Bilgisayar Kasasına Su Döküldü

Mümkünse ardı arkasına yapılabilecekleri sıralamadan gidersek arkadaş neyi yaptı neyden sonuç aldı neyden alamadı takip edebilim. Öncelikle anakartında dahili bir ekran kartı var mı yok mu bunun cevabını alalım ki ekran kartını anakarta tak diyerek işleri iyice karıştırmayalım.

İşlemcimin kendi ekran kartı mevcut.

Son düzenleyen: Moderatör:
Israrla tekrar soruyorum fanlardan kastınız kasa içi fanlar mı psu fanından mı bahsediyorsunuz? Cümlelerinizden birçok anlam çıkabilir göremediğim için yanlış yorumlanıp yanlış yönlendirme yapılabilir.

Şu an donanımların hepsi eskiden olduğu gibi takılı haldeyken anakartın ve ekran kartının ledleri yanıyor fakat düğmeye bastığınız zaman kasada her hangi bir etkileşim olmuyor buraya kadar anlaştık mı?

Kısa devre ile çalışacaktır şahsen.
Günümüzde üretilen donanımların çoğu suya ve neme oldukça dayanıklı artık. Tabii dediğim gibi donanımın güncelliği önemli.
İyice kuruduktan sonra hiçbir problem yaşamazsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu uzun bekleyiş için moderatörlere teşekkür ediyorum. Hayatlarımız o kadar uzun ve o kadar boş beleş geçiyor ki, elimizde kahvemiz ayaklarımızı uzatarak oturmuş, bu bol zamanımızı nasıl harcasak derken çözüm oluveriyorlar.
Sizlerin hayatı nasıl geçiyor bilemiyorum fakat insanlar sürekli bir koşuşturmacanın içinde. İnsanlar hayatlarını sizin sandığınız kadar, noktadan sonra boşluk bıraktım mı ya da büyük harfle başladım mı diye dikkat edecek kadar sere serpe ve rahat geçmiyor. Özen gösterebildiği kadar elbette ki özen gösteriyor, fakat hepsi bu kadar.
Ne ceza amacıyla kesilmiş puanınız nede ödül olarak verilmiş olanı umurumda değil. Benim umursadığım, bu süre zarfında yardım etmeye çalıştığımız insanın eli kolu bağlı çaresizce bekleyişi, hatta bekleyemeyip yanlış bir işlem sonrası daha büyük zarara uğraması olur. Gamı tasası olmayanlar için bu da sorun olmayacağı için verdiğiniz ceza sadece forumunuzun amacını oluşturan yardım edilesi insana olur.
Birçok defa dile getirdim, Türkçe kurallarına elbette uyulsun ama bunu dikdatörlük seviyesinde yaptırmaya çabalıyor olmanız insanların hayatında tahmin ettiğinizden daha büyük zararlara sebep olabilir.
Neyse bu yorumum yayınlanırsa eğer ve umuyorum siz de bu sürede yanlış bir şey yaparak donanıma iyice zarar vermediyseniz aşağıda resmini verdiğim kabloyu bulup anakarttan çıkarın, bu kablonun takılı olduğu 2 tane pini yine iletken bir nesne ile birbirine temas ettirin. Şayet sorununuz kasa üzerindeki power düğmesi ise bu yöntem power düğmesinin yapması gereken işi yapıp sistemi açacaktır.
Tahmin ediyorum siz de ceza aldığınız için yazamayacaksınızdır, sonucu artık cezanız ne zaman kalkarsa bildirirsiniz. Bizde zaman ayırabilirsek bilgimiz dahilinde yardımcı olmaya çalışırız.
20181113_204433.jpg

Bu uzun bekleyiş için moderatörlere teşekkür ediyorum. Hayatlarımız o kadar uzun ve o kadar boş beleş geçiyor ki, elimizde kahvemiz ayaklarımızı uzatarak oturmuş, bu bol zamanımızı nasıl harcasak derken çözüm oluveriyorlar.
Sizlerin hayatı nasıl geçiyor bilemiyorum fakat insanlar sürekli bir koşuşturmacanın içinde. İnsanlar hayatlarını sizin sandığınız kadar, noktadan sonra boşluk bıraktım mı ya da büyük harfle başladım mı diye dikkat edecek kadar sere serpe ve rahat geçmiyor. Özen gösterebildiği kadar elbette ki özen gösteriyor, fakat hepsi bu kadar.
Ne ceza amacıyla kesilmiş puanınız nede ödül olarak verilmiş olanı umurumda değil. Benim umursadığım, bu süre zarfında yardım etmeye çalıştığımız insanın eli kolu bağlı çaresizce bekleyişi, hatta bekleyemeyip yanlış bir işlem sonrası daha büyük zarara uğraması olur. Gamı tasası olmayanlar için bu da sorun olmayacağı için verdiğiniz ceza sadece forumunuzun amacını oluşturan yardım edilesi insana olur.
Birçok defa dile getirdim, Türkçe kurallarına elbette uyulsun ama bunu dikdatörlük seviyesinde yaptırmaya çabalıyor olmanız insanların hayatında tahmin ettiğinizden daha büyük zararlara sebep olabilir.
Neyse bu yorumum yayınlanırsa eğer ve umuyorum siz de bu sürede yanlış bir şey yaparak donanıma iyice zarar vermediyseniz aşağıda resmini verdiğim kabloyu bulup anakarttan çıkarın, bu kablonun takılı olduğu 2 tane pini yine iletken bir nesne ile birbirine temas ettirin. Şayet sorununuz kasa üzerindeki power düğmesi ise bu yöntem power düğmesinin yapması gereken işi yapıp sistemi açacaktır.
Tahmin ediyorum siz de ceza aldığınız için yazamayacaksınızdır, sonucu artık cezanız ne zaman kalkarsa bildirirsiniz. Bizde zaman ayırabilirsek bilgimiz dahilinde yardımcı olmaya çalışırız.
Eki Görüntüle 343589

Sonunda açıldı cezam. Dediğinizi denedim fakat bir sonuç alamadım.

Kablonun 2 ucunu değil kablonun takılı olduğu 2 pini birbirine temas ettirdiniz değil mi?
Donanımları söküp masa üzerine alabilir misiniz bilemiyorum, alamıyorsanız bile bu klavuz dakileri sırasıyla yaparak sonuç almaya çalışabilirsiniz. Ölçüm yapmanız şart değil önemli olan hangi donanım söküldüğünde sistem tepki veriyor bunu anlayabilmek.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 343589
Konuyu okuyordum, bilgim olmadığı için takip ediyorum sadece.Arkadaşın başına gelenlere üzüldüm umarım minimum hasarla halledilir.Sizin yardım etme çabanızı da takdir ettim doğrusu ve yazım kuralı hakkında söylediklerinize tamamen katılıyorum.Evet dikkat edilmeli uyarılmalı fakat burada insanların acil yardıma ihtiyacı olabiliyor çoğu zaman, böyle durumlarda esnek davranılmalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı