Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ bilgisayar mühendisliği maaşları ne kadardır?

Yeni mezun olduğunda, firmalar da ölücü olduğu için 3500 TL ile başlatırlar. Seni iyice bir kullanırlar, sonrası artık kendini geliştirirsen bir şeyler yaparsın. Yoksa köleliğe devam.
 
Gerçekten artık maaşla çalışmamanız gerek bence bu konuda daha çok proje bazlı çalışmalısınız %18 civarında diye biliyorum mühendis maaşının artışı ise %7,36 olmuş bu durumda maaşla çalışmanın bir manası kalmıyor senin gelirin düzensizleşiyor bu yüzden giderek zam almak erine sadece maaşının değeri düşüyor ama proje bazlı çalışırsan o zaman ki şartlara ve yaptığın işe göre para alırsın.
 
Okuyacağın üniversite arkadaşların da dediği gibi referans anlamında sana daha çok kapı açar daha fazla imkan sağlar. Bugün Türkiye'nin en iyi okullarında okusan kaliteli bir eğitim alıp, sağlam bir network ağı kurar, bol bol workshoplarda yer alır ve seninle beraber çalışıp gelişmeye açık arkadaşlar bulacaksın. Sen kendin için ne kadar çalışırsan piyasadaki değerin o kadar artar. Ayrıca okurken freelancer işler alıp yapmanın da faydasını görebilirsin.
 

Geri
Yukarı