Bir oyuna 800 TL verir misiniz?

Bir oyuna 800 TL verir misiniz?

  • Evet

  • Hayır

  • Kararsızım


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Dolar kurunun çok yükselmesiyle yeni çıkacak oyunlarda daha artık Steam'de bile 700-800 TL oyun fiyatlarını görmeye başladık. Bir oyuna 700-800 TL para verir misiniz? Cevabınızı nedeniyle belirtirseniz güzel olur.

Crack indiririm 800 TL gerçek aşırı fazla.
 
2020 Temmuz konusu:

 
İlk olarak yurt dışında oyun fiyatları daha pahalı falan değil, eleştirdiğimiz şeyler veya düşünce açımız çok farklı anlamama sebebiniz bu. Ben olması gereken fiyattan daha ucuza satılan bir ürüne pahalı demenin doğru olduğunu düşünmüyorum.

Geçtiğimiz ay RTX 3060 Ti aldım örneğin, Amazon.de'de 663 Euro'ya bulunabilen bir ürün ve 663 euro, 12.000₺'ye eş değer bir fiyat. Fakat ben ürünü 14.600₺'den satın aldım. Olması gereken fiyatından çok daha pahalı, işte ben buna pahalı derim. Olması gereken fiyattan daha ucuza satılıyorsa bir ürün ben ona pahalı demem ve doğru olduğunu da düşünmem. Ha burada vergi olayları vs. var ancak oyunlara da vergi var diye biliyorum, yani Türkiye burası her şeyin bir vergisi vardır herhalde :D

Dediğim gibi olay senin az kazanmanla ilgili bir olay, ürünün pahalı olmasıyla ilgili değil. Oyun fiyatları gayet yeterli seviyelerde, az kazanmasan ve hakkını alabilsen sana da fazlasıyla ucuz gelecektir ama işte buradaki sorun da bu zaten. Asgari ücret insanlarla dalga geçecek kadar komik seviyelerde olmasaydı ve çalışan hak ettiğini alabilseydi bu fiyatlar gözünüze hiç de pahalı gelmezdi eminim.

O ekran kartı fiyatında vergi cart curt var. Dua et 2600 oynamış 5000 de oynayabilirdi.
 
O ekran kartı fiyatında vergi cart curt var. Dua et 2600 oynamış 5000 de oynayabilirdi.
Ee ben de öyle yazdım zaten? Ekran kartlarında vergi var oyunlarda yok mu yani bunu mu iddia ediyorsunuz?

Söylemek istediğim şey çok basit, yerel fiyatlandırmanın f'si bile yapılmamış üstüne yerel bindirme yapılmış tüm ürünleri kullanıyorsunuz ve hiçbirinizin ağzı açılmıyor. Ancak söz konusu oyun olunca yerel fiyatlandırma dahi yapılmış olsa, olması gereken fiyattan daha ucuza dahi satılsa ağzınız hiç kapanmıyor. Ben bu düşünce tarzına karşıyım sadece.

Buradaki birçok insanın derdi oyunlarla ilgili, oyun değil başka bir ürüne bu fiyatları vermesi gerekse hiç düşünmeden verir ki eminim veriyorlar da zaten çünkü zorundalar. Diğer ürünleri çalamadıkları için mecburen verecekler :D

Oyun da tıpkı diğer ürünler gibi bir ürün arkadaşlar, onun diğerlerinin aksine fiziksel değil dijital bir ürün olması onun paraya değer olmayacağı anlamına gelmez ve her ne kadar pahalı olduğu iddia edilse de, oyunlar şu an ulaşımı en kolay eğlence sektörüdür. Bugün 2 saatlik bir film için ödeyeceğin sinema bileti en az 40₺ olacak, 800₺ vereceğin bir oyunsa sana en az 100 saatlik bir eğlence fırsatı sunuyor, hesapla bakalım hangisi daha ucuza geliyor?

40₺ bilet fiyatından kendini film izleyerek 100 saat eğlendirmek istesen tam 4.000₺ ödemek zorundasın ve sen gelmiş 800₺'ye 100 saat için fazla diyorsun. Alacağın oyunun sonsuza kadar senin kütüphanende kalacağını da eklemek lazım, canın çektiğinde gir oyna mis gibi. Ben 500₺'ye ELDEN RING aldım ve oyunu tam 390 saattir oynuyorum ve hala oynamak istiyorum, şimdi 500₺ benim 390 saatlik eğlencem için çok mu? Fazlasıyla az bile, kim oyunlara pahalı diyorsa gerçekten tekrar düşünmeye davet ediyorum onları çünkü oyunlar şüphesiz en kolay ulaşılabilen eğlence yollarından şu anda.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı