Battlefield 1 Türk düşmanlığı

Hocam senaryo modunu anlatıyorum.
İtalya da geçen bölümde, bir kişi onlarca uçağı açık alanda düşürüyor. Şimdi görünmezlik mi açtı bu? Ya da CoD'da Ruslar sürekli nükleer bomba kaçırırken, düzeni de Amerikalılar korumaya çalışıyor. Çok yaşa Amerika mı diyelim buna göre de?

Bazı şeyler, size dokununca ses çıkarıyorsunuz. Size dokunmayınca da ölsün Ruslar, yaşasın Amerikalılar.
 
Bir çok kişi beni yanlış anlamış. Ben aşırı milliyetçi değilim. Ben insanların öldürülmesine ( oyun da ) karşı değilim. Ancak bayrak kutsaldır. Oyun da hikaye bölümünde ben de Osman'lı askeri öldürdüm (çünkü bu bir oyun.) ancak Atatürk'ünde dediği gibi bayrak kutsaldır. Önüne yunan bayrağı serildiği halde üzerinden geçmedi Atatürk. Hepiniz onların da askerleri ölüyor demişsiniz. Benim takındığım konu orası değil, bayrak.
 
Bakın aşağıda videosunu atıyorum:
NOT: Ben sadece şans işi gördüğüm bir şeyi atıyorum buraya. Her ne olursa olsun bir milletin bayrağına sıkılmaz! ( Sağ orta da tankın üzerinde Türk bayrağı var ve ona sıkıyor )

Eki Görüntüle 605560

( Sağ ortaya iyi bakın )
Saçma sapan konuşma. Rahatsız oluyorsan oynama oyunu.
 
Ben zaten oyunu sileli çok oldu. SE...R 1915'te geçemedikleri Çanakkale'yi anca oyunda geçmeye çalışıyorlar. Sildim gitti.
"Anca oyunda geçmeye çalışıyorlar" mı? Gerçekte de geçmeye çalıştılar. Geçemediler ki oyunda da böyle. O bölümün sonunda da diyor zaten "Türkler çok şey feda ettikleri zafere ulaştılar, Gelibolu'yu vermediler." diye
 
Ekran Alıntısı.JPG

Burada ırkçılıktan bahseden kardeşlerimin hepsi çoktan oynamıştır bu oyunu. Gereksiz açılmış bir konu. COD da No Russian bölümü vardı hatırlarsanız ve çatır çatır da ruslar öldürülüyordu. Bana kalırsa bu kadar çok milliyetçi isek bunlardan önce daha çok silmemiz şeyler var hayatımızda hadi eyvallah.
Ek: Hepinizi seviyorum yanlış anlaşılmasın.
 
Birçok savaş temalı oyunda Alman, İngiliz, Rus vs. öldürülüyor ve evet bu ülkelerden tepki olmuyor. Fakat bizim askere ve bayrağa verdiğimiz değer bu ülkelerden çok farklı. Bu yüzden bu tür oyunları ben de garipsiyorum. Bizim kültürümüzde, oyun bile olsa içimiz elvermiyor. Oynayıp oynamamak tamamen size kalmış. Ama aynı zaman bunun sanal bir oyun olduğunu da lütfen göz ardı etmeyin.
 
Onun sebebi silah en iyi gövdeye vuracağından, nerede daha fazla hasar aldığını göstermek amaçlı olduğunu düşünüyorum. Zira oyun ilk çıktığında çok oyuncu için ana kısım Osmanlı ve İngiliz'di sonradan diğerleri de geldi.
Hocam sizde abartıyorsunuz kasıtlı olarak Türk düşmanlığı olsaydı Çanakkale'de bizi övmezlerdi ya da çok oyunculu kısma koymadan geçerlerdi. Ama Osmanlı'yı, Araplar'ı sömürmüş gibi gösteriyor orada ufak bir koku var.
Fakat sanki Almanları çok iyi göstermişler ya da Avusturya-Macaristan'ı melek gibi göstermişler. Eğer çok oyunculu kısımda ki operasyonları oynadıysanız zaten hemen hemen her konuşmada karşı tarafa güzel saydırıyorlar.

Ek olarak bazı arkadaşlarda demiş, bir çok savaş temalı oyunlarda Ruslar'da, İngilizler'de, Almanlar'da vb. öldürülüyor ama onlardan neredeyse hiç tepki çıkmıyor. Bu kadar milliyetçi olmayın zararınıza dokunur.
Gidin İkinci Dünya Savaşı oyunu oynayın Almanlar'ı nasıl gösteriyorlar bir bakın veya bazı CoD oyunlarında ki Rus ve İran düşmanlığı vb. ...
 
Gereksiz bir neden. Boş verip oyunu oynayın. Başka oyunlarda başka ülkelerin askerini öldürürken sorun çıkmıyor da bizimkileri öldürünce ne oluyor. Her ülkenin bir tarihi ve kahramanları vardır. Türkler dünya'daki tek veya ilah ülke değil. Beğenmiyorsanız oynamazsınız. Burada ağlamanın mantığı yok. Her yere Türk bayrağı yazınca Vatan'ı kurtarmıyorsunuz.

Anlamıyorlar işte. Türklüğü ilah seviyesine çıkartan şahıslar var maalesef.

Oyunu yapanda veya cihazda hiçbir suç yok. Aileler çocuklarını eğitemediği için, doğruyu yanlışı bilmedikleri için ve zihinleri gelişmediği için bu şeylere maruz kaldıklarında zarar görüyorlar. Eğitimli birinin zaten umrunda olmayacaktır.

Türkler olarak kendimizi ilah sanıyoruz maalesef. En güçlü ülkeyiz ve herkes bize tapıyor(!).

Bu oyunla alakalı değil. Oyun üreticileri en çok ilgi çekecek, en çok sattıracak konu üzerine oyununu yapar. En çok sattıracak en çok yıkımın olduğu 1. dünya savaşı, 2. dünya savaşı ve olası 3. dünya savaşı'dır. Onun için para önemlidir. Gerisi sizin uydurduğunuz komplo teorilerinden başka bir şey değil.

Mesajla alakası yok. Oyun üreticileri en çok ilgi çekecek, en çok sattıracak konu üzerine oyununu yapar. En çok sattıracak en çok yıkımın olduğu 1. dünya savaşı, 2. dünya savaşı ve olası 3. dünya savaşı'dır. Onun için para önemlidir. Gerisi sizin uydurduğunuz komplo teorilerinden başka bir şey değil.

Haklısınız. Firmaların tek düşündüğü para. En çok yıkım getiren savaşlar en çok ilgi gören ve sattıran hikayedir. Büyük oyun firmaları bu yüzden bu savaşlara odaklanır.

Şirketlerin tek amacı para kazanmak. Bizimle bir savaş halinde değiller. En çok sattıracak oyun teması en çok zararın verildiği savaşlardır. Bundan dolayı firmalar bu şekilde oyunlarını geliştirir.

Yalnız askerleri öldürmesine bir şey demiyoruz bayrağa tankın sıkmasına bir şey diyoruz konuyu okuyuop yazın lütfen.
 

Geri
Yukarı