Biz ne zaman büyük bir oyun yapacağız?

Kardeşim yapacak düzgün insan bilen insan mı var?
Var, ben ve benim gibi TaleWorlds gibi firmalardan yurt dışı şirketlere kaptırdığın kişiler. Daha çok İngiltere ve Fransa'daki 2 mimarlık şirketiyle sözleşmeli olsam da Wargaming ile de proje bazlı çalışıyorum. Sandığından daha çok yetişmiş eleman var, haklarını veren yok ki yurt dışına çalışıyoruz. TaleWorlds ile de dirsek temasım oldu 4 yıl önce, yurt dışından o dönemde daha yeni alanımdaki kariyerimin başındayken bile 3 kat fazla para kazanıyordum. Şu anda oradaki arkadaşlarımdan 8-9 kat fazla kazanıyorum çünkü kesinlikle rekabetçi olmayan fiyatlar veriliyor. Bannerlord'un o büyüklükteki ekibe göre bu kadar yetersiz çıkmasının nedeni de o kritik kişilere hak ettikleri verilmediği için yurt dışı tekliflerini kabul etmeleriydi. Al sana "inside" bilgi.

Ülkenin ne durumda olduğuna bir bakın siyasi işleri çözüp düzgün adalet sağlandıktan sonra oyun yapılır savaş olan bir yerde oyun yapıldığını düşünün.
Bunun "üretim yapmamakla" hiçbir ilgisi yok. Sen oyun da yapar ihraç edersin, film ve dizi de yapıp ihraç edersin. Böylece bu ürünler sayesinde hem milyarlarca dolarlık dövizi ülkene sokarsın hem de yabancı ülkelerdeki insanların sana sempati duymasını sağlayıp bu tür durumlarda destekçi bulursun. Bilmediğin konular hakkında pek yorum yapmamanı öneririm, daha görecek ve öğrenecek çok şeyin var.

İç karışıklık var. Oradaki firmalar "devam etti" yeni firma çıkmadı çıksa da oynayacakların %70'i korsan oynayacak, yurtdışına çıkamayacağız çünkü yeni bir firmayız e az da sattığı için...

Ben sosyalde bu kadar cahil bir insan olacağını düşünmezdim şahsen. Allah aşkına oyun yapmakla alakalı bir gram fikrin yok ya.

İç karışıklık var. Oradaki firmalar "devam etti" yeni firma çıkmadı çıksa da oynayacakların %70'i korsan oynayacak, yurtdışına çıkamayacağız çünkü yeni bir firmayız e az da sattığı için...

?
Öyle bir şey yok. Şuan bir firma çıkıp RDR tadında bir oyun fragmanı gösterse çıktığı gün türkler akın akın alır. Öyle bir açlık var bizim oyun sektöründe. Ne verseler yiyoruz. Bak zulaya adamlar belki dünyanın en kötü oyununu yaptılar ama ülkede kaç kişi oynuyor. Ülkede iç karışıklık var diye zula oynayanlar oyunu bıraktı mı ? Veya zulanın yapımcıları para kazanmayı kesti mi ? Hayır. Niye çünkü ülkede yansa hayat bir şekilde devam ediyor.

Var, ben ve benim gibi TaleWorlds gibi firmalardan yurt dışı şirketlere kaptırdığın kişiler. Daha çok İngiltere ve Fransa'daki 2 mimarlık şirketiyle sözleşmeli olsam da Wargaming ile de proje bazlı çalışıyorum. Sandığından daha çok yetişmiş eleman var, haklarını veren yok ki yurt dışına çalışıyoruz. TaleWorlds ile de dirsek temasım oldu 4 yıl önce, yurt dışından o dönemde daha yeni alanımdaki kariyerimin başındayken bile 3 kat fazla para kazanıyordum. Şu anda oradaki arkadaşlarımdan 8-9 kat fazla kazanıyorum çünkü kesinlikle rekabetçi olmayan fiyatlar veriliyor. Bannerlord'un o büyüklükteki ekibe göre bu kadar yetersiz çıkmasının nedeni de o kritik kişilere hak ettikleri verilmediği için yurt dışı tekliflerini kabul etmeleriydi. Al sana "inside" bilgi.

Bunun "üretim yapmamakla" hiçbir ilgisi yok. Sen oyun da yapar ihraç edersin, film ve dizi de yapıp ihraç edersin. Böylece bu ürünler sayesinde hem milyarlarca dolarlık dövizi ülkene sokarsın hem de yabancı ülkelerdeki insanların sana sempati duymasını sağlayıp bu tür durumlarda destekçi bulursun. Bilmediğin konular hakkında pek yorum yapmamanı öneririm, daha görecek ve öğrenecek çok şeyin var.
Ülke bu kişilere yardım edecek mi sanıyorsun? O yüzden yurtdışına "kaçtılar".
Ben sosyalde bu kadar cahil bir insan olacağını düşünmezdim şahsen. Allah aşkına oyun yapmakla bir gram fikrin yok ya.
Bu ülkenin iyi olduğunu sanmaya devam edin iyi forumlar.

Ülke bu kişilere yardım edecek mi sanıyorsun?
Sen önce neyi savunacağına bir karar ver. Ülkede oyun gibi "sana göre" boş işleri yapıp ihraç ederek para kazanmaya mı gerek yok? Yoksa Türkiye'nin vizyonsuzluğu nedeniyle bu insanlara destek verilmediği için benim gibi yurt dışına çalışmak zorunda kalanlardan dolayı devleti mi suçlayacaksın?

İlk dediğinle şimdiki dediğinin hiçbir bağlantısı yok. :D

Ülke bu kişilere yardım edecek mi sanıyorsun? O yüzden yurtdışına "kaçtılar".

Bu ülkenin iyi olduğunu sanmaya devam edin iyi forumlar.
Senin gibileri çıkıp şunu yapamayın bunu yapmayın derse ülke tabi ki iyi olmaz. Savaş var onu yapmayın bunu yapmayın eeee nasıl iyi olacak bu ülke.

Size iyi oyunlar adaletin bile olmadığı ülkede oyun 2. Plana atılmalı ben de severim oyun oynamayı (siyasete girmeyelim de) ama önce düzeltecek çok şey var bunu anlamıyorsunuz. Neyse kendinize iyi bakın, işlerim var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı