Bir ilişkide kullanıldığınızı nasıl anlarsınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dün ona çok ılımlı şekilde mesajlar attım. Görüşmeye devam ettik ama çok soğuk ve isteksizdi. Bugün yine konuşurken ikimizde de hatalar olduğunu söyledim. Kıskanmamdan ve onun beni uyarmasına rağmen kıskanmaya devam etmemden dolayı kendini çok değersiz ve önemsiz gördüğümü söyledi. Halbuki öyle bir şey yok. Çok alakasız geldi bana. Sevip sevmediğini ve benimle devam edeceğini bilmediğini söyledi. Bu arkadaş hep böyle tartışmalarda mesafe koyup bazen de arkadaşmış gibi davranıyor. Mesela barışmak için sarılacağım zaman sarılmıyor, tokalaşıyor, öpücük atıyorum yumuşasın diye atmıyor çok soğuk davranıyor. Beni çok seviyormuş kıskanmalarımdan önce ama artık emin değilmiş. Üzgünüm yemek yiyemiyorum, moralim çok bozuk üzülüyorum diyorum. Her şey ilişki demek değildir neden üzülüyorsun bu kadar yıpratıyorsun kendini diyor. Hiç değişmemişsin diyor. Durmadan beni değiştirmeye çalışıyor, halbuki kusurum varsa iki üç tanedir. Ben duygusal taraf olduğumdan ilişkide hep bir şeyler çözülsün edilsin diye kafama takıp üzülürüm, çözülene kadar kafam rahat etmez ve kavgalı uyumayalım isterim. Kafama çok takarım yani ama arkadaş kafama çok takmamdan da rahatsız. Kendine zarar veriyorsun diyor. Beni çok mu düşünüyor yoksa umursamaz bir hâli mi var çözemedim. Kafa dinle iyi hissettiğinde bana yaz dediğimde tokalaşma emojisi gönderdi. Bana bu hareketleri çok garip geliyor. Sanki hiç sevmiyormuş gibi. Seven kişi böyle mi davranır?

Son düzenleme:
Dün ona çok ılımlı şekilde mesajlar attım. Görüşmeye devam ettik ama çok soğuk ve isteksizdi. Bugün yine konuşurken ikimizde de hatalar olduğunu söyledim. Kıskanmamdan ve onun beni uyarmasına rağmen kıskanmaya devam etmemden dolayı kendini çok değersiz ve önemsiz gördüğümü söyledi. Halbuki öyle bir şey yok. Çok alakasız geldi bana. Sevip sevmediğini ve benimle devam edeceğini bilmediğini söyledi. Bu arkadaş hep böyle tartışmalarda mesafe koyup bazen de arkadaşmış gibi davranıyor. Mesela barışmak için sarılacağım zaman sarılmıyor, tokalaşıyor, öpücük atıyorum yumuşasın diye atmıyor çok soğuk davranıyor. Beni çok seviyormuş kıskanmalarımdan önce ama artık emin değilmiş. Üzgünüm yemek yiyemiyorum, moralim çok bozuk üzülüyorum diyorum. Her şey ilişki demek değildir neden üzülüyorsun bu kadar yıpratıyorsun kendini diyor. Hiç değişmemişsin diyor. Durmadan beni değiştirmeye çalışıyor, halbuki kusurum varsa iki üç tanedir. Ben duygusal taraf olduğumdan ilişkide hep bir şeyler çözülsün edilsin diye kafama takıp üzülürüm, çözülene kadar kafam rahat etmek ve kavgalı uyumayalım isterim. Kafama çok takarım yani ama arkadaş kafama çok takmamdan da rahatsız. Kendine zarar veriyorsun diyor. Beni çok mu düşünüyor yoksa umursamaz bir hâli mi var çözemedim. Kafa dinle iyi hissettiğinde bana yaz dediğimde tokalaşma emojisi gönderdi. Bana bu hareketleri çok garip geliyor. Sanki hiç sevmiyormuş gibi. Seven kişi böyle mi davranır?
Davranmaz kardeşim. Sen yol ver o arkadaşa geçsin gitsin.

Dediğim gibi sakin bir kafayla ortak bir çözüm yolu aramak en iyi çıkış yolu olarak gözüküyor.
Arkadaşın kendine güveni hiç yok, hayatı boyunca eksik ve yetersiz hissetmiş, kendini çirkin bir insan olarak görüyor ve her tartışmada kendini geriye çekiyor. Bir talebim olduğunda güzel bir şekilde söylediğimde "ben sana yetmiyorum demek ki" diyor ve küsüyor hemen. Bir de tartışmalara tahammül edemiyor hiç. Ne yapacağımı şaşırdım.

Arkadaşın kendine güveni hiç yok, hayatı boyunca eksik ve yetersiz hissetmiş, kendini çirkin bir insan olarak görüyor ve her tartışmada kendini geriye çekiyor. Bir talebim olduğunda güzel bir şekilde söylediğimde "ben sana yetmiyorum demek ki" diyor ve küsüyor hemen. Bir de tartışmalara tahammül edemiyor hiç. Ne yapacağımı şaşırdım.

Abi karşındakinin ya gerçekten psikolojik bir sorunu var ya da duygu sömürüsü yaparak senden faydalanıyor. Benim de böyle bir arkadaşım var aynı kafada, ya da bazı yaşadığı şeylerin etkisinde kalmış. Gerçekten şaşırtıcı bir durum umarım ikinci yazdığım değildir.

Abi karşındakinin ya gerçekten psikolojik bir sorunu var ya da duygu sömürüsü yaparak senden faydalanıyor. Benim de böyle bir arkadaşım var aynı kafada, ya da bazı yaşadığı şeylerin etkisinde kalmış. Gerçekten şaşırtıcı bir durum umarım ikinci yazdığım değildir.
İstediği bölüme gitmesine ailesi izin vermemiş. Ailesi onu küçüklükten beri istememiş. Kendini değersiz ve ezik görüyor hep. Mesela kıskançlıkla ilgili atıyorum tartışma çıktı, gelip ben sana yetmiyorum, ben değersizim diyor. Ne alaka anlamış değilim. Çok garip yerlere gidiyor tartışma, sonra mesafe koyuyor. Sarılmak istiyorum kendini geri çekiyor, tokalaşmak falan istiyor. Gıcıklık olsun diye mi yapıyor yoksa başka bir şey mi var anlamadım ama ben çok yıprandım gerçekten. Kendini geriye çekince güvende hissediyormuş. Bugün dedim ki "ilişkide hep yükü taşıyan benim. Bir şey olunca ağlayıp üzülen de benim, tartışmaları hep halletmeye çalışan benim." dedim. "Yüklenme o zaman neden yüklenip kendine eziyet ediyorsun ki" dedi. "Hiç değişme ve gelişme yok sende bir ilişki için bu kadar üzülür mü insan" dedi. "Bir ilişki hayatını bu kadar etkilememeli." dedi. Tutturmuş "hayatının merkezine kendini koy, benim için yıpratma kendini." diye. Şaka mı bu? Bakıyorum yıpranan benim, o da üzülüyor kendince güya ama neye üzüldüğü belli değil.
Bana, benim ona verdiğim paranın bir kısmını geri göndermişti. "Evine haciz gelecek olan, bankaların arayacağı kişi sen değilsin." dedi. Dayanamayıp ona bugün geri gönderdim. Borcu varken rahat edemiyorum. Ama bunları hiç göremiyor mu anlamıyor mu bilmiyorum.

Son düzenleme:
İstediği bölüme gitmesine ailesi izin vermemiş. Ailesi onu küçüklükten beri istememiş. Kendini değersiz ve ezik görüyor hep. Mesela kıskançlıkla ilgili atıyorum tartışma çıktı, gelip ben sana yetmiyorum, ben değersizim diyor. Ne alaka anlamış değilim. Çok garip yerlere gidiyor tartışma, sonra mesafe koyuyor. Sarılmak istiyorum kendini geri çekiyor, tokalaşmak falan istiyor. Gıcıklık olsun diye mi yapıyor yoksa başka bir şey mi var anlamadım ama ben çok yıprandım gerçekten. Kendini geriye çekince güvende hissediyormuş. Bugün dedim ki "ilişkide hep yükü taşıyan benim. Bir şey olunca ağlayıp üzülen de benim, tartışmaları hep halletmeye çalışan benim." dedim. "Yüklenme o zaman neden yüklenip kendine eziyet ediyorsun ki" dedi. "Hiç değişme ve gelişme yok sende bir ilişki için bu kadar üzülür mü insan" dedi. "Bir ilişki hayatını bu kadar etkilememeli." dedi. Tutturmuş "hayatının merkezine kendini koy, benim için yıpratma kendini." diye. Şaka mı bu? Bakıyorum yıpranan benim, o da üzülüyor kendince güya ama neye üzüldüğü belli değil.
Bana en benim ona verdiğim paranın bir kısmını geri göndermişti. "Evine haciz gelecek olan, bankaların arayacağı kişi sen değilsin." dedi. Dayanamayıp ona bugün geri gönderdim. Borcu varken rahat edemiyorum. Ama bunları hiç göremiyor mu anlamıyor mu bilmiyorum.
Belirttiğim gibi böyle bir arkadaşım var kendisinin de kafası atıyor arada bir, geçmişlerinden kopamayan insanlar genelde böyle oluyor. Arkadaşımı öyle kabul ettik, bir süre sonra sorunlarını kendisi aştı. Karşındaki yardımını istiyor mu istemiyor mu önce ondan emin olman gerek. Ki kendisine şunu söyle bir ilişki için insanın bu kadar üzülmesi normal karşındaki senin onu sevdiğini bilmiyor gibi davranmaya çalışıyor sanırım. Sorunlarını aşmada yanında olacağını belirt ama daha da diretirse ne yapman gerektiğini bilemiyorum. Ki buradaki tavsiyelerle bir yere varmaya çalışma kendin ne istiyorsan onu yap.

Belirttiğim gibi böyle bir arkadaşım var kendisinin de kafası atıyor arada bir, geçmişlerinden kopamayan insanlar genelde böyle oluyor. Arkadaşımı öyle kabul ettik, bir süre sonra sorunlarını kendisi aştı. Karşındaki yardımını istiyor mu istemiyor mu önce ondan emin olman gerek. Ki kendisine şunu söyle bir ilişki için insanın bu kadar üzülmesi normal karşındaki senin onu sevdiğini bilmiyor gibi davranmaya çalışıyor sanırım. Sorunlarını aşmada yanında olacağını belirt ama daha da diretirse ne yapman gerektiğini bilemiyorum. Ki buradaki tavsiyelerle bir yere varmaya çalışma kendin ne istiyorsan onu yap.
Hep o diyordu ayrılalım diye. Şimdi ben ona ayrılalım dedim. Paranın bir kısmını geri göndermişti ya hani. Ben de ona geri göndermiştim. "Onu geri gönder, madem erkeklik parayla olmuyormuş dedim." "Hayatta başarılar dilerim." yazmış. Hemen ayrıldı benden.

Hep o diyordu ayrılalım diye. Şimdi ben ona ayrılalım dedim. Paranın bir kısmını geri göndermişti ya hani. Ben de ona geri göndermiştim. "Onu geri gönder, madem erkeklik parayla olmuyormuş dedim." "Hayatta başarılar dilerim." yazmış. Hemen ayrıldı benden.
:(. Yani bu durumda yapman gereken şey kafaya takmamak diyeceğim ama bu mümkün değil. Başka kız bulursun çok da önemli değil açıkçası daha cok gençsin bulursun başkasını illaki :).

Maddi manevi sömürüldüğümü düşünüyorum. Bir örnek mesela maddi yardım yapıyorum, kendime işlemci almak istediğimde kavgalar çıkıyor. Halbuki işlemciyi de kredi kartıyla almak istiyorum. Yani onun için borca girmeyi bile göze alıyorum. Cinsellikte kendi istediğim bir şey olduğunda kavgalar çıkıyor, karşı tarafın istediği olunca herkes mutlu. Onu hiç kıskanmayıp rahat bıraktığımda herkes mutlu, kıskandığımda kavgalar çıkıyor.
Daha geçen gün yine konu açmıştınız ilişkiniz homoseksüel ne tür cinsellik bu anlayamadım, erkek arkadaşınız bildiğiniz sizi kullanıyor sadece 😶

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı