Bu olayı fazla mı abarttım?

Yedinci Mühür

Decapat
Öncelikle bir gün Google hesabımın şifresi değiştirildi. Fark ettiğimde kurtardım ve açıkçası pek takmadım nedense. Neyse iki üç ay geçti çok nadir girdiğim Facebook hesabına giriş yaptım. Son girişler kısmına baktığımda yabancı ülkelerden giriş yapılmıştı. Bu zaman bir işkillendim. Şifreyi değiştirdim. Garip olan hesaba girilmiş ama ne şifreyi değiştirmişler ne de herhangi bir şey yapmışlardı. Bir iki ay daha geçti oyun hesabıma giriş yaptım. Profil kısmında Türkçe olarak küfür yazıyordu. O an bayağı bir tırstım. Sonra galiba keylogger tarzı bir virüs yedim dedim. Bazı hesaplarımın bağlı olduğu Yahoo hesabıma bakayım dedim. Saçma sapan mailler, uzun zamandır girmediğim hesaplara giriş yapıldı tarzı şeyler vardı.
Diğer hesaplara baktığımda şifresi değiştirilmemişti. Yani bir sıkıntı yoktu ama olayı hâla netleştiremedim nasıl olduğu konusunda. Ve bu gün başka bir oyuna nostalji amaçlı girdim ve ona da yakın zamanda giriş yapılmış. Olayı unutmaya çalışırken sürekli bir şeyler çıkıyor. Ha hesaplarımda çok önemli bilgiler mi var? Hayır, ama neden diye soruyorum.

Bu zamana kadar görünürde bir şey olmadı ama ya olursa korkusuyla endişe halindeyim sürekli. Tam geçti diyorum yeniden geliyor. Çok mu abartıyorum. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bir gün Google hesabımın şifresi değiştirildi. Fark ettiğimde kurtardım ve açıkçası pek takmadım nedense. Neyse iki üç ay geçti çok nadir girdiğim Facebook hesabına giriş yaptım. Son girişler kısmına baktığımda yabancı ülkelerden giriş yapılmıştı. Bu zaman bir işkillendim. Şifreyi değiştirdim. Garip olan hesaba girilmiş ama ne şifreyi değiştirmişler ne de herhangi bir şey yapmışlardı. Bir iki ay daha geçti oyun hesabıma giriş yaptım. Profil kısmında Türkçe olarak küfür yazıyordu. O an bayağı bir tırstım. Sonra galiba keylogger tarzı bir virüs yedim dedim. Bazı hesaplarımın bağlı olduğu yahoo hesabıma bakayım dedim. Saçma sapan mailler, uzun zamandır girmediğim hesaplara giriş yapıldı tarzı şeyler vardı.
Diğer hesaplara baktığımda şifresi değiştirilmemişti. Yani bir sıkıntı yoktu ama olayı hâla netleştiremedim nasıl olduğu konusunda. Ve bu gün başka bir oyuna nostalji amaçlı girdim ve ona da yakın zamanda giriş yapılmış. Olayı unutmaya çalışırken sürekli bir şeyler çıkıyor. Ha hesaplarımda çok önemli bilgiler mi var? Hayır, ama neden diye soruyorum.

Bu zamana kadar görünürde bir şey olmadı ama ya olursa korkusuyla endişe halindeyim sürekli. Tam geçti diyorum yeniden geliyor. Çok mu abartıyorum. Ne yapmalıyım?

Temiz bir formatin ardindan tum hesaplarinizin sifrelerini degistirimelisiniz. Bir de 2 adimda dogrulamami birsey vardi onu da aktif ederseniz korkmaniz gereken birsey kalmaz.

Temiz bir formatin ardindan tum hesaplarinizin sifrelerini degistirimelisiniz. Bir de 2 adimda dogrulamami birsey vardi onu da aktif ederseniz korkmaniz gereken birsey kalmaz.
Kaspersky,MBAM, Emergency kit ile taradım hepsi temiz şu an bir sıkıntı yok zaten. Büyük ihtimal geçen sene oldu bu. Endişem şu saçma sapan oyun hesabıma bile neden giriş yapılıyorki?

Kaspersky, mbam, emergency kit ile taradım hepsi temiz şu an bir sıkıntı yok zaten. Büyük ihtimal geçen sene oldu bu. Endişem şu saçma sapan oyun hesabıma bile neden giriş yapılıyor ki?

Skin vs degerli bir sey varsa cekmek icindir. Siz hesaplarinizin sifrelerini degistirip 2 adimli dogrulumayi aktif edin.

Skin vs degerli bir sey varsa cekmek icindir. Siz hesaplarinizin sifrelerini degistirip 2 adimli dogrulumayi aktif edin.
Ee yok değerli şeyler. Bazılarının şifresini değiştiremem çünkü epostasını ben bile hatırlamıyorum. Son olarak şey sormak istiyorum. Kredi kartı vb bilgilerim yok bunun dışındakiler problem yaratır mı?

Zamanında Facebook ve Hotmail'deki açıktan yararlanıp birkaç Hotmail ve bağlı hesap almıştım. Hiç şifre değiştirmedim ara sıra ihtiyacım olduğunda girdim bir iki özel mesajlaşma yaptım çıktım mesajlarımı sildim fark edildiğinde şifreleri değiştirdi kullanıcı. Böyle bir durum olabilir belki de başınıza gelen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece bu mesele hakkında 16-17 konu açmışsınız. Her seferinde gereken açıklama yapılıyor siz inat ediyorsunuz halen kaygılanmakta.
Hocam doğru ama bastıramıyorumki sürekli yeni bir şeyler çıkıyor hani tam diyorum ya takma kaç ay geçti bir şey olmadı sonra bir bakıyorum en saçma hesaba bile giriş yapılmış yani anlamlandıramıyorum en iyisi psikolojik destek alayım olmayacak böyle.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı