Bir simülasyonda mı yaşıyoruz?

@UltraViolent Ben sadece gerçeğim, her şey benim için yaratılmış gibi hissediyorum.
@detista
Evet, zaten öyle.. Her şey senin için yaratılmış ve tüketiyorsun..
Aynı şekil bizler de böyle düşünüyoruz.

Ben bu düşünce yapısına 10 yaşındayken falan erişmiştim. Arkadaşımın bile gerçek olamıyacağını düşünüyordum. Aslında bu insanın içgüdüsü, koruma mekanizması. Önyargı sistemimiz diyebiliriz. İhtimalde bizlerin gerçek olamaması var, lakin bu ihtimalden dolayı ortalıkta böyle düşünceleri belirtmen yanlış anlaşılır. Dalga konusu olursun. Kafanın bir köşesinde bizim gerçek olmadığımız kalsın, yavaş yavaş bu düşünce yapın olgunlaşır ve kabullenme aşamasına geçersin. Benim için yaratılsa ne olacak? İstediklerimi yapamıyorum diyeceksin. Acaba istediklerimi tam olarak yapamadığım bir gerçeklik mi diyeceksin, böyle böyle düşünceler önemsizleşip rayına oturacak..

Gençlik çağındaki kafa açan düşünceleri ergen olarak benimseme kesinlikle.. Kişi 14 yaşındaki düşüncelerini ergen olarak benimser, 70 yaşına gelir ve o ergen düşüncelerinin zirve olduğunu anlayıp ona tekrar sarılır.. O düşünce yapın bir köşede seninle kalısın, lakin ona çok fazla sarılma.

Evet, zaten öyle. Her şey senin için yaratılmış ve tüketiyorsun.

Ben bu düşünce yapısına 10 yaşındayken falan erişmiştim. Arkadaşımın bile gerçek olamıyacağını düşünüyordum. Aslında bu insanın içgüdüsü, koruma mekanizması. Ön yargı sistemimiz diyebiliriz. İhtimalde bizlerin gerçek olamaması var, lakin bu ihtimalden dolayı ortalıkta böyle düşünceleri belirtmen yanlış anlaşılır. Dalga konusu olursun. Kafanın bir köşesinde bizim gerçek olmadığımız kalsın, yavaş yavaş bu düşünce yapın olgunlaşır ve kabullenme aşamasına geçersin. Benim için yaratılsa ne olacak? İstediklerimi yapamıyorum diyeceksin. Acaba istediklerimi tam olarak yapamadığım bir gerçeklik mi diyeceksin, böyle böyle düşünceler önemsizleşip rayına oturacak.

Gençlik çağındaki kafa açan düşünceleri ergen olarak benimseme kesinlikle. Kişi 14 yaşındaki düşüncelerini ergen olarak benimser, 70 yaşına gelir ve o ergen düşüncelerinin zirve olduğunu anlayıp ona tekrar sarılır. O düşünce yapın bir köşede seninle kalısın, lakin ona çok fazla sarılma.

Hocam aklımda sürekli şu dolanıyor ya fark etmemem için sahte insanlar böyle diyorsa diye.

@UltraViolent ben sadece gerçeğim her şey benim için yaratılmış gibi hissediyorum.
@detista
Keşke herkes öyle düşünebilse. Bana göre kesinlikle öyle değil. Bu dünya tek bir kişi için değil, tüm insanlar için yaratıldı diye düşünüyorum.
Evet, zaten öyle.. Her şey senin için yaratılmış ve tüketiyorsun..

Ben bu düşünce yapısına 10 yaşındayken falan erişmiştim. Arkadaşımın bile gerçek olamıyacağını düşünüyordum. Aslında bu insanın içgüdüsü, koruma mekanizması. Önyargı sistemimiz diyebiliriz. İhtimalde bizlerin gerçek olamaması var, lakin bu ihtimalden dolayı ortalıkta böyle düşünceleri belirtmen yanlış anlaşılır. Dalga konusu olursun. Kafanın bir köşesinde bizim gerçek olmadığımız kalsın, yavaş yavaş bu düşünce yapın olgunlaşır ve kabullenme aşamasına geçersin. Benim için yaratılsa ne olacak? İstediklerimi yapamıyorum diyeceksin. Acaba istediklerimi tam olarak yapamadığım bir gerçeklik mi diyeceksin, böyle böyle düşünceler önemsizleşip rayına oturacak..

Gençlik çağındaki kafa açan düşünceleri ergen olarak benimseme kesinlikle.. Kişi 14 yaşındaki düşüncelerini ergen olarak benimser, 70 yaşına gelir ve o ergen düşüncelerinin zirve olduğunu anlayıp ona tekrar sarılır.. O düşünce yapın bir köşede seninle kalısın, lakin ona çok fazla sarılma.
Bir anda duraksayıp böyle düşündüğüm çok oldu. Acaba annem gerçek miydi? Ama bu sorular hep toplam 2 dakikadan sonra kafamdan silinirdi. Hala da bazen böyle düşünürüm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı