Bilgisayar mühendisliği okuyorum.
Diğer sorunuz şu an bir şey yapmam gerekir mi, sanırım. Şu an hayır. Şimdi lise sınavınıza çalışın. 9. sınıfta okula adapte olmaya çalışırsınız. 10. sınıfta ufaktan bir programlama dilini öğrenmeye başlayabilirsiniz. 1. sınıfta daha rahat edersiniz. Bunun dışında bir şey yapmanıza gerek yok. Sınıfımın çoğu okula başlamadan önce herhangi bir dil bilmiyordu.
Bilgisayar mühendisliği tek tip değil. Sabahtan akşama kadar sunum yapan bilgisayar mühendisleri de var. Sensörlerle, çeşitli parçalarla iletişim kuracak bir sistem yapacaksanız kesinlikle başkaları ile iletişim halinde olmalısınız. O olmasa bile size yazacağınız programın ne yapması gerektiğini birinin anlatması lazım. Sonrasında al, ben bunu yaptım, olması gereken bu mu diye sorduğunuzda size şuraları değiştirsek fena olmaz diyecek, siz de değiştirip aynı şeyi soracaksınız.
Miyoplukla asosyalliğin olayını anlayamadım. Ben de 6 yaşımdan beri gözlük takıyorum, miyopum. Sürekli bilgisayar başında olunca gözlerim daha çok bozulur diyorsanız onunla alakası yok. Çoğunluğu genetik göz yapısı nedeniyle. Yani bilgisayar, televizyon kullansa da kullanmasa da o göz yaş ilerledikçe genlerdeki asıl şeklini alıp, normalde olması gereken düzgün şekilden uzaklaşacaktı. Mercek ile gelen ışığın odağı değiştiriliyor. Ameliyat ile de benzer bir düzeltme yapılıyor. Tam emin değilim ama sanırım gözün kendi merceğini odağı düzgün ayarlayacak şekilde kırpıyorlar.
Korkunuz çok yersiz. Sosyal olup olmamak tamamen kişinin seçimi. Kurumsal bir firmada işe girince günlük, en kötü haftalık toplantılar yaparak sosyalleşeceksiniz, yanınızda kod yazan adam ile konuşacaksınız, öğle yemeğini tek yemezsiniz herhalde. Bilgisayar mühendisliği sabahtan akşama kadar kod yazmak değil. Bunu bir kafanızdan çıkarın. Kod yazmak öyle he deyince olmuyor. Neyi nasıl yapacağını düşünmesi bile zaman alan bir şey. Grupla yazılacak bir program için oturup saatlerce tartışmanız bile gerekebilir.