En güncel standarda uygun ve performanslı şekilde C++ kullanarak bir dosyadan sayılar okuyup o sayıların karesini yazdıran bir kod yazmasını ister misiniz? Bakalım nasıl hatalar yapacak.Yaptigi hatalar için teker teker düzeltme onermenizi rica ediyorum. Bunları belirtmeyin. Güncel standart ve performanslı demek zaten bu demek.Çoğu aşırı karmaşık kod hatalarımı ChatGPT'ye sorarak çözdüm, sizin sorma şekliniz ile alakalı. Millet ChatGPT ile Ransomware bile yapıyor.
Auto kullanmasa kullansın.
Direct initialization kullanmasa kullansın.
std::endl kullanırsa kullanmasın.pow kullanırsa kullanmasın.Degiskenleri ilklendirsin.
Sizin için denedim. Daha önce denesigimde daha kötü bir kod verdi. Çok alakasız bir şekilde std::vector kullandı. Tahmin ettiğim gibi ne auto kullandı ne direct initialization kullandı. Ilk fırsatta std::endl ve pow kullandı. Degiskenleri ilklendirmedi.
Bunlari sırayla yapmasını söylersem gerçekten hepsini yapması için 5 seferden fazla söylemem gerekecegine bahse girerim.
Verimli dememe rağmen yaptığı saçmalıklara gelecek olursak std::vector kullandı. Hadi bir şekilde affedelim, for dongusunde referans kullanmadı. Aldığı sayıyı anında yazdirabilecekken neden depolama ihtiyacı hissettiği muamma.
		Kod:

#include <iostream>
#include <fstream>
#include <vector>
#include <cmath>
int main() {
    std::if stream input_file("input.txt");  // Open input file
    std::vector<int> numbers;              // Vector to store numbers
    int num;
    while (input_file >> num) {
        numbers.push_back(num);            // Read numbers from input file
    }
    input_file.close();                    // Close input file
    for (auto n : numbers) {
        std::cout << pow(n, 2) << std::endl; // Print the square of each number
    }
    return 0;
}
	ChatGPT bir dil modeli. Yaptığı tek şey söyleyeceği sonraki kelimeyi tahmin etmek. Bu yüzden ondan hikaye yazmasını isterseniz gerçekten güzel işler çıkarır. Kod yazmasını isterseniz çoğu zaman eline yüzüne bulaştırır.
Basja bir örnek daha vereyim. Satranç oynayın kendisiyle. Kurallara aykırı hamleler yapmaya çalışıyor. %99 olup olmadığını rahatlıkla görebilirsiniz.
Hala %99 diye sayiklamaya devam etmek istiyorsanız buyurun.
@Beroski gel bak sana ne göstereceğim. Satrancı boş ver. Daha toplama yapamıyor. Yanlışlarını sen düzeltince de çok güzel düzeltiyor maşallah. 3 kere hatalı şekilde düzelttim ve ona göre bunda hiçbir sorun yok. Maalesef San göre de sorun yok.

Son düzenleme: