Bilgisayarıma virüs mü bulaştı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet İngilizce kullanıyordum. Virüsün tam amacı nedir acaba bilginiz var mı? Su an NOD32 kurdum ama baska ne onerirsiniz bunu kaldirmak icin?

Bir casus yazılımdır. Kendini sürekli kopyalar. Arka planda çalışıp sizin kişisel bilgilerinizi alır. Ayrıca Windows Firewall'dan tüm yönetici izinlerini eline geçirir.

NOD32 ayrıca, forumda pek tavsiye edilen bir yazılım değildir. Hele korsan olarak indirdiyseniz daha kötüdür.

Denetim Masası'ndan kaldırabilirsiniz diye biliyorum.

Son düzenleme:
Screenshot_20190128-004830_Gallery.jpg
Tekrardan reset attim ve su an Task Manager'a erişebiliyorum. Ayrica burada bakin ne buldum.

Son düzenleyen: Moderatör:
O değil de virüsü ne yaparken kaptınız merak ettim Youtube videoları izlerken olacak şey değil.

O değil de virüsü ne yaparken kaptınız merak ettim Youtube videoları izlerken olacak şey değil.
Sanırım Pubg Lite PC versiyonunu calistirmak icin indirdigim 50 tane Tayland Vpn'leri ile geldi. Ama 2-3 saat sonra etkisini gosterdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne kadar güvenlidir, bilmiyorum bu yöntem. Çünkü onun gerçek bir kaldırma aracı olup olmadığını bilmiyoruz ama (bana göre) denemeye değer.

1- Bilgisayarın internet bağlantısını kesin.
2- "Hizmetler"den RelevantKnowledge'ye ait hizmeti bulup sonlandırın. Dikkat edin, yanlış bir hizmeti sonlandırmayın.
3- Görev Yöneticisi'nden o uygulamayı sonlandırın.
4- Uygulamayı kaldırın.
5- C:\Program Files (x86)'da bulunan RelevantKnowledge klasörünü silin.
6- Sistemi yeniden başlatın.
7- ESET NOD32'yi ve Advanced System Care'i kaldırın.
8- Kaspersky Internet Security ile tam tarama yapın.
9- Tarama sonuçlarını bizimle paylaşın.

ESET'i, Kaspersky ile çakışma yapmaması için kaldırmanızı istedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı