C vs C++ vs C# hangisi daha zor?

Programlamayla ilgili temel bilgi havuzuna sahipseniz. C++'a bir kitaptan baslamanizi tavsiye ederim. O kadar zamanim yok diyorsaniz. Youtubda bulunan The Cherno isimli kanali takip edebilirsiniz. Kendisi EA'de calisan aktif bir programci ve oyun motoru ve oyun yapimi uzerine neredeyse tamami kaydedilmis serileri var.

Programlamayla ilgili temel bilgi havuzuna sahipseniz. C++'a bir kitaptan baslamanizi tavsiye ederim. O kadar zamanim yok diyorsaniz. Youtubda bulunan The Cherno isimli kanali takip edebilirsiniz. Kendisi EA'de calisan aktif bir programci ve oyun motoru ve oyun yapimi uzerine neredeyse tamami kaydedilmis serileri var.
Vay bee! [Dalga geçmiyorum haa. Belki yanlış anlaşılabilir diye yazdım.]

O zaman ben C++'tan başlayacağım.Algoritmayı Scratch kullanarak öğrensem olur mu?

Siz C++´a çalışırken algoritmanız zaten gelişecek. Ayrıyetten Scratch´a ihtiyacınız olduğunu sanmıyorum. Daha doğrusu Scratch çocuklara programlamayı sevdirmek için tasarlandı.

@Ahmet_I3atuhan_9 niye kızgın attın ki? Ne bekliyorsun yani? Okullarda bile ilk C# öğretiliyor. Bir şeye başlamak istiyorsanız başlayın kardeşim. Boş yapmayın burada ondan mı başlasam, bundan mı başlasam... Böyle sorgulayarak -sözde- "en iyi verim için araştıranların" hepsi bir hafta ilgilenip bırakıyor zaten. Başla, beğenmezsen diğerine geçersin; sana göre olmadığını anlamazsan bırakırsın kardeşim.

Algoritma için java;
Java ile c++ en temel düzeyde neredeyse birbiriyle aynı, benim önerim java ile ilerleyip C++ a geçmen.

Gene c++ kullanarak da algoritma geliştirebilirsin fakat c++ kullanım bakımından zor bir dil olduğu için hadi öğrendiklerimi uygulayayım derken hata ile karşılaşabiliyorsun.

C öğrenmesi daha kolay.
C# ile, öğrendikten sonra programlama daha kolay.
Scratch ile programlamanın mantığını öğrenirsin. Özellikle oyun konusunda.
Algoritma ağırlıklı olan Basic.
Ama hepsini bir arada öğrenemezsin. Kısa zamanda hiç öğrenemezsin. Kendine planlı ve uzun bir yol haritası çizmelisin.

Benim 10 sene önceki kendime çizdiğim yol haritası şöyleydi. İlk sene C, ikinci sene C++ ve üçüncü sene uzmanlık yılım olacaktı Java ile.
Sonrası hayal kırıklığı oldu. Hayal kırıklığı yaşamamak için gerçekçi bir planın olmalı. Gerçekçi olabilmek için de işin içinde olmalı. O da forumda birilerini sorgulayarak veya video izleyerek olmuyor.

Scratch ile başladıysan ve de kendi tasarladığın bir şeyler meydana getirebildiysen. (Video'dan bakarak aynısını değil) AppInventor ile devam edebilirsin. Kitapçılarda Türkçe kitapları da mevcut.

Algoritmayı program yazarak öğrenmeyin. Ben öyle öğrendim, aman.
Önce kendisine vakit ayırın, özel algoritmalar çalışın, örneklere bakıp kağıda algoritmasını yazmayı deneyin.
Algoritmayı çözdüğünüz zaman programlamaya geçin.

Programlama dili olarak ise ikisi de OOP destekler, bunda sıkıntı yok. Aralarındaki en büyük fark C#'ın yüksek, C++'ın düşük seviyeli bir dil olması. Sen oyun için sorduğundan ikisinde de yapamayacağın şey yok. C++'ta bunu yaparsın ama C#'ta olmaz veya tam tersini diyemeyiz. Araştırın, syntax'larına bakın, yapılarına bakın. Hangisi size uygun geliyorsa onu seçin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı