Cennetin Sıkıcı Bir Yer Olması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Shimada Sensei, adamın akıl sağlığı yerinde değil ve adı üstünde de çocuk. İbadet akıl sağlığı yerinde olanlar için şart, adamın akıl sağlığı yerinde değil. Neden diğer kişilerle aynı sınava tabii tutulsun?
 
Herkesin sınav şekli farklıdır. Birisi çocukken ölür, birisinin de doğuştan ayağı ya da bacağı olmaz. Demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir.
@Orion Nebula bu yazdığım metin aslında sorunu kısmen cevaplıyor.
Demin kendin söyledin bebeklerin sınavı olmadığını fakat şimdi bebek de olsa onunda sınavı direkt ölmekmiş diyorsun. Bilinci bile olmayan bir bebeğin sınavı olamaz, o bebek direkt ölüyorsa bu kayırmak oluyor. Hiç dünya zorluğu görmeden direkt ölüp sonsuza kadar cennette yaşıyor.
 
Çocuklar sınav olmuyor hiç, nasıl farklı bir şekil bu? Sakat demiyorum, fakir demiyorum. Çocuk diyorum ya da akıl sağlığı yerinde olmayanlardan bahsediyorum. 3 yaşında ölüyor, direkt cennete gidiyor ve orada 35 mi ne yaşında sonsuza dek gününü gün ediyor. Bu mu muhteşem adalet?
İmtihanın ana unsuru akıldır. Akıl özürlü olanlar ve çocuklar, imtihana tabii değildir. Bunlar doğrudan Cennete giderler. Dünyanın imtihan yeri olması genel olarak insanların durumuna bakar. Aklı olmayanlar ve peygamberlerin mesajını duymayanlar imtihana tabi değildir, dışındadır. Her bir kuralın istisnası olduğu gibi, bunlar da imtihanın istisnalarıdır. İstisnalar ise kaideyi bozmaz. Allah'ın akıl özürlüler ve çocuklar gibi bazı kullarını hesap sormadan Cennete koyması onun bir ihsanıdır. Allah'ın birilerine yaptığı lütufları haşa adaletsizlik değildir. Çünkü adaletsizlik demek, başkasının hakkının ihlali demektir. Oysa, akıl özürlülerin ve çocukların hesapsız Cennete gitmelerinin hiç kimseye bir zararı yoktur, hak ihlali söz konusu değildir. Onların Cennete gitmelerinden ötürü hiç kimse mağdur duruma düşmez. Herkesin imtihan sonucu ne ise, yine odur.. Kaldı ki, eğer çocuk ve deliler de imtihana tabi tutulsaydılar, asıl o zaman tam bir haksızlık olurdu. Misalen ilkokul öğrencisi çocukları üniversite öğrencileriyle birlikte imtihan etmek ne kadar yanlış ise, akıl özürlüleri akıllı kimselerle birlikte imtihan etmek bundan bin kat daha fazla bir haksızlıktır. Bununla beraber, çocukların ve delilerin varlığı ve ölümü anne, babaları ve daha başka yakınları için bir imtihan vesilesidir.
 
Neden diğer kişilerle aynı sınava tabii tutulsun?

Hala farklı sınava tabii tutulmaktan bahsediyorsun. Adam sınav olmuyor ki? Farklı sınav olsa neyse, herhangi bir şey yok ortada. Direkt going to cennet ve oraya girince de 35 yaşında oluyor herkes gibi. Bunun neyini anlamamakta ısrar edip farklı sınav diye tutturuyorsun? Hiçbir şeyden sorumlu değil. Hiçbir ibadet hiçbir davranış hiçbir söz ve düşünceden ama yine de cennetle ödüllendiriliyor. Neden? Erkenden öldüğü için. O zaman keşke beni de 3 yaşındayken eve giren hırsız öldürseydi de böyle uğraşmasaydım diyesi geliyor insanın.
 
Akıl özürlü olanlar ve çocuklar, imtihana tabii değildir. Bunlar doğrudan Cennete giderler.
Ben de bunu diyorum işte, okuduğunu anlamıyor musun? Bunun haksızlık, adaletsizlik olduğundan ve kaideyi gayet de bozduğundan bahsediyorum. O dediğin gibi imtihana tabi olmadan cennete giriyor ama cennetten diğer herkesle aynı şekilde faydalanıyor. Bu sana adil geliyor mu?
 
Ben de bunu diyorum işte, okuduğunu anlamıyor musun? Bunun haksızlık, adaletsizlik olduğundan ve kaideyi gayet de bozduğundan bahsediyorum. O dediğin gibi imtihana tabi olmadan cennete giriyor ama cennetten diğer herkesle aynı şekilde faydalanıyor. Bu sana adil geliyor mu?
Onun kafasında senin sunduğun "adaletsizlik" argümanı yok, o şöyle düşünüyor "o çocuğun zihinsel engeli var o yüzden sınava tabi değil." Zihinsel engeli var kısmını düşünüyor sadece.
 
@Orion Nebula bu durum tartışmaya çok açık. Karma olayı üzerinden örnek vereceğim:

Karma'da herkes yaptığı davranışın karşılığını göreceği söyleniyor. Bunu Allah'ta söylüyor, herkes yaptığı davranışın karşılığını görür diye ve herkes dünyadaki çektiği eziyete göre diğer tarafta müfakatlandırılacağı söyleniyor. Tabii inanmayan birisi için içi boş kavanoz gibi gözükebilir ama bu dünya tesadüfen olmadı ve herkes maalesef eşit şartlar içerisinde olmayabiliyor ve Allah yolunda cihat ederken ölenlerin tüm günahlarının da bağışlanacağı söyleniyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı