Bilgisayar Almayı Lüks Sayan İnsanlar

İletişim çağında bilgisayarı, telefonu, interneti lüks olarak gören kişilerin akılları 1950 yıllarında kalmıştır. Ülkemizde çok örneği var bunun, artık internetin bile "temel insan hakkı" olarak kabul edildiği dönemde yakında elektrik de lüks demeye başlayacaklar. Geceleri gaz lambasıyla önlerini görmeye çalışırlar artık...

Yok, bazı gerici milletlere "gelişim" göstermek yaramıyor. Akılları geçmişte kalıyor, çağa ayak uyduramıyorlar, fakirliğe ve insan haklarından uzak yaşamaya o kadar alışmış oluyorlar ki "insan hakları" sınıfına giren şeyleri bile lüks olarak kabul ediyorlar. Hatta içlerinde meyve sularına bile lüks vergisi (özel tüketim) getirilmesini destekleyenler çıkabiliyor.

Tam ideal "tebaa" örnekleri işte bunlar. Bir azınlık bunların sırtlarından zenginlik ve bütün imkanlara sahip şekilde yaşasın, bunlar da buldukları ekmeğe suya şükretsin. Neden biz böyle sürünüyoruz da birileri bizim üstümüzden öyle yaşayabiliyor diye düşünmek yok, düşünmek ve sorgulamak ayıp çünkü onlar için.

Not: Daha çok şey eklerim buna ama neyse...
Birde askeri ücretle geçinen et yiyemiyor diyorum bana diyor yemesin. İslam ile bağdaştırdıkları zaman da iyice deli oluyorum. Yok İslam'da vergi şöyle böyle diye. Hangi Kuran ayeti diye sorsam cevap veremeyecekler. Çünkü dine kendi kafalarından bir şey ekliyorlar. Onu bunu geçtim İslam'ın neresinde kendi vatandaşınızı sömürün yazıyor? Hz. Ömer zamanında halkının çok az kesimi aç diye adam kendisi en fakir kesim ile aynı yemeği yiyor. Evi olmayan var diye şatafatlı saray yerine bir ağacın gölgesinde insanları ağırlıyor. Ya böyle bunu örnek alın yada lütfen benim dinimin adını kirletmeyin. Halkı aç diye kendini aç bırakan liderden malum yere. Ne diyeceğimi bilemiyorum...

Saçma sapan konuşuyorsunuz. Dışarısı 65 yıl vade ile alınmış arabalarla dolu, insanlar park için yer bulamıyor. İnsanların cepleri 10 yıl vadeli iPhone'ler ile dolmuş taşmış. Sokak aralarındaki internet kafelerin haddi hesabı yok. Hani insanlar fakirdi, hani telefon, araba, PC alamıyorlardı ? Külliyen yalan. (!)

Lükstür zaten. Eğlence sektörü adı altında servis edilen herhangi bir ürün ya da hizmet; barınma, giyinme, beslenme veya güvenlik gibi bir ihtiyaç değildir. Yanlış anlaşılmasın bu arada millete eğlenmeyin sadece çalışın ve ortalama bir insan olarak hayatta kalın demek istemiyorum.

Lükstür zaten. Yanlış anlaşılmasın bu arada millete eğlenmeyin sadece çalışın ve ortalama bir insan olarak hayatta kalın demek istemiyorum.

İlk cümlenle sondaki cümlen çelişki ve sen yanlış anlaşılmasın diyorsun. Bu ülkede zaten sürekli çalışalım emeğimizin karşılığını alamayalım ve hiç eğlenmeyelim oh oh "Avrupa bizi qıskanıyor".

İlk cümlenle sondaki cümlen çelişki ve sen yanlış anlaşılmasın diyorsun. Bu ülkede zaten sürekli çalışalım emeğimizin karşılığını alamayalım ve hiç eğlenmeyelim oh oh "Avrupa bizi qıskanıyor".
Demek istediğimi tamamen çarptırmışsınız. Saydığım 5 temel ihtiyaç olmaz ise hayatta kalamazsınız. Temel ihtiyaçlar haricinde olmayan her şey ise ''lüks'' kavramı içerisine girer, kelimeyi biraz araştırmanız ve biraz olsun üstüne düşünmenizi istiyorum. Ayrıca ''Avrupa bizi kıskanıyor'' ne alaka? Ülkemizin yaşam standartlarının diğer ülkelere kıyasla üst düzey olduğunu savunduğumu hatırlamıyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
E ben de onu eleştiriyorum zaten. Bu çağda temel ihtiyaçların ne olduğunu tekrar gözden geçirmek lazım. "Bilgisayarsız ölürsün" demiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı