Barfiks yaparken nelere dikkat edilmeli?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar bilinçli bir şekilde barfiks egzersizlerini yapmaya devam ediyorum. İlk günkü ağrılar geçeli haftalar oldu, kaya gibiyim :)

Avuç içe bakacak şekilde 6 tam ama tam barfiksi rahatça yapabiliyorum, fazlası için kendimi riske atmıyorum, çünkü vücut ağırlığı ile çalışıyoruz, boru ile değil.
Avuç içi dışa bakacak şekilde ise 3 tam barfiks standart haline getirdim, 4 belki ancak 5'e zorlamıyorum kendimi.

Faydasını da gördüm hani, az çok bir şeyler belirginleşmeye başlıyor. 150 küsür liraya protein tozu falan da almayı planlıyorum.
Şınav gibi egzersizler aşırı basit kaçmaya başladı, barfiks gerçekten hafif bir egzersiz değilmiş.

Yavaştan kilo almaya da başlıyorum, 60 kiloyum şuan.
Ancak 2-3 haftadır falan yediklerime çok dikkat ediyorum ve bisiklete hiç binmiyorum.
Bisiklet yüzünden 55'li kilolarda kalıyordum hep.

Yavaştan kilo almaya da başlıyorum, 60 kiloyum şuan.
Ancak 2-3 haftadır falan yediklerime çok dikkat ediyorum ve bisiklete hiç binmiyorum.
Bisiklet yüzünden 55'li kilolarda kalıyordum hep.
Bisiklet yüzünden kalmiyorsunuz. Gereken günlük kalori miktarini almadiginiz icin zayifliginizi bisiklete yoruyorsunuz. Bisiklete devam edin. Bacaklariniz güzel sekil alir.

Arkadaşlar 40TL'ye 90-140cm uzunluğa sahip Barfiks çubuğu aldım ve zor bela duvara monte ettim.
Şuan elimi havaya kaldırdığımda sopaya yetişemiyorum, ayaklarımın yerden kesilmesi gerekiyor.

Galiba ters bir hareket yapmış olmalıyım ki tam göğüs kafesimin ortasında çok çok ufak bir rahatsızlık hissediyorum. Yani yarın sabaha uçar gider ancak yanlış yaptığım şeylerin olduğu ortada.

180 boy ve 55 kilo ağırlığa sahibim. Askıda kalacak şekilde barfiks yaparken nelere dikkat etmek lazım.
Çünkü vücut ağırlığım ile çalıştığım için kendimi sakatlamak istemiyorum.
Hocam Askerliğimi komando olarak yaptım ve ilk gittiğimde 0 barfiks çekiyordum. Daha sonralarında vucudumu askıda tuttutum her fırsat buldukca ve bunu seans olarak yapın yani ilk etapta örneğin 1 dk durabiliyorsanız 2 seans'da 1.10, 1.20 diye 5 seans yapın kendınızı geliştirdikce ilerletin bunu. Evet bu dediğimi yaptım 0 barfiks ilk basta deneme ile 4 baslattı beni daha sonrasında aynı geliştirme ile 14-16 çekiyordum ve unutmayın bunu yapabilmek için seans olarak yapın yükselterek veya alçaltarak. Bir önerim daha olcak tabiki bol bol protein tüketin.
Dikkat: Hocam son bir önerim sadece barfiks ile uğrasmayın vucudunuz çok orantısız olur zaten kilonuz çok düşük bu kiloyu 70-75 arasına çıkarmanız gerekecektir. Tabi bunların hepsini yapmadan önce ısınma hareketleri yapman gerekir aksi taktirde kendi sakatlarsın.

Bisiklet yüzünden kalmiyorsunuz. Gereken günlük kalori miktarini almadiginiz icin zayifliginizi bisiklete yoruyorsunuz. Bisiklete devam edin. Bacaklariniz güzel sekil alir.
Bisiklet ile direkt olarak bağlantılı, günlük 25km yol yapmak inanılmaz efor kaybı anlamına geliyor.

Dostum bu tekerlekleri her gün 25km çevirirken kilo kaybetmemek için beslenme alışkanlıklarını en baştan düzenlemek gerekiyor.
Şuan zaten hava koşulları nedeniyle ara verdim. Beslenmeme de çok dikkat ediyorum.

once.jpg

Arada geçen zamanda cidden gelişme kaydettim. El dışa bakacak şekilde 10 tam barfiksi tam kanat açıklığında yavaşça yapabiliyorum.
Tabi 2. 10'luk set için 5 dakika dinlenmem, gücümü toplamam gerekiyor.

Yediklerime de gerçek anlamda dikkat ettiğim için 60 kiloya çıktım 1 hafta kadar önce. Protein tozuna falan pek ihtiyaç duymayacağım galiba.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı