Çalışmak ya da üniversiteye gitmek istemiyorum

Şehir dışında üniversite okuyup ticaret vs işine orada devam etsene işte. Hiç okumayacağım diyorsan biraz kolay bir bölüm seçersin böylece ailenin de gönlü ve desteği olur. Tek başına öyle hayata bam diye atılmak kolay bir şey değil kazandığın para kuş gibi uçuyor.
Hocam bende biliyorum kolay degil diye ama bizimkiler üni için odtu seviyesi bişi bekliyor şimdi tyt den bilgisayar programcılığı buldum eskisehirde 50-60 netle aliyor kalan 1 ayda çalışıp o netlere çıkarım obpde 87 zaten gönülleri olursa giderim ordanda yazılımda kendimi geliştiririm diye düşündüm

DropShipping e başlamak isterim ama tr de düzgün kaynak yok instada gordugun herkes egitim ile zengin etme hayalleri kurdutmaya calisan hicbirşey bilmeyen adamlar yabancı kaynakta bulmadim

Bu konu o kadar içimi yiyen bir konu ki konuşcagim ya da daniscagim birileri yok en sonunda forumda konu açtım.
Üniversiteye gitmek ya da ailemin zoruyla bir sanayide çalışmak iştemiyorum, peki neden?
Ailemin ekonomik durumu çok iyi ama ailemin çok cimri oldugunu dusunuyorum, şu anki zamana göre çok iyi maaş aliyorlar ama 18 yıldır istedigim düzgün bir şey aldırmak ya da dışarıda takılmak için para istedigimde bile zar zor 100-200TL aliyordum.
İlk üniversite sınavına girerken o sene boyunca hiç çalışmadım önemsemiyordum zaten o zaman internet üzerinden e-ticaret yaparak asgari ücret biraz fazla aliyordum. Sonrasinda 2024 Haziran ayında ailem ile iş gereği en doğuya taşındım. Bu da piskolojimi alt üst edip iyice odama kapanmama sebep oldu. Artık hiçbir şey yapmak istemiyorum ama ailemin geregince bu yil üniversite kazanmaz isem sanayide bir yerlere verceklerini söylüyorlar. Ben de onlari istemedigimi ve hayallerimin dogrultusunda gitmek istedigimi söyledigimde hayallerimin bir iş olmadigini ve beni hayatta tutucak bir meblağ kazandirmicagini söyleyip kavga ediyoruz.
Şu anda ortalama 3.5 ay sonra evden ayrılıp bir şekilde eve çıkıp bir yerde biraz kazanip yeni bilgisayar alip internetten para kazanmayi bunu yaparken de YouTube üzerinden content üretmeyi düşünüyorum.
Belki bazılarınız için bunlar komik veya ezikçe gelebilir ama seçmek istediğim yol bu, eğer fikirleriniz var ise dinlemekten asla çekinmem.

Hocam YouTube'da para denilebilecek düzeyde para kazanman için en az 2-3 sene beleşe düzenli şekilde içerik üretmen gerekiyor bundan haberin var mı? Ayrıca çalışmak istemiyorum lafı da çok saçma. Çalışmak hayatın bir gerçeği, düzeni. Sınava çalışmak istemiyorsan git dışarıda markette, kafede falan çalış. Market, kafe çalışanlarını burada aşağılamıyorum yanlış anlaşılmasın sadece ulaşılması kolay ve tecrübe edinmesi çok zor olmayan işler oldukları için bu örneği verdim. Git okulu bırak o tarz yerlerde çalış para biriktirebilirsen biriktirip bilgisayar al sonra internette ne yapıyorsan yap ama hem çalışmayıp hem de ailene yük olup onlardan para isteyemezsin bu yüzsüzlük çünkü. Ailen seni doğurdu büyüttü ama şu an aklı başında adamsın sana bakmak veya para vermek zorunda değiller. Ayrıca hangi güvenceyle YouTube'da içerik üretip başarılı olacağını düşünüyorsun ki? Herhangi bir dayanağın varsa bugün başla içerik üretmeye o zaman. Bu yazı çok sinirimi bozdu yeminle.

Hocam ben de biliyorum kolay degil diye ama bizimkiler üniversite için ODTÜ seviyesi bir şey bekliyor şimdi TYT'den bilgisayar programcılığı buldum Eskişehir'de 50-60 netle aliyor kalan 1 ayda çalışıp o netlere çıkarım OBP'de 87 zaten gönülleri olursa giderim oradanda yazılımda kendimi geliştiririm diye düşündüm.

Dropshipping e başlamak isterim ama TR de düzgün kaynak yok Instagram'da gordugun herkes egitim ile zengin etme hayalleri kurdutmaya calisan hiçbir şey bilmeyen adamlar yabancı kaynakta bulmadim.

Hocam 50-60 netle üniversiteye öğrenci alan yere gidip kendini yazılımda nasıl geliştireceğini düşünüyorsun ki. İnternetten bir yere kadar öğrenebilirsin. Bence hayatı biraz sorgula. Diğer insanlar canı istediği için çalışmıyor. Herkes hayatta kalmak bir yere gelebilmek için çalışıyor.

Hocam YouTube'da para denilebilecek düzeyde para kazanman için en az 2-3 sene beleşe düzenli şekilde içerik üretmen gerekiyor bundan haberin var mı? Ayrıca çalışmak istemiyorum lafı da çok saçma. Çalışmak hayatın bir gerçeği, düzeni. Sınava çalışmak istemiyorsan git dışarıda markette, kafede falan çalış. Market, kafe çalışanlarını burada aşağılamıyorum yanlış anlaşılmasın sadece ulaşılması kolay ve tecrübe edinmesi çok zor olmayan işler oldukları için bu örneği verdim. Git okulu bırak o tarz yerlerde çalış para biriktirebilirsen biriktirip bilgisayar al sonra internette ne yapıyorsan yap ama hem çalışmayıp hem de ailene yük olup onlardan para isteyemezsin bu yüzsüzlük çünkü. Ailen seni doğurdu büyüttü ama şu an aklı başında adamsın sana bakmak veya para vermek zorunda değiller. Ayrıca hangi güvenceyle YouTube'da içerik üretip başarılı olacağını düşünüyorsun ki? Herhangi bir dayanağın varsa bugün başla içerik üretmeye o zaman. Bu yazı çok sinirimi bozdu yeminle.
Şöyle diyeyim asgari ücret benim görüşüme göre çok değersiz internet üzerinden oturup bu meblayi kazanmak bazen 1 ayimi bazen 2 günümü aliyor bazende hiç kazanamiyorum ailemle oturdum konustum dedim ben yazılım öğrenip internet üzerinden hayatımı idame ettirmek istiyorum bana yüzsüz yüzsüz karşıma çıkıpta internetten para kim kazandida sen kazancaksın dendi sonrasinda internette kazandigim paralarla yayıncı setup dizdim paranin kaynagini sordular internetten kazandimi söyledigimde bi posta dayak yedim 15 yasimda oldu 17 ye kadar internetten nasi para kazanabilcegimi arastirdim neler alip satabilcegimi aklimda tuttum 11 sınıf zamani bi kızdan hoslandim aileme yük olmamak icin + para istesemde vermicekleri icin yine internette para kazanmaya basladim annem bi süre sonra anladi oglum yapiyorsan söyle aramizda kalsin lafı cıktı 1 hafta sonra gitti babam söyledi bi posta ordan dayak yedim doğuya taşındım kürtlerle arkadaşlık kuramiyorum obur arkadaslarimda hem dershanede hem dişarda takılıyor ne görüşebiliyoruz ne düzgün sohbet ediliyoruz haftada 1 dc de konusmak disinda bende dedim bos duragima bişiler ogrenim para kazaniyim 4-5 ay ugrastim tasarim ogrendim bundan para kazanirken para elimde birikti gene para kazanmaya başladım bu sefer dedimki 18 yaşıma girdim birey oldum bişi demez diye düşündüm eve bikaçtane kendime parfüm kıyafet gibi eşya aldım gene dayak yedim.
gerisi yorum senin kral daha anlatmadığım yada anlatamicagim 100 den fazla şey var çoçuğa bakmakla ebevyn olunmuyor

Hocam 50-60 netle üniversiteye öğrenci alan yere gidip kendini yazılımda nasıl geliştireceğini düşünüyorsun ki. İnternetten bir yere kadar öğrenebilirsin. Bence hayatı biraz sorgula. Diğer insanlar canı istediği için çalışmıyor. Herkes hayatta kalmak bir yere gelebilmek için çalışıyor.
2 yıllık bilgisayar programciligi ile insanlar basliyor ve kendini geliştiriyor bende bi anda 2 yillik ünide okuyup master yapmicam 5-6 senemi alicak sadece bi dilde uzmanlasmam 2 yillik okurkende dil ogrenmek icinde kurslara gitmeyi planliyorum yatarak olucak iş değil zaten.

Şöyle diyeyim asgari ücret benim görüşüme göre çok değersiz internet üzerinden oturup bu meblayi kazanmak bazen 1 ayimi bazen 2 günümü aliyor bazen de hiç kazanamiyorum ailemle oturdum konustum dedim ben yazılım öğrenip internet üzerinden hayatımı idame ettirmek istiyorum bana yüzsüz yüzsüz karşıma çıkıp da internetten para kim kazandida sen kazancaksın dendi sonrasinda internette kazandigim paralarla yayıncı setup dizdim paranin kaynagini sordular internetten kazandimi söyledigimde bir posta dayak yedim 15 yasimda oldu 17'ye kadar internetten nasıl para kazanabileceğimi arastirdim neler alip satabileceğimi aklimda tuttum 11 sınıf zamani bir kızdan hoslandim aileme yük olmamak icin + para istesem de vermicekleri icin yine internette para kazanmaya başladım annem bir süre sonra anladi oglum yapiyorsan söyle aramizda kalsin lafı cıktı 1 hafta sonra gitti babam söyledi bir posta oradan dayak yedim doğuya taşındım Kürt'lerle arkadaşlık kuramiyorum obur arkadaslarimda hem dershanede hem dışarıda takılıyor ne görüşebiliyoruz ne düzgün sohbet ediliyoruz haftada 1 DC de konusmak disinda bende dedim bos duragima bir şeyler ogrenim para kazaniyim 4-5 ay ugrastim tasarim ogrendim bundan para kazanirken para elimde birikti gene para kazanmaya başladım bu sefer dedimki 18 yaşıma girdim birey oldum bir şey demez diye düşündüm eve bikaçtane kendime parfüm kıyafet gibi eşya aldım gene dayak yedim.
Gerisi yorum senin kral daha anlatmadığım ya da anlatamicagim 100'den fazla şey var çoçuğa bakmakla ebevyn olunmuyor.

Hocam şiddeti kesinlikle desteklemiyorum ama ailen kızmakta haklı. 18 yaşından küçüksün, reşit değilsin, ailenin haberi yok ve vergi ödemeden internetten para kazanıyorsun. Ufak bir miktar olsa neyse ama asgari ücreti bazen 1 ayda bazen 2 günde kazandığını söylüyorsun. Bu paranın vergilendirilmediği ortaya çıksa ailen ya da sen ceza alsanız bunu sen mi ödeyeceksin ailen mi ödeyecek? Dediğim gibi 300-500 bir şey olsa neyse. Hem madem zamanında bu kadar kazanabiliyordun şimdi de kazanabilirsin. Zamanında 2 günde asgari ücret kazanmışsın o zaman uyguladığın modeli tekrar uygula tekrar kazan. Ha o model artık işe yaramıyor söndü gitti diyorsan o zaman bir işe girip çalışmak zorundasın. Ailende hata olabilir. Dediklerine dayanarak söylüyorum sana para vermiyorlarsa sende kendine böyle bir yol bulmuşsan sende haklısın fakat en azından elinde düzenli gelir sağlayabildiğin bir işin olana kadar çalışmak zorundasın. Artık sınava mı çalışıyorsun bir markette kasiyer mi oluyorsun orasını ben bilemem ama bir şekilde düzenli sabit bir hayata geçene kadar çalışman gerekiyor. Çalışmadıktan sonra burada da aileni suçlayamazsın. Evet haklısın çocuk bakmakla ebeveyn olunmuyor ailende belki sana hiç destek çıkmıyor seni hep kötülüyor da olabilirler fakat sende inat edip çalışmayıp ailene diklenme. Aynen anne baba haklısınız siz de geç. Bende zamanında ailemle çok sorun yaşadım ailevi çok sıkıntı çektim psikolojim bozulmuştu 4. sınıfken sinir hastası olmuştum ama son 4-5 ayda anca düzelebildim bunun tek çözümü de haklısınız deyip geçmek ve kendi yoluna bakmak çünkü inat edip ailenle dikleşmeye kalkıştığında sorunlar çözülmekten ziyade daha da büyüyerek senin üstüne geliyor. Yazılım istiyorsan öğrenebilirsin önünde engel yok ama bunu öğrenirken bir yandan da ailene yük olmadan çalışıyor olman gerekiyor. Hayat bazen senden aynı anda birçok şeyi yürütmeni, yapmanı bekleyebilir buna her zaman hazır olman lazım.

Hocam şiddeti kesinlikle desteklemiyorum ama ailen kızmakta haklı. 18 yaşından küçüksün, reşit değilsin, ailenin haberi yok ve vergi ödemeden internetten para kazanıyorsun. Ufak bir miktar olsa neyse ama asgari ücreti bazen 1 ayda bazen 2 günde kazandığını söylüyorsun. Bu paranın vergilendirilmediği ortaya çıksa ailen ya da sen ceza alsanız bunu sen mi ödeyeceksin ailen mi ödeyecek? Dediğim gibi 300-500 bir şey olsa neyse. Hem madem zamanında bu kadar kazanabiliyordun şimdi de kazanabilirsin. Zamanında 2 günde asgari ücret kazanmışsın o zaman uyguladığın modeli tekrar uygula tekrar kazan. Ha o model artık işe yaramıyor söndü gitti diyorsan o zaman bir işe girip çalışmak zorundasın. Ailende hata olabilir. Dediklerine dayanarak söylüyorum sana para vermiyorlarsa sende kendine böyle bir yol bulmuşsan sende haklısın fakat en azından elinde düzenli gelir sağlayabildiğin bir işin olana kadar çalışmak zorundasın. Artık sınava mı çalışıyorsun bir markette kasiyer mi oluyorsun orasını ben bilemem ama bir şekilde düzenli sabit bir hayata geçene kadar çalışman gerekiyor. Çalışmadıktan sonra burada da aileni suçlayamazsın. Evet haklısın çocuk bakmakla ebeveyn olunmuyor ailende belki sana hiç destek çıkmıyor seni hep kötülüyor da olabilirler fakat sende inat edip çalışmayıp ailene diklenme. Aynen anne baba haklısınız siz de geç. Bende zamanında ailemle çok sorun yaşadım ailevi çok sıkıntı çektim psikolojim bozulmuştu 4. sınıfken sinir hastası olmuştum ama son 4-5 ayda anca düzelebildim bunun tek çözümü de haklısınız deyip geçmek ve kendi yoluna bakmak çünkü inat edip ailenle dikleşmeye kalkıştığında sorunlar çözülmekten ziyade daha da büyüyerek senin üstüne geliyor. Yazılım istiyorsan öğrenebilirsin önünde engel yok ama bunu öğrenirken bir yandan da ailene yük olmadan çalışıyor olman gerekiyor. Hayat bazen senden aynı anda birçok şeyi yürütmeni, yapmanı bekleyebilir buna her zaman hazır olman lazım.
Sizde Haklısınız Hocam.
Şöyle diyim Oyun Hesapları Vb şeyler satiyorum buda şey gibi event varsa satış çok oluyor oyunların durumuna ve etkinliklerine göre oluyor yapmaya devam edebilcegim bir modül.(vergi konusunda satışler site üzeri olduğu için site kendisi ödüyor herhangi yaştaki biri yapabilir yani)
üniversite içinde 2 yıllık bilgisayar programciligini okurken dgs ye girip 4 yıllık yapmayi düşünüyorum daha ne oldugundan emin degilim arastiriyorum ona göre yol planıma devam edecegim.
değerli yorumun için teşşekür ederim.

Sizde haklısınız hocam.
Şöyle diyeyim oyun hesapları vb şeyler satiyorum bu da şey gibi Event varsa satış çok oluyor oyunların durumuna ve etkinliklerine göre oluyor yapmaya devam edebileceğim bir modül.(vergi konusunda satışler site üzeri olduğu için site kendisi ödüyor herhangi yaştaki biri yapabilir yani)
Üniversite içinde 2 yıllık bilgisayar programciligini okurken DGS'ye girip 4 yıllık yapmayi düşünüyorum daha ne oldugundan emin degilim arastiriyorum ona göre yol planıma devam edecegim.
Değerli yorumun için teşekkür ederim.

Umarım hayatında başarılı olursun. Yaşın ilerlemeye başladığı için önünde seni zor bir hayat bekliyor bir sürü sorumluluğu aynı anda sırtlaman gerekiyor. İleride saatlerce dışarıda çalıştıktan sonra veya okul okuduktan sonra eve gelip hayalindeki işe zaman ayırmak seni çok yıpratabilir bu süreçte kendine zaman bile ayıramayabilirsin. Başarılı olursun umarım. Dediğim gibi ailene he deyip geç. Senin haklı olduğun ortada olsa bile ailen haksız olduklarını kabul etmeyebilirler genelde hep bu tarz durumlar yaşanıyor.

Sizde haklısınız hocam.
Şöyle diyeyim oyun hesapları vb şeyler satiyorum bu da şey gibi Event varsa satış çok oluyor oyunların durumuna ve etkinliklerine göre oluyor yapmaya devam edebileceğim bir modül.(vergi konusunda satışler site üzeri olduğu için site kendisi ödüyor herhangi yaştaki biri yapabilir yani)
Üniversite içinde 2 yıllık bilgisayar programciligini okurken DGS'ye girip 4 yıllık yapmayi düşünüyorum daha ne oldugundan emin degilim arastiriyorum ona göre yol planıma devam edecegim.
Değerli yorumun için teşekkür ederim.

O dediğiniz oyun hesapları satışı gibi şeyleri ben al sat yaparak yapıyordum da eğer farklı bir şeyse ki öyledir de asgari ücret ve onun üstü gibi meblalar kazanıyormuşsunuz bana da öğretir misiniz? Şu an yaşım gereği benim de paraya ihtiyacım var da.

O dediğiniz oyun hesapları satışı gibi şeyleri ben al sat yaparak yapıyordum da eğer farklı bir şeyse ki öyledir de asgari ücret ve onun üstü gibi meblalar kazanıyormuşsunuz bana da öğretir misiniz? Şu an yaşım gereği benim de paraya ihtiyacım var da.
Şöyle söyleyim tek oyun hesabi satmiyorum oyun ici item satiyorum tek oyunla bunu yapmaniz zor birden fazla oyuna yönelmeniz ve gerekirse gece yatmadan araştirmaniz gerekmektedir ben 6 dan fazla oyun icin satis yapiyorum.
Oyunlari söylemem gerekirse roblox,brawlstars,fortnite,lol,hoyoverse oyunlari,growtopia oyunlara çoçuk oynuyo diye düşünüp almaktansa nasi para kazanabilirim diye düşünebilirsiniz.
+ Olarak roblox cok iyi bi adim olur acayip büyük bir market hacmi var cebindeki 300-400 tl olsa bile bence denemekten korkma eğerki bu işi yapmak istiyorsan

Şöyle söyleyim tek oyun hesabi satmiyorum oyun ici item satiyorum tek oyunla bunu yapmaniz zor birden fazla oyuna yönelmeniz ve gerekirse gece yatmadan araştirmaniz gerekmektedir ben 6 dan fazla oyun icin satis yapiyorum.
Oyunlari söylemem gerekirse roblox,brawlstars,fortnite,lol,hoyoverse oyunlari,growtopia oyunlara çoçuk oynuyo diye düşünüp almaktansa nasi para kazanabilirim diye düşünebilirsiniz.
+ Olarak roblox cok iyi bi adim olur acayip büyük bir market hacmi var cebindeki 300-400 tl olsa bile bence denemekten korkma eğerki bu işi yapmak istiyorsan
Anladım robloxta tam olarak ne satıyorsunuz al sat gibi mi birde hangi sitede satış yapıyosunuz ordan yapayım bende satılıyorsa

Anladım robloxta tam olarak ne satıyorsunuz al sat gibi mi birde hangi sitede satış yapıyosunuz ordan yapayım bende satılıyorsa
isim vermek doğru olmaz ama bilinen tr satış sayfalari yabancilara satmak çok zor acayip bir rekabet var tr den farkli olarak

Technopat Haberler

Geri
Yukarı