Konunun artık kapanması gerektiğini düşünüyorum. Bu sebeple de bir yazı yazıp kilitleyeceğim.
Öncelikle, Sapphire al diyen "
Oziboaydino" adlı arkadaş Sapphire al dediği için değil "Bilmeden, etmeden tavsiye etmiyorlar işte boşver." demesinden dolayı ceza almıştır. O gönderme Recep Baltaş'a yapılmıştır ve Recep Baltaş'ın da eline onlarca ekran kartı geçmiştir bu vakte kadar. Bir bildiği var ki geçmişten kaynaklı tavsiye etmiyor demek ki. Yoksa ben de Sapphire marka ekran kartını 3 yıl boyunca kullandım ve sıkıntı yaşamadım ve tavsiye de ederim fakat gerek burada, gerek diğer forumlarda dile getirilmişti. HD 78** serisinde Sapphire'de üretim sorunu olmuştu ve Sapphire kullanan ben bile bir ön yargıya düşmüştüm. Daha sonra ürünlerin toplanacağını belirtmişti Sapphire fakat Technopat Sosyal'de ürünü iade veya değişim alınmayan birkaç üye vardı. Sapphire'in bu hareketinden sonra ben de bir sonraki kartımı MSI aldım. Zaten Recep Baltaş da durumu anlatan birkaç linki burada paylaştı.
Yoksa Technopat Sosyal'in hiçbir markaya yakınlığı veya uzaklığı yoktur. Bazı arkadaşlar da "Recep Baltaş zaten Asus'ta çalışıyor, o yüzden önermezler." gibi şeyler belirtmiş, Recep Baltaş Asus'tan uzun süre önce ayrıldı diye biliyorum. Eğer konulara biraz bakarsanız Sapphire de dahil olmak üzere diğer markaların da çok önerildiğini görebilirsiniz. Örnek vermem gerekirse MSI R9 270X kullanan biri olarak bu seride Asus'u önermediğimi birçok konuda belirttim.
DH'de konuyu açan arkadaşın Sapphire önerdiği için değil "Bilmeden, etmeden tavsiye etmiyorlar işte boşver." demesinden dolayı da ceza aldığını tekrar belirtmek isterim. Donanım tavsiye ederken de teknik verilerle destekleyerek tavsiye etmeyip de "Millet bilmiyor, sen bunu al." dersen zaten o tavsiye havada kalır.
Öküz Anırtan | Technopat Sosyal
Bu arkadaş da aklı sıra saçma sapan kullanıcı adı ve 2000 liralık sistem ile eğlence arayacağını sanmış.
Profil : Blood Money
Technopat'ı Trolledim.
Çok güzel "trolledin" tebrik ederim.
DH'de açılan konuda Recep Baltaş'a, Technopat'a hakaret etmişler. Zaten demek ki herkes ufak bir sorun çıksa da hakaret etsek diye bekliyormuş resmen. Daha Technopat'a üyelik açıp da hakaret edenleri saymıyorum bile. Ortada hiçbir sorun yokken ortamı bu kadar germenizi de hoşgörü ile karşılamıyorum. Bir olaydan bu kadar genelleme ve hakareti de nereden buldunuz merak ediyorum. Bir durumdan yola çıkarak her şeyi eleştirip hakaret etmişsiniz. Keşke oradaki arkadaşlar da sadece arkadaşın yorumunu okuyup değerlendirme yapmasaydı.
Neyse başka da diyecek bir şey yok. Herkese iyi forumlar.