Ateizm hakkında konuşalım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Din bilimsiz olmaz bilim de dinsiz. Sorguladım deyip ateist olanların doğru sorgulama yaptıklarından emin değilim. Aynı şekilde dindar diye tek işi din olan kişilerin de gerçekten dindar olduğundan emin değilim.
 
Yazdığınızın bir kısmına katılıyorum. Eğer gerçekten imanımız sahabeler gibi olsaydı Allah'ın sözlerini hatim eder, ağzımızdan besmeleyi eksik etmezdik.
İşte bu da insanın doğasında inancın olmadığını gösterir.

@Alfha13 insanı yüceltmeyi bırak. Düşünüyorsun da ne oluyor? Hala kendi yaşadığımız gezegeni mahvediyoruz. Hayvanlar gibi sırf para için, güç için birbirimizi yiyor, katliamlar yapıyoruz.
 
Ben Türkiye'deki ateistlerin neredeyse tamamının İslamofobiklikten kaynaklı olduğunu düşünüyorum. İslam'dan nefret ediyor ve bu yüzden ateist. Diğer dinler ve hatta İslam hakkında en ufak bir bilgiye sahip değil, sadece popüler kültürden dolayı ateist oluyor. Türkiye'deki ateist sayısının artmasının nedeninin tamamen bu ve bu olayın etkilediği şeylerden dolayı olduğunu düşünüyorum. Çevremdeki ateistlere bakınca da iddia ettiğim şeyin doğru olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
 
Yaşınız genç olmalı. Gerçek atesitler bir hayat felsefesi arayışında olup kendilerini ona adarlar ve maalesef çoğunluğu hazzı aldığı vakit iplerler.
Ben gerçek ateistler ile ilgili bir şey demedim dikkat ettiyseniz. Hayat felsefeleri vesaire pek umurumda değil açıkçası merak etmiyorum. Ben Ateizm in ergenlerin havalı olmak için bulunduğu dinin çoğunluğunu oluşturduğundan dolayı mantıklı görmüyorum.
 
Ben Türkiye'deki ateistlerin neredeyse tamamının İslamofobikten kaynaklı olduğunu düşünüyorum. İslam'dan nefret ediyor ve bu yüzden ateist. Diğer dinler ve hatta İslam hakkında en ufak bir bilgiye sahip değil, sadece popüler kültürden dolayı ateist oluyor. Türkiye'deki ateist sayısının artmasının nedeninin tamamen bu ve bu olayın etkilediği şeylerden dolayı olduğunu düşünüyorum. Çevremdeki ateistlere bakınca da iddia ettiğim şeyin doğrubolduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

İslamofobi, İslam'dan nefret etmek değildir, korkmaktır.
Ancak dediğiniz şey kısmen geçerli, öyle tanıdıklarım oldu.
 
Bir itirafta bulunmak istiyorum. @FiravunluSakal isimli kullanıcı benim ilk hesabımdı ama ateistlere ve foruma hakaret dolu bir konu açtım. Çünkü önceden bașka konuya İslamla alakalı düșüncelerimi yazınca adamın biri "Allah yok" yazdı. Bu o kadar ağırıma gitti ki zaten klavyenin bașındayım bu yüzden böyle önyargılı saçma bir hakaret mesajı yazdım, aklım bașımdan gitti. Moderatörlerde hakaret ettiklerim arasındaydı çünkü benim Tanrımı inkar eden o șahıs beni onlara rapor etti ama gereksiz olmayan mesaja gereksiz mesaj cezası verildi daha sonra buna itiraz edince moderatörler bu kez itiraz hakkını boșa kullandım diye ceza kestiler yani konuyu bunu bahane ederek öfkemin kurbanı olmuș olarak açtım. Bașkasının dinsiz olduğu bilmeden iddia etmek (hașa) çok günah bunu biliyorum tüm Technopat üyelerinden özür diliyorum. İkinci hesap açtığım için beni banlatabilirsiniz. Çok üzgünüm hakkınızı helal edin.
 
Hocam bu sizin çevreniz ile alakalı. Ben böyle ateist görmedim. Duydum ama.
Sizin görmemeniz böyle kişiler olmadığı anlamına gelmez veya benim görmem ateizmin böyle bir din olduğu anlamına gelmez fakat gördüğüm kadarıyla böyle.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı