Canlı derslerden verim alabiliyor musunuz?

Canlı derslerden verim alabiliyor musunuz?

  • Evet

    Oy: 5 6,0%
  • Hayır

    Oy: 44 53,0%
  • Eh işte...

    Oy: 34 41,0%

  • Oy verenlerin toplamı
    83
Maalesef alamıyorum, annem ve babam pozitif olduğu için evden çıkıp kaynak kitap almaya da gidemedim. İlk günlerde de internet kotamız bitmişti, derslere de giremedim. Artık girebiliyorum ama ortasından başlamış oldum, her şey yarım kaldı.
Geçmiş olsun, umarım kolay atlatırsınız.
 
Eh işte. Normalde de ne dediği anlaşılmayan hocalar ekran başına geçince daha da anlaşılmaz oluyor. Mesela Fizik dersinde adam kitabı açıp okuyor sadece. Okurken de kendine anlatıyor sanki. Kelimeler, ekler yok oluyor. Yoklama için giriyorum sesi de kapatıyorum sonra kitabı kendim okuyorum.
Bizde de hocalar sürekli bir şeyleri unutuyor. Bazen ders 15 dk sonra açılıyor, bazen de 5 dk önce kapanıyor.
 
Dil sınıfında olduğum için İngilizce dersleri daha fazla ve özenli oluyor verim alabiliyorum, diğer derslere gelirsek hocalar ekranı kapatıp kitaptan okur gibi anlatıyorlar ve doğal olarak odaklanacağım bir görüntü olmayınca bende dersi arkaya alıp dinliyorum. O sıralarda farklı şeylere falan bakıyorum verimsiz oluyor, he bir de tarih hocamız var tabii. Her dersinde araba kullanıyor ve yoldayken ders anlatıyor, verimliliği tahmin edebilirsiniz.
 
Tabii ki hayır hocalarımız biraz eski nesil olduğundan internet işlerinden anlamıyor (Dalga geçmiyorum) edebiyat hocamız coğrafya dersinde fizik anlattı mesela, kendisi dersleri karıştırmış pardon ya fizik hocasına ayıp olmasın deyip fizik anlatmaya başladı ama ders coğrafyaydı.
 
Hocalar bilgisayar kullanmayı bilmiyor. Saçma sapan sürekli sesi kesiliyor, donuyor. Ne dediği anlaşılmıyor. Hadi hocayı geçtim, öğrencilerde insan değil ki. Herkes bir ağızdan konuşuyor, gürültü kirliliği oluyor. Keşke bu seneyi direkt dondursalardı, okul falan olmadan güzel güzel yaşardık bir sene.
 

Geri
Yukarı