Bu yeni nesil neden böyle?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ateistim diyen kardeşimin arkadaşı vardı baktım babası cuma namazına götürüyor zorla.
Kızgın atanlar 2000 doğumlular sanırım. Arkadaşlar genelleme yapmak zorundayım hadi gönlünüz olsun siz istisnasınız.
Kanka zaten zorla bir şey yaptırmak iyi değil. İslam'da zorla bir şey yaptırmak günah olarak geçiyor.

Bu yeni nesil 2000 doğumluların dini sorguladığını düşünüp ateist olma çabalarını anlamıyorum. Böyle garip klişe sorularla aykırı olduklarını zannetmeleri buna bağlı olarak ateistlerin daha aklı başında olduklarını düşünüp inançlı kişilerin ise IQ seviyelerini düşük zannetmeleri, ateist gibi davranıp konuşmalarını o yönde yapmalarının nedeni sanırım kendilerini bu şekilde elit ve sıradan olmadıklarını kanıtlamak için. Bu konu hakkında ne diyorsunuz? Ne olacak bu yeni nesilin hali? Dini forum sitelerinde sorgulayan bir nesil yetişiyor ne diyorsunuz bu olaya?
Dini internetten sorgulamıyorum direk kuran'ı okudum ve inanmıyorum agnostiğim, İnternette ki yok cevaplar yok aslında bunu anlatmak istiyor yok yanlış çevrilmiş yok değiştirilmiş vs. ayet bükücülerle uğraşmak yerine ya da internette ki sözde ateist veya deist internette gördüğü 2-3 ayete göre inanmayı bırakan biri değilim ve onlarla fikir alışverişi yapmadım. Direk okudum ve inanmıyorum. Zaten daha nisa suresine bitirene kadar onca şüphe içinde kalınıyor böyle din kitaplarını "din öyle diyorsa öyledir" kafasından çok sorgulayıcı ve sanki hiç tanımadığın bir dine yaklaşıyormuş kafasıyla okumak lazım sorgulamayıp sürekli dümdüz içeriği hakkında hiçbirşey bilmeden ona inanıp ya da korkunuzdan inanıp(ki baştan sona kadar korkutma var) ve sanki ana babanızı savunur gibi savunmak(memlekette çoğu insanın yaptığı şey) saçma.

Bu yeni nesil 2000 doğumluların dini sorguladığını düşünüp ateist olma çabalarını anlamıyorum. Böyle garip klişe sorularla aykırı olduklarını zannetmeleri buna bağlı olarak ateistlerin daha aklı başında olduklarını düşünüp inançlı kişilerin ise IQ seviyelerini düşük zannetmeleri, ateist gibi davranıp konuşmalarını o yönde yapmalarının nedeni sanırım kendilerini bu şekilde elit ve sıradan olmadıklarını kanıtlamak için. Bu konu hakkında ne diyorsunuz? Ne olacak bu yeni nesilin hali? Dini forum sitelerinde sorgulayan bir nesil yetişiyor ne diyorsunuz bu olaya?
Dinsiz olmaya yönelmenin nedenlerinden biri ülkemizdeki din anlayışı. Dini Arap olma sanan "müslümanlar" ve din yöneticileri tarafından dinsiz bir nesil yetiştiriliyor. Camii'de bile siyaset yapılan bir ülkede gençler dinden çok çabuk soğuyor.

Yeni neslin anlamadığı şey şu. Dinin dogmatik olduğunu dindar adam da kabul ediyor. Bir tek bu ateistim, deistim, agnostiğim diyen adamlar anlamıyor. Ben Müslümanım ve bunu diyebiliyorum. Ama diğer adamlar bunu anlamıyor. Sen bana 3000 yılının sorusunu sorsan ben yine sana 1450 yıl önce indirilmiş ayeti söyleyeceğim. Buna kafası basmıyor yeni neslin. Şu doğrudur. İktidar biraz dini sömürüyor ve bir kesimi dinden soğutuyor. O yüzden o tarafta haklılar. Ama büyük çoğunluğunun Instagram'daki ateizm adı altında algı yapan sayfalardan görerek ben ateistim diye hava attığı doğrudur.

Hocam ben şöyle düşünüyorum, en azından bir 20 yıl önceye kadar bilgiye bu kadar çabuk ulaşılmıyordu ve insanlar bir şeye kör kütük bağlanabiliyordu, bunu da işine gelen insanlar kullanabiliyordu, Z kuşağı dediğimiz kesimde bu din sömürüsünün farkına vardı, bu sömürüyü yapanların yüzünden Z kuşağı bu kadar şüpheci oldu din konusunda.
Z kuşağı dediğimiz çocukların araştırdığı falan yok büyük kısmının. Hakkıyla araştıran doğruya doğru diyen insanın Allah Hidayet ederse müslüman olmaktan başka çaresi kalmıyor, bu işi hakkıyla yapınca Allah'ta hidayet verince insan görüyor ki inkar edersem göz göre göre hakkı inkâr etmiş olacağım. Çoğunluğunun çıkan her şeyden etkilendiğini anlamak için korecan tayfaya, boynunda yarım kilo zincir taşıyan çocuklara ve tıktok videolarına bakınca bile anlayabilirsiniz.
Yazık oluyor gençlere, neleri kaçırdıkları bilmiyorlar.

Z kuşağı dediğimiz çocukların araştırdığı falan yok büyük kısmının. Hakkıyla araştıran doğruya doğru diyen insanın Allah Hidayet ederse müslüman olmaktan başka çaresi kalmıyor, bu işi hakkıyla yapınca Allah'ta hidayet verince insan görüyor ki inkar edersem göz göre göre hakkı inkâr etmiş olacağım. Çoğunluğunun çıkan her şeyden etkilendiğini anlamak için korecan tayfaya, boynunda yarım kilo zincir taşıyan çocuklara ve tıktok videolarına bakınca bile anlayabilirsiniz.
Yazık oluyor gençlere, neleri kaçırdıkları bilmiyorlar.
Sizin yaşınızın onlardan büyük olması hiç bir anlam ifade etmemeli. İnsanların neler düşündüğünden size ne? Saçma sapan, kimsenin umrunda olmayan forumlarda mesaj yazarken eli titreyen adamların küçücük çocuklara kafayı takmasını, kendini üstün bir figür görmesini ben anlamıyorum işte.

Hepsi değil bu arada. Yarısı diyebiliriz. Ben öyle değilim.

Sizin yaşınızın onlardan büyük olması hiç bir anlam ifade etmemeli. İnsanların neler düşündüğünden size ne? Saçma sapan, kimsenin umrunda olmayan forumlarda mesaj yazarken eli titreyen adamların küçücük çocuklara kafayı takmasını, kendini üstün bir figür görmesini ben anlamıyorum işte.
Yok bende Z kuşağındanım bir çoğu ile de yaşıtım, bu yazdıklarıniz bence size daha çok uyuyor gibi geldi ama bir önemi ve uzatmaya gerek yok.

Yok bende Z kuşağındanım bir çoğu ile de yaşıtım, bu yazdıklarıniz bence size daha çok uyuyor gibi geldi ama bir önemi ve uzatmaya gerek yok.
"Yaşıtlarım" diyebilirdiniz. "Z kuşağı dediğimiz çocukların" gibi bir üslup kullandığınız için yanlış anladım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı