Bilgisayarım hacklendi

Ebubekir Solak

Hectopat
Katılım
1 Eylül 2020
Mesajlar
480
Çözümler
1
Yer
Belgique-Bruxelles
Merhaba arkadaşlar gamepazari.com adlı siteden bir oyun hesabı satın aldım 10 TL'ye. Steam hesabıma uygulama üzerinden girdim ve aldığım oyunu indirmeye başladım. Yanında bir de hediye oyun verdiler. O hesap doğru mu diye kontrol etmek için web Steam sayfasına girdim çünkü uygulamada indirme yapılıyor. Neyse hesaba girdim hesap Rusça çıktı ama oyun içindeydi. Sonra ürünü aldım seçeneğini işaretleyip tam yorum yazıyordum ki birden bilgisayarım kontrol edilmeye başladı. Discord'da arkadaşlarımlaydım, sağırlaştırdı ve sonra arama yerine bu satıcıdan ürün alma bunlar dolandırıcı yazdı. Ondan sonra bilgisayarımdaki bütün uygulamaları açmaya başladı bende hemen bilgisayarı güç düğmesinden kapatıp açtım ve baktığımda bilgisayarıma bir ağ tarafından erişildiği gözüküyordu aygıtlar sekmesinde. Onu hemen kaldırdım. Ne yapmalıyım ya da ne yapabilirler bilgisayarıma?
 
İlk yapmanız gereken şey, bilgisayarı internete bağlamayın. Elinizden geliyorsa farklı bir cihazla Kaspersky indirip, sadece Kaspersky indirirken internete bağlayın ondan sonra veri tabanlarını güncelleyip internetle bağlantınızı yeniden kesin. Sonrasında tam tarama yapın.

Bana arkadaşların şaka yapıyor gibi geldi.

Bana da öyle geldi.
 
Muhtemelen servis hizmeti adı altında da kullanılan uzaktan erişim programı veya daha kötüsü virüsü. Virüs taraması yap. Ağların hepsiyle bağlantını kes. Ethernetle bağlıysan çıkar, wi-fi ise kapat.
 
Hayır dediğim gibi internet tarayıcısında Steam'e girdiğim anda oldu olay.
Girdiğiniz anın bir önemi yok. Ben de zamanında almıştım bu tarz satıcıdan. Hesap bir sürü kişide olduğundan başkası oyundayken oyunu açmaya kalktığımda onun bilgisayarını ekran olarak kullanıp yönetimi bana vermişti. Yani ben kullanıyordum arkadaşın cihazını. Biraz korkutmuştum hatta. Bu tarz bir durum yaşanmış olabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı