Boşuna mı okuyoruz?

Ki, yarın ne olacağı belli değil. Yayıncılıktan kaç sene para kazanacağın da belli değil.
Sigorta yok, emeklilik yok diye biliyorum. Daha bir kaç gün önce Elraenn'in annesinin telefon numarasını satıyordu birisi internette. İşleri cidden zor. 15 yaşında ergen kitlenin tek gördüğü "adam oyun oynuyor para kazanıyor moruq" olduğundan...

Sana bir şey söyleyeyim bilim adamları,doktorlar,benim olmak isteyip çok çabaladığım meslek olan pilotlar vb. onlarca iş bu kişiler çok çalıştılar ve karşılığında yüksek bir meblağ para alıyorlar. Başlığa cevap vereyim nasıl okuduğuna bağlı. Eğer derslerini önemsemiyorsan git sanayide çalış ama önemsiyorsan asla boşa değil.

Okumak sadece diplomadan ibaret bir şey değildir, anlamadığınız kısım burası. Arkadaşım babanın holdingleri ve arsaları yoksa unut o işleri, eşek gibi yıllarını verip çalışacaksın iyi yerlere gelmek için.

Armut piş ağzıma düş diyorsunuz zorluklarla karşılaşınca. Oyuna başlamadan eleniyor sizin gibileri. Zorluklar karşısında pes etmeyip direnenler ise zorlukları geçince işte o hayalinizdeki konuma ulaşıyorlar. Emek olmadan yemek olmuyor kısacası, okumak istemiyorsan okuma. Git yayıncı ol, bakalım o hayalini kurduğun kadar izlenebilme ve para kazanma seviyesine çıkabilecek misin?

Hiçbir şeyi başaramayıp hayal edenler her şeyin çok kolay olduğunu sanar, çünkü hayal kurmak bedavadır ve kolaydır. Olay bundan ibaret.

Okumak sadece diplomadan ibaret bir şey değildir, anlamadığınız kısım burası. Arkadaşım babanın holdingleri ve arsaları yoksa unut o işleri, eşek gibi yıllarını verip çalışacaksın iyi yerlere gelmek için.

Armut piş ağzıma düş diyorsunuz zorluklarla karşılaşınca. Oyuna başlamadan eleniyor sizin gibileri. Zorluklar karşısında pes etmeyip direnenler ise zorlukları geçince işte o hayalinizdeki konuma ulaşıyorlar. Emek olmadan yemek olmuyor kısacası, okumak istemiyorsan okuma. Git yayıncı ol, bakalım o hayalini kurduğun kadar izlenebilme ve para kazanma seviyesine çıkabilecek misin?
Aynen.

Sana bir şey söyleyeyim bilim adamları, doktorlar, benim olmak isteyip çok çabaladığım meslek olan pilotlar vb. onlarca iş bu kişiler çok çalıştılar ve karşılığında yüksek bir meblağ para alıyorlar. Başlığa cevap vereyim nasıl okuduğuna bağlı. Eğer derslerini önemsemiyorsan git sanayi de çalış ama önemsiyorsan asla boşa değil.

Yanlış anlamayın ama bu ülkenin sadece doktor mühendis gibi kişilere ihtiyacı yok. Bu ülkeye amele de lazım çöpçü de lazım hemşire de lazım katip de lazım. Sorunda zaten bu.

Yanlış anlamayın ama bu ülkenin sadece doktor mühendis gibi kişilere ihtiyacı yok. Bu ülkeye amele de lazım çöpçü de lazım hemşire de lazım katip de lazım. Sorunda zaten bu.
İşte sıkıntı bu okumazsan amele de olursun hademe de okursan daha iyi yerlere gidersin. Bizim ülkeden Almanya'ya işçi gidiyor bizde bir şey kalmıyor her yere bina yapıyorlar.

Bakın sorun şu ki bu ülkede çöpçü/sanayici olanların çoğu mühendislik/öğretmenlik gibi bölümler okuyup işsiz kalanlar. İnsanlar kendi sektöründe iş bulamayınca mecburen buralara kayıyorlar. Bunun sebebi de niteliksiz eğitim. Üniversiteler her şehirde var. Bu ülkede kim ne derse desin 10-15 taneden fazla ''üniversite'' sıfatını hak eden eğitim kurumu yok. Öyle yerlerden mezun olup okudum saymak da iş değil.

Bana göre, pes ettiysen, şikayet etme! Boşuna okuyorum diyip, üstüne okulu bırakıp adam gibi okuyamayıp, ondan sonra sistem şöyle, sistem böyle deme şeyide bana göre yanlış, pes etmiyceksin, edersende şikayet etme, bunlar bahane falan değil. Küçükken mahallelerde yaşayıp, büyüyünce villa da oturanı gördüm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı