CHP-HDP ittifak sinyali

Terörist teröristtir uzlaşma anlaşma olmaz paşam. Bahsettiğin durumu çözüm sürecinde gördük ve bu durum teröristle uzlaşma diye bir şey olmayacağının sana bir örneği olsun.
Bahsi geçilen partiye oy verenlerin hepsi teröristtir mantığında yanlış evet birçok destekçisi Atatürk ve Türk karşıtı olabilir ama bunun yanında da birçok kandırılmış insan var.
Önce terörist teröristtir diyorsun, sonra oy verenlerin terörist olduğu mantığı yanlış diyorsun. Aynı şeyleri anlatıyoruz. Ben bu ülkenin milyonlarca vatandaşının devlete karşı bağlılık duygusunun pekiştirilmesini savunuyorum ve bunun yasal yoldan mümkün olduğunu savunuyorum. Meclisimiz kurtuluş savaşını yönetmiştir. Yani bütün sorunların çözüm adresi meclis olmalıdır. Siz bir sorunu çözmek istiyorsanız, uzlaşmak istediğiniz tarafın bir sözcüsü, müzakerecisi olmalıdır. Eli silahlı örgütü muhatap almak yerine yasal düzeydeki bir temsiliyet daha iyi değil mi? İşte bu noktada HDP devreye giriyor.

Çözüm sürecinin başarısız olmasının sebebi, ak partinin başarıyı tek başına sahiplenmek adına PKK ile meclisin bilgisi dışında başka ülkelerin moderasyonunda görüşmesidir.

Burada faşist önyargılarla insanları terör destekçisi ilan etmek yanlış. Bu kadar önyargı çok aşırı. Bir dinle hele karşındaki neyi savunuyor, ne anlatmaya çalışıyor.

Terör örgütü sempatizanı : Terör örgütüne yakınlığıyla bilinir !

Hiç düşündünüz mü ? Terör örgütü ile ilişiği bulunan gerek organik gerekse siyaseten herhangi bir partinin seçmen ve pusula oy sistemlerine dahil edilmesi seçme ve seçilmesi bildiğiniz siyasi bir parti olarak bulunması ve hatta seçmenlerin oyuyla mecliste temsil etmesi ?

Değerli arkadaşlarım bilginize : Siyasi örgüt Terör örgütü gibi ayırımlar vardır , Siyasi örgüt örneğin herhangi bir sivil unsura - mülk-i idareye saldırıda terör faaliyetinde bulunmaz , askeri unsurlara bulunabilir bakınız : Filistin Kurtuluş Örgütü siyasi bir örgütken , Hamas'ın terör örgütü olmasının nedeni ?

Hiç düşündünüz mü ? Nasıl oluyor da terör örgütü propagandası destekçiliği vesaire yapan parti tipi siyasi örgütler nasıl oluyor da ? Lağvedilmiyorlar ilga edilmiyorlar , kapatılmıyorlar ve dahi somut yaptırıma uğramıyorlar ?

Hiç düşündünüz mü ? HDP üzerinden terör örgütü algısı yapılırken HÜDA-PAR da bu yapılmaz , ve dahi ikisinin arasında algı gütmesi bakımından bariz uçurum vardır ?

İster Sınırsız hoşgörü kuramı deyin , İster Sosyal kimlik kuramı , İster Terör yönetimi kuramı , İster uyum ve törecilik kuramı , Ne der isek diyelim ?

Kitleler güdülürken , işbu unsurlar değnek vazifesi görürler kalkıp da bunları bir kalıba sığdırmayın . Herhangi bir STK'da olabilir , Hiç şu soruyu sormak aklınıza gelmiyor mu ?

Yürütme görevi hükümettedir , Yasama görevi de Başkanlık dan dolayı yine Hükümetin başbakanı cumhurbaşkanı başkanındadır .

Yürütme neden görevini yapmamaktadır ? Trajikomik yürütme zaten tamamen zıt karşıt bir ideolojinin grubun konsolide olmuş hali temsiliyeti tezahürü değil mi ?

Neden Yürütme ( Yasama Yürütme ikisi bir arada / Yargı ile üçü bir arada fakat başkanlık sisteminde yargı göstermelik ayrı gibidir )

Neden Yürütme terör örgütü algısı yaparken ? Zaten elindeki sonsuz imkanlardan faydalanmaz da ve zaten yapması gerekeni ve kolaylıkla da yapabileceği şu ufacık pürüzü halletmez ?

Bu soruyu kendine sorup doğru cevabı aldığın gün , gözlerin açılacak diyorum .

Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen bir partiyle neden ittifak kurarsınız ki?

Varsayalım öyle. Bu insanlar bir sebepten dolayı PKKyı destekliyor, devlete mesafeli hissediyorlar. Bunu kırmak için ne yapmalıyız? Bunların silah ve şiddet ile değil de siyaset yoluyla hak aramasını, kendilerini yasal yollarla ifade etmelerini teşvik etmeliyiz değil mi? Ee bu adamlar vekil seçiyor, belediye başkanı seçiyor, bunlar hapse atılıyor? Bunların bazıları hukuki bazıları siyasi nedenlerle. Seçime beş kala partilerini kapatıyorsunuz? Şimdi bunun tamamen hukuki nedenlerle yapıldığını iddia edebilir misiniz? Siz bunları yapıp bir de bu seçmen yokmuş gibi davranırsanız, o bölge halkının devlete bağlılığını iyice zedelemiş olursunuz. Herkes hakkını yasal zeminde arayabilirse, her görüş mecliste temsil bulabilirse, yasadışı yollara sempati azalır. Bir defa bu ülkede hukuk ve adalet zayıf, demokrasi zayıf, bu hepimiz için problem.

Seçtiği vekiller ne diyor sanki? "Başkan Apo'nun heykelini dikeceğiz.", "Biz sırtımızı YPG'ye, YPJ'ye ve PYD'ye yaslıyoruz."... Seçtikleri belediye başkanı hendek olaylarında teröristlere çukur kazsın diye belediyenin kepçelerini veriyordu Diyarbakır'da, ne anlatıyorsunuz siz? Kaldı ki her yıl Nevruz'da açılan terör örgütü paçavralarını da görüyoruz. O yüzden geçelim lütfen işin hümanizm kısmını vs. İşin bu kısmını biraz Karl Popper'ın hoşgörü paradoksuna benzetiyorum. Hoşgörüsüz olanlara -bu örnekte teröristlere ve terör sevicilerine- sen de hoşgörü göstermeyeceksin, yoksa toplumdaki hoşgörüyü bütünüyle yok ederler.

Herkesin hakkını yasal zeminde aramasını istemişsiniz, ne güzel. Madem öyle, bölge halkından bir grup çıksın desin ki "HDP'den bağımsız kendi hakkımızı aramak için yeni bir siyasi parti kuruyoruz." Niye demiyorlar, işlerine gelmiyor çünkü.

O yüzden demem o ki bu ülkede hak, hukuk, eşitik, adalet ve demokrasi namına pek bir şey kalmamış olabilir, kalanı da son 20 yıl içinde mevcut iktidar götürmüş olabilir, hatta verilen cezaların tamamı hukuki de olmayabilir fakat bu yine de bana göre teröristin veya terör sevicisinin kendi görüşünü ifade etme hakkı olduğu anlamına gelmiyor bana göre, üzgünüm.

Seçtiği vekiller ne diyor sanki? "Başkan Apo'nun heykelini dikeceğiz.", "Biz sırtımızı YPG'ye, YPJ'ye ve PYD'ye yaslıyoruz."... Seçtikleri belediye başkanı hendek olaylarında teröristlere çukur kazsın diye belediyenin kepçelerini veriyordu Diyarbakır'da, ne anlatıyorsunuz siz? Kaldı ki her yıl Nevruz'da açılan terör örgütü paçavralarını da görüyoruz. O yüzden geçelim lütfen işin hümanizm kısmını vs. İşin bu kısmını biraz Karl Popper'ın hoşgörü paradoksuna benzetiyorum. Hoşgörüsüz olanlara -bu örnekte teröristlere ve terör sevicilerine- sen de hoşgörü göstermeyeceksin, yoksa toplumdaki hoşgörüyü bütünüyle yok ederler.

Herkesin hakkını yasal zeminde aramasını istemişsiniz, ne güzel. Madem öyle, bölge halkından bir grup çıksın desin ki "HDP'den bağımsız kendi hakkımızı aramak için yeni bir siyasi parti kuruyoruz." Niye demiyorlar, işlerine gelmiyor çünkü.

O yüzden demem o ki bu ülkede hak, hukuk, eşitik, adalet ve demokrasi namına pek bir şey kalmamış olabilir, kalanı da son 20 yıl içinde mevcut iktidar götürmüş olabilir, hatta verilen cezaların tamamı hukuki de olmayabilir fakat bu yine de bana göre teröristin veya terör sevicisinin kendi görüşünü ifade etme hakkı olduğu anlamına gelmiyor bana göre, üzgünüm.
Bölgede bir sürü parti var. Ama hepsi de Kürt Milliyetçiliği yapıyor. HDP'nin 30 yıl önce yaptığı gibi...
Onlar, HDP'yi "Türkiyelileşme"si nedeniyle eleştiriyor.

Dönüp dolaşıp aynı noktaya geliyoruz, kısır döngü. Yazdıklarınızın hepsini yorumlarımda adresledim zaten. "Terör sevicisi" olmasını istemiyorsanız, seçip meclise gönderdiklerini muhatap alacaksınız, dinleyeceksiniz, müzakere edeceksiniz. "HDP olmasın başkası olsun" diye bir şey yok, şu an HDP var, vatandaş onu benimsemiş seçmiş.

Gerçekten ciddi bir şekilde soruyorum; Türkiye'de kimin hain, kimin terörist, kimin "terör sevicisi" olduğuyla ilgili, geldiğimiz noktada bir bulanıklık, bir kaos, bir söylem kirliliği var mı yok mu?"terörist" ve "vatan haini" kavramlarını artık günlük hayatımızda bile sık sık duymaya başladık, hayatımızın parçası oldu resmen. Hendek konusuna hiç girmeyelim, o noktada bu olaylara kimlerin seyirci kaldığı ve yol verdiği ortada. Bunlar belli gizli pazarlıkların, yanlış yönde yapılan müzakerelerin sonuçları olarak tarihte yerini buldu.

Bakınız, olayın ciddiyetini tam olarak kavradığımızı düşünmüyorum. Devletler "o onu demiş, bu bunu demiş" refleksi ile hareket etmez. Söylemlerde hukuka aykırılık varsa kanun çerçevesinde cezası verilir, bunun tartışması olmaz. Biz bunlardan daha ötesini görmeliyiz. Bugün mesela ülkemize doldurulan sığınmacıların ülkemizin geleceği ile ilgili ciddi bir tehdit oluşturduğu konusunda sanırım hemfikiriz, değil mi? İşte bir tehdit de doğu bölgelerimizde de var. Kendi vatandaşımız olan kürtlerle oturup geleceğe dair bir birliktelik vizyonu oluşturmamız gerekiyor. Her türlü taleplerini yerine getirmek durumunda değiliz, orta yol bulunabilir. Bugün kullanılan dil oradaki halkı iyiden iyiye soğutuyor, ötekileştiriyor. Bizim bundan fayda sağlamamız mümkün değil.

Elinde silah olanla zaten müzakere olmaz, mücadele olur, kesinlikle hemfikiriz.

Burada faşist önyargılarla insanları terör destekçisi ilan etmek yanlış. Bu kadar önyargı çok aşırı. Bir dinle hele karşındaki neyi savunuyor, ne anlatmaya çalışıyor.

Ülkeyi parça parça etmek isteyenler dinlenilmez, pazarlık yapılmaz, konuşulmaz. Bunlar teröristtir ve terörist muamelesi görür.

CHP ve HDP ittifak içinde değil ki zaten HDP ayrı bir ittifakta. Kimse HDP'ye bakanlık falan da vermeyecek. HDP'nin böyle bir talebi de yok zaten. Sadece cumhurbaşkanlığında HDP seçmeni, oyunu Kemal Kılıçdaroğlu'na verecek ki bunu kabullenmek lazım kürtlerin oyları olmadan kimse kazanamaz. HDP'nin oyları bu seçimi belirleyecek.

İşte gelde böyle insanlara anlat sanki PKK ülkeyi yönetecek gibi bir his oluşturmaya çalışıyor troller HDP başka bir ittifak içine girdi PKK da, hizbullah ta terör örgütü ama işin içinde oy fazlalığı olduğu için böyle işin içine girdi partiler.

Ülkeyi parça parça etmek isteyenler dinlenilmez, pazarlık yapılmaz, konuşulmaz. Bunlar teröristtir ve terörist muamelesi görür.
Kardeşim git ozaman AK partiye ver bukadar sıkıntıya girmezsin 😃

İstanbulu zaten tetöristler sayesinde aldılar. Belediyeyi terörüstlerle doldurdular. İşte bundan dolayı 6+1 den nefret ediyorum. Ülkenin başına ya ince gelmeli yada yine erdoğan. Kk kezinlikle gelmemeli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı