Böcek korkumu nasıl yenerim?

Bana böyle bir şey yaparsan ben ölmem ama seni garanti edemem.

Ya ben görünce titriyorum uyurken içime böcek atarlarsa o uykulu halimleo uykudan uyanamam herhalde (random atmışım gibi sayın yasak...)
Sanırım böcek spreyi ile tüm mağazayı donatacağım...
Psikolog falan zor aileme anlatamam babam çeker middle fingerı.
 
Selam, mağazada çalıştığım içinböcekler burada fazla bulunuyor. Mağazanın mutfağına girmeden 4 kere düşünüyorum girersme hamam böceği çıkar mı diye? Geçenlerde mutfağa su almaya gidecekken alman hamam böceği önümden hızlıca geçti ve ben aşırı gereksiz bir tepki verdim. Dün de bir iş arkadaşı sağ olsun lavaboda hamam böceği gördüğünü söyledi ve hatta fotoğrafını gösterdi. Onn yüzünde lavaboya bile giremez oldum. Görünce çok tiksiniyorum, aslında kabuklu canlı görünce tiksiniyorum. Sebebi ise çok hızlı hareket edebilmeleri ve dış görünüşleri. Maruz kalırsam kalpten falan giderim her halde asla olmaz. Nasıl yenerim?
Gelip seni yemez falan diye zırvalayanlar olacak; "biliyorum beni yemez ama dış görünüşleri ve hızlı hareketleri rahatsız ediyor. Ayrıca burada bulunan böcek en büyük olan türden."

Eski ayakkabını giy açık alanda bulduğun hamam böceğinin üstüne zıplayabildiğin kadar zıpla o an ne kadar güçsüz olduklarını anlacaksınız sonra çubuk alın içini dışını inceleyin hareket ederse korkmayın bir daha ezin duvarda gördükleriniz ise 1 metre ara ile yaklaşıp tekme atın bu kadar basit. 1-2 öldürdükten sonra korkunuz geçer.
 
Ben de küçükken arılardan çok korkardim bir kere arabaya arı girmişti o anda naptım bilmiyorum arı bi anda ayağımın altına alıp ezdim.Sonrasinda çok uzun zaman sonra bir kere boğazımdan soktu yürürken biraz acıdı eve gelince antihistaminik krem sürünce geçti.Boyle korkular gereksiz oluyor.
 

Geri
Yukarı