile tartışıyorlar.
Birisi laf atıyor, diğeri ona. Öyle tartışma çıkıyor. Önce tartışmasını bilmek lazım.
Ben de bakmam dinine, kimliğine vesairesine. Amerikalı bir arkadaşım var. Satanizme inanıyor. Ancak özünde çok iyi bir insan. Hiçte bir sıkıntım yok onunla. Bu tartışmaların sonu yok. Hem özenirler başka ülkelere, hem de daha doğru düzgün tartışmasını bilmezler.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı