Çin'den gelecek olan aşıyı vurulacak mısınız?

Çin aşısını vurduracak mısınız ?

  • Evet Ben Güveniyorum Aşıya

    Oy: 19 10,3%
  • Hayır Hiç Güvenmiyorum

    Oy: 63 34,2%
  • Salgını Başlatan Yerden Aşı Almak Mantıklı mı ? Ben Sana Soruyorum

    Oy: 45 24,5%
  • Aşı İle Daha Henüz Bilgi Karanlığı Var Belki de Zararlı Biraz Vakit Geçsin

    Oy: 87 47,3%
  • Daha Güvenli Aşılar Var Be

    Oy: 22 12,0%

  • Oy verenlerin toplamı
    184
@Saboteur Hocam hemen yanlış bilgi demeyin. Hurafeler ve komplo teorileriyle işim olmaz benim anlatmak istediğimi sen anlatmışsın. Söylemek istediğim kronik rahatsızlığın varsa onu tetikliyor mide delinsin şeklinde değil ama kan eksikliği organ yetmezlikleri falan bunun içine giriyor.
Normal tip zatürreden farklı bir yolla gelişmiyor hastalığın ilerleyişi. Akciğerlere yerleşiyor, sonrasında ise aynı şablon üzerinden gidiyor ancak 2 konudan dolayı daha "şiddetli" bir zatürreye neden oluyor.

1- Protein tutunma yapısı normal influenzaya göre daha güçlü. Bir yere yerleşmesi ve etki etmeye başlaması daha saldırgan olduğu için hastalık seyri "bazı kişilerde" daha şiddetli oluyor vücuda alınmış olan virüs sayısına göre.

2- Bu saldırgan yapısının yanında sökmesi de zor olduğu için bağışıklık sistemin sadece antijene değil, sağlıklı hücrelerine de saldırmaya başlıyor. Aslında ileri evreye gelmiş hastalarda bağışıklığın çökmesine neden olan şey bu; kendi bağışıklık sistemin bu virüsü yenmek için tabiri caizse Dünya'yı yakıyor. Bunun sonucunda ise vücudun bitmiş durumda kalıyor, bakteriyel saldırıya açık hale geliyorsun ve zatürreden dolayı ölmesen bile bakteriyel enfeksiyondan dolayı ölme ihtimaline açık hale geliyorsun.

Şimdi gelelim bunları nereden bildiğime; ailemin yarısının doktor olduğunu daha önce birkaç farklı yerde söylemiştim. İzmir ve Manisa'da aile dostumuz olan doktorların olmadığı bir hastane yok, İzmir'deki 2 önemli devlet hastanesinin ve 1 özel hastanenin yönetici hekim kadrosunun bir kısmı bizzat benim ailemin ve aile dostlarımızın içinden geliyor. Bunlara kan merkezi sorumluları da dahil, patoloji laboratuarı sorumlusu da dahil. Bu kadar kişinin, birbirlerinden bağımsız olarak ailesinden biri olan beni "korumak" için bu bilgileri veriyor olması bile benim için yeterli bir kaynak olabilirdi ama olmadı! Kendim aylardır internetten bulduğum her makaleyi 3 yabancı dilde okuyup bilgileri derliyorum. Şu ana kadar bana ailemdeki doktor ve biyologların söylediğinden farklı bir gerçekle karşılaşmadım. Gerisi prim kasmak isteyen aşağılıkların zırvalarından ibaret ve yatacak yerleri yok!

Ayrıca virüsün Çin'den yayılmış olduğuyla ilgili "kesin" bir bulguya sahip değiliz. Küreselleşmiş bir kültürler ve ekonomi zinciri içinde bir virüsün "ana kaynağını" tespit edemezsiniz. Wuhan sadece ilk kitlesel yayılımın olduğu şehirlerden biri. Eskiden bir hastalığın merkezini tespit etmek kolaydı çünkü toplumlar izoleydi. Hangi kuyudan dolayı olduğunu bile takip etmek mümkündü. Artık öyle bir şans, öyle bir ihtimal yok...
 
Hay Çinlinize adamlar kalabalık nüfusa sahip virüsün çıkması çok normal. Elin Çinlisi olmasa yazdığın bilgisayar bile olmayacak elinin altında.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Yararsız Üye Tamam hocam belli zaten bilgili olduğunuz aksini kim iddia ediyorsa saçmalıyordur. Bu arada İzmir İbni Sina ve Egepol hastanesinde tanıdığınız var mı 😀 Özel hastane olarak İbni Sina hastanesi favorimdir lakin Egepol'un doktorları iyi olsa da işleyişi rezalet. Bunlardan ayrı olarak Bozyaka SSK hastanesi de belki Türkiye'nin en kötü hastanesi olabilir hasta bakıcılar ameliyata giriyor 😅
 
Bunlardan ayrı olarak Bozyaka SSK hastanesi de belki Türkiye'nin en kötü hastanesi olabilir hasta bakıcılar ameliyata giriyor. 😅
Hangi doktorun ameliyatında olduğunu biliyor musun? Daha sonra seni buna kaynak olarak gösterirsem çağrıldığında gidip savunma verebilecek misin?

Benim derdim beni dinleyin, benim dediklerim doğrudur değil. Benim istediğim şey o yatacak yeri olmayan aşağılıkların ardlarından prim için salladığı şeylere inanmayı bırakıp şüphe duymanız. Gidin kendiniz araştırın, virüs nedir? Virüsün yapısı nasıldır? Corona ne zamandan beri biliniyordu da nasıl insanlarda etki etmeye başladı? Buna karşılık nasıl önlem alınabilir? Hastalık seyri nasıldır ve ne şekilde etki etmektedir? Hastalık sonucu komplikasyonlar nelerdir? Aşılar nasıl bu kadar kısa sürede yapılabildi? Bunun gibi bir sürü soru var sorulması gereken, doğru soruları sormadan doğru sonuçlara ulaşamazsınız.

Gidip de bunları araştırmak yerine "Corona'yı Çin mi yaydı?" diye bir araştırma yaparsanız bir sürü zırvacının desteksiz ve ciddi anlamda bilgisizce yaptığı dezenformasyonlarla karşılaşırsınız. Bir bilgi "direkt olarak" öğrenilmez, bir bilgiler zinciri sonunda sizin tarafınızdan oluşturulur. Virüste hiçbir yapay mutasyon izi mevcut değil bu arada, öncesinde bilinen yüzlerce virüs gibi takip ettiği mutasyon dizisi doğal olarak geçmişten geliyor.

Ayrıca ilk soruna tam olarak (isimle) cevap veremem, özel hayatla ilgili bilgiye giriyor. Adım soyadım çoğu kişi tarafından bilinse de şahsi bağlantılarımın anonim kalmasını tercih ederim. Sadece Egepol'de iyi bir aile dostumuzun olduğunu söyleyebilirim.
 
Son düzenleme:
Bazen doğruları, söylenmemesi gereken yerlerde erken söylemek bu tür sonuçlar çıkarır. Çünkü toplum hazır değilken konuşursan, buna karşı bir ses çıkar. Googleye ismini yazıp ilk okuduğun şeyi yazdın büyük ihtimalle dün televizyonda 1 saat anlatıldı biraz daha araştır o atılma olayını.
Yapay olmadığına dair ve doktorun söylemleri üzerine, aslında daha çok makale var:




 
@Yararsız Üye Eyvallah isim sormadım zaten sadece var mı diye sordum. Bozyaka SSK hastanesine uzak zamanda çok tanıdığım girdi babamın babası dahil. Onları boş verirsek yakın zamanda Anneannemin hısmı, benim görmediğim uzak bir akrabam hastaneye yürüyerek girdi cenazesi çıktı. Ama niye gidip kaynak olayım onu anlamadım. Çocukları hastanedeki o bölümü şikayet ettiler diye biliyorum savcılığa son durumdan haberim yok. Çok üzülmüştük. Olay da masada kalma olayı değil bildiğin deney yapmışlar üzerinde kadının. Bilen girişmiş bilmeyen girişmiş neyse.

Ustam ben Çin'de yayıldı veya yaşlılar ölüyor demedim mesela demişim gibi görmüş olabilirsin konu biraz mesajlar kirliliği ile doldu. Belki başkası yazmış olabilir ben yazmadım onları 😀
 
Bu kadar sayfa ve bilgili abilerimden yola çıkarak. Bu salgın 2021'de de bizim ile olacağını düşünüyorum.
O abilerden biri olarak beni sayma sakın. Konuda @Yararsız Üye döktürmüş, onu sayabilirsin.

Açıkçası ben tıp ile ilgili konuları hiç sevmediğimden ne araştıracak ne de makale okuyacak enerji bulamadım kendimde. Şu ana kadar mesafe, maske ve temizliğe dikkat ederek yarı izole bir şekilde yaşayarak hala virüse yakalanmamış (çokça dışarıya çıkmama rağmen) şanslı kesimdenim.

Birtakım ön yargılarım var ama komplo teoricilere yeri geldiğinde ben de öfke kustuğum için aynı şeyi kendim yapmam. Belki araştırırsam yıkarım bu ön yargıları da.

Bu konuda birkaç şey söyledim, saçmalamışsam da kusuruma bakmazsınız artık :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı