Ateizm nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yaraliordek

Hectopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Ülkemizde ateist deyince akla; "ben görmediğim şeye inanmam aga" cümlesi geliyor.

Mesela birine ateist olduğumu söylediğim andan itibaren; 2 saniye sonra karşımda duran birey nefes almadan, "sen görmediğin şeye inanmaz mısın?" diyor. Ve ben cevap vermeden kendince sanki bunu ben söylemişim gibi savunmaya geçiyor. "Beynini de göremiyorsun, duyguları da göremiyorsun o zaman onlar yok mu?" diye bir cevap alıyorum.

İnsanların çoğu böyle düşünüyor bu yüzden şaşırmıyordum. Ama felsefe hocamızın da aynen böyle konuştuğunu duyunca çok şaşırdım.

Bu konuya bir açıklık getirmek istiyorum.
Ateizm kelime anlamı olarak "teizm"in tam tersi demektir.
Teizm sadece tanrı var demek değildir, tanrı vardır ve din, kitap, peygamber gönderebilir demektir.
Teizm ile deizmi ayıran da budur, deistler tanrı kavramının herhangi bir şey olabileceğini söyler.
İlahi dinlere inanan kişiler aynı zamanda teisttir.

Buna göre ateizmin de teizmin tam tersi olması, yani; tanrı yoktur ve din, kitap, ve peygamber gönderemez. Anlamını taşıması lazımdır.

Ama ateizm günümüzde terim anlamı ile kullanılmaktadır.
Peki ateizm nedir?

Cevap zor değil, öncelikle ateist görmediği şeye inan kimse demek değildir.
Ayrıca ateizm her şey tesadüf eseri olmuştur demek değildir.

Bir ateiste Allah yoksa bu dağları kim yarattı? Diye sormak mantıklı değildir.
Çünkü ateizmin amacı yalanları yalanlamaktır.
Yani henüz bilimin cevap veremediği, henüz anlaması imkansız olan sorulara cevap verilemeyeceğini bilen insanlar ateisttir.

Çok basit anlatıyorum, biz 4.5 milyar yıl yaşında bir gezegenin üzerinde sadece birkaç milyon yıldır yaşıyoruz.
Yani bizim dünyanın nasıl oluştuğunu bilmemize imkan yoktur.
Dünyanın nasıl oluştuğunu kimse bilemez.
Dünya nasıl oluştu? Sorusuna verilen bütün cevaplar yalandır. Yanlıştır.

Ateist kimseler bu sorunun cevabı budur! Demez.
Bilim bu soruya cevap verene ve onu kanıtlayana kadar verilen bütün cevaplar yalandır. Der.

Örneğin, iki insan düşünün ve önlerinde kocaman bir dağ var. İnsanlar dağın arkasında ne olduğunu bilmiyor.
İki insandan birisi ateisttir. Ve der ki dağın arkasına gidip ne olduğuna bakmadan orada ne olduğunu bilemeyiz.
Diğer insan ise orada Allah var ve bizi o yarattı ben biliyorum, sadece bana söyledi.
Derler. İkinci insan kanıt olarak, cevabını kimsenin veremeyeceği o soruyu sorar. Ve bunu bir kanıt sanar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı