İnceleme Bir Başyapıt: Red Dead Redemption 2

Haklısınız hocam, değinmiştim ufak bi yerde bu konuya. Dediğiniz gibi bazı görevler cidden tekdüze fakat bazı görevler var ki onlarda çok iyi tasarlanmış ama evet dediğiniz gibi 9 olabilirdi benim için
GoW'da da yan görevden yan göreve koşuşturuyorsun haritada. Onu da böyle mi değerlendirelim?
Haklısınız hocam, yok at sürme diye takmışlar, hemde bence bayağı zevkli at sürmek.

Aşırı abartılan bir balon oyundur kendisi. The Last Of us daha iyi.
İlk önce balon falan değil. Tlou 1-2+DLC'sini oynadım fakat bana göre RDR2 daha iyi sana göre TLOU daha iyi olabilir niye herkes tarafından beğenilen bir oyuna balon diyorsun? Sevemedim de geç saygı duyarım.

@Fatalis bana ikidir oyunu oynamadın diye sallayıp açıklama yapınca ortadan kayboluyorsunuz. Neden? Fikirlerine saygı duysam da böyle çok canım sıkılıyor. Lütfen yapmayın iyi sosyaller.

Teşekkürler hocam haklısınız, bence de kesinlikle RDR2 kazanmalıydı.

@Fatalis bana ikidir oyunu oynamadın diye sallayıp açıklama yapınca ortadan kayboluyorsunuz. Neden? Fikirlerine saygı duysam da böyle çok canım sıkılıyor. Lütfen yapmayın iyi sosyaller.
Sebebini yazmıştım aslında:

Konu GoW vs RDR2 tartışmasına dönmesin diye daha fazla yazmayacağım, bence siz de yazmayın konu sahibinin konusunu kirletmekten başka hiçbir işe yaramıyor bu tartışma çünkü.

İlla bu konu adına bir cevap istiyorsan onu da vereyim, bir oyunu 4 saat boyunca oynamak "oyunu oynadım" demenize olanak vermemeli. Artık günümüz oyunlarının ilk 4 saati nerdeyse hiçbir şey barındırmıyor çünkü. Özellikle Baldur's Gate 3 gibi bir oyunu 4 saat oynayıp övmeye başlamanız bana abes geldi. Dur bir daha ne gördün ki, tüm içerikleriyle birlikte 120 saati görebilen bir oyunu 4 saat oynayıp neden yorum yapıyorsun ki?

Ben şu an bir Bloodborne incelemesi hazırlıyorum mesela, oyunu çok sevdim ancak oyunu platinleyene kadar incelemeyi yazmaya başlamamıştım bile. Çünkü bir oyun hakkında yorum yapabilmek için oyunun sana sunduğu her şeyi deneyim etmek gerekiyor diye düşünüyorum. İlk 4 saati çok iyi geçen bir oyun 10 saat sonra felaket sıkıcı bir hale bürünebilir veya ilk 4 saati çok sıkıcı geçen bir oyun senin için bir başyapıt haline gelebilir.

4 s

4 saat oynadığımı belirttim ve sende ona göre yorum yapmalısın. Oyunu ben sana zaten karakterlerin suratları hakkında övdüm ve bunu gameplaylere bakarakta anlarım ve bakıp anladım. Yine de orada belirttim 4 saat oynadığımı. Nedenini hatırlamıyorum belirtmemin. Sizinle nedense sürekli laf dalaşına giriyoruz. Bu da canımı sıkıyor RDR2 bayağı uzun saatler oynadım. 1 hafta PS de oynadım şu an ise PC de oynuyorum. İyi sosyaller ve iyi sosyaller dilerim. İyi akşamlar.

Ayrıca şunu da eklemek gerek, GoW düşman çeşitliliği konusunda bir yerden sonra fazlasıyla göze batıyor. 20 saatlik bir oyunun düşman çeşitliliğinin daha güçlü olması gerekirdi. Özellikle bölüm sonu canavarlarının neredeyse hepsi birbirini tekrar ediyor. Oyunda iki veya üç tane benzersiz bölüm sonu canavarı var, diğerleri birbirinin farklı versiyonları. GoW'un en büyük sorunu buydu. Oynanış çeşitliliği sadece farklı dövüş kombinasyonlarıyla olmaz, bu kombinasyonları çeşitli düşmanlarla da desteklemek gerekir.

Sıkıntı yok, saygılı bir şekilde tartıştığımız sürece tartışmak benim için kötü bir şey değil. Tek sorun saygı, forumda RDR2'ye laf ettiğim için (aslında kötü olduğunu düşündüğüm yönleri söylediğim için sadece) dalga geçecek yer arayan ve normalde dalga geçilmeyecek şeyleri bile dalga konusu haline getirip benimle alay etmeye çalışan tipler var.

Bu şekilde yapmayıp düzgünce anlattığın sürece hiçbir problem yok, benimle aynı şekilde düşünmek zorunda değilsin.

Gereksiz tipler. Takma boş ver.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…