Çalışmadığım için babam haklı mı?

Zihinsel engelim var dedim yani el becerilerim falan çok zayıf o yüzden meslek yapamıyorum.

Ha pardon hocam ben yanlış anladım. O zaman haklı olan sensin sonuçta bir engelin var. Babanın ona göre muamele yapması gerekir eğer her işte çalışamayacak kadar kötüysen.

Hiçbir mesleğim yok zihinsel engelim var.
Engelin ne bilmiyorum sormam da doğru olmaz, çalışmanı ne derece etkiler fikrim yok. Sağlık durumun ile ilgili profesyonel destek alıyor musun bilemem. Sağlıklı ayakta olduğundan çalışabilir gözüküp çalışamayacak durumda olabilirsin, aksi durum da olabilir.

Sonsuza kadar böyle devam edemiyor ister istemez. Öte yandan, aile fertlerinin ortalama 50 yıllık yaşantısında, çoluğuna çocuğuna iş bulamayacak kadar sosyal çevre yapamamış, kimseyle geçinememiş, dostu olmamış durumda olması da bir yanlıştır. Sana o zaman yapabileceğin gibi bir iş bulması lazım

Lame bir konu olmuş. Hayatta hiçbir zaman evinin, ailenin içindeki konuyu bir başka birine taşımayacaksın. Sen mecraya taşımışsın. Soruya gelecek olursak evet, baban haklı. Milenyum gençliği bambaşka bir softluk seviyesinde. Şu çağ ve şu dönemde bu kadar konfor arayan 'erkek' için bir baltaya sap olamamak döngüsü.

Çalışmıyorum diye babam suratıma bakmıyor, her gün bana laf ediyor. Markete, pazara gidince kardeşimle anneme bir şeyler alıyor, geziyor ama bana karşı çok cimri davranıyor. Şimdi çalışmadığım için haksızım ama anlamadığım nokta bu sebepten bana böyle davranmakta haklı mı? Yani bildiğiniz gibi değil öyle tavırları var ki sanırsın düşmanıyım. Örneğin annem telefonunda sorun olduğunu düşünüyordu, internet mutfakta çekmiyor diyordu. Ben de modemle alakalıdır dedim, o sırada babam suratını büküp çalış da iyisini al diye sesini yükseltti bana.

Ekmek aslanın ağzında usta. Boş durmaktansa yine de bir şeyler yap. En azından için rahat etsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı