Cinsel konuların okullarda öğretilmemesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Okullara suç atamam. Her yerde derim eğitim ailede başlar. Ailede eğitim yeterli düzeyde değilse, okuldaki sağlık dersinde de güler, biyoloji dersinde de güler tabi.

Böyle bilgileri sizi bilemem ama ben ailemden ögrenebiliyorum. Ama sizi bilemem.
Bu arada ne istiyorsunuz anlamadım, okulda öğrenmediysen şimdi nasıl bunları biliyorsun? Müfredatta bu konular olsaydı sınıf ortamında nasıl işlenirdi bana bir söyler misin?

Okulda öğretilmiyor zaten. Kısıtlı. Herkes internetten öğreniyor zaten. İzlediği +18 videolardan. Anlamakta güç çekiyorsun. Bu olay insanın gerçeğidir. Öğretilmeli.

Okullara suç atamam. Her yerde derim eğitim ailede başlar. Ailede eğitim yeterli düzeyde değilse, okuldaki sağlık dersinde de güler, biyoloji dersinde de güler tabii.

Sınıftaki herkes bu konuda gülüyorsa herkes sıkıntılı demektir.

Okulda öğretilmiyor zaten. Kısıtlı. Herkes internetten öğreniyor zaten. İzlediği +18 videolardan. Anlamakta güç çekiyorsun. Bu olay insanın gerçeğidir. Öğretilmeli.
Kardeş ben de diyorum ki, ailenden öğrenebilirsin. 8. sınıfta olduğunu düşün, sınıfta kız da var erkek de var. Bu konu konuşuluyor, sen utanmaz mısın? Mahremiyet denen bir şey var. İnsanın gerçeği diyip dışarı çıkıp donu indirip dans edelim o zaman, nasıl olsa insanın gerçeği.

Eğitim sisteminde kesinlikle olması gereken bir konu fakat dersler arasında yok. Lisede sağlık dersinde hoca, 2 şey anlatırdı. Herkes hemen gülerdi ya da saklanırdı. Böyle bir şey yok vallaha. Bana göre bu konuda geri kalmış bir milletiz.

Cinsel ilişkide olması istenmedik olayları oluyor, sonra kötü şeyler oluyor. Anladınız siz. Korunma yöntemleri hakkında hiçbir şekilde bahsedilmiyor.
Bence de öyle, ama ilk önce kadın erkek ilişkileri düzenlenmeli, daha çocukken bile sınıf yarışmalarını kadınlar ve erkekler olarak ayırıyorlar, ilk önce bunlar değişsin sonra cinsel eğitim verilsin.

Benim okulumda sadece kız var. Neyse fen dersinde üreme konusuna gelmiştik. Kitapta özel bölgelerimizin resimleri vardı. Herkes böyle utanıp, kızarıyor ben de bir garipsedim ama unuttum sonra. Hoca üremeyi anlatıyordu, kızlar her ay regl olur falan, klasik şeyler işte. Herkes bir utanıyor, bir kızarıyor. Ben de diyorum ne oldu bunlara acaba? Sıra arkadaşıma sordum "neden herkes böyle?" kız çünkü bunlar ayıp ondan dedi. Ben de neden diye sordum. Ayıp işte diye geçiştirdi.
Kısaca artık nasıl bir tabu olduysa, bu konular ile ilgili en basit şey bile ayıp olarak nitelendiriliyor. İnsanlara eğitim vermek şart. İnsanlar bildiğin kendi vücutlarından utanıyor.

Biraz abartmıyor musunuz? Google amcadan zaten kendi zevkleri doğrultusuna hatırı sayılır bilgi öğreniliyor. Sonrasında oluşacak sıkıntıda doktora başvurulabilir. Korunma yöntemlerini öğrenmek için doktora gerekmiyor.
Özellikle gelişim çağında kendi vücudunu ya da ilgi duyduğu vücudu merak eden biri için Google çok yanlış bir yer şahsi kanaatim. İnsanlar zerre bilgisi olmadan atıp tutuyorlar. Kıyafetle hamile kalabileceğini düşünenler hatta ve hatta öpüşünce hamile kalma kaygısı yaşayan ergenler var. Doğru kaynaklara bakma bilincinde oldukları sürece haklısınız ancak biraz bakınırsanız bunlara korkunç maalesef.

Kardeş ben de diyorum ki, ailenden öğrenebilirsin. 8. sınıfta olduğunu düşün, sınıfta kız da var erkek de var. Bu konu konuşuluyor, sen utanmaz mısın? Mahremiyet denen bir şey var. İnsanın gerçeği diyip dışarı çıkıp donu indirip dans edelim o zaman, nasıl olsa insanın gerçeği.
Sıkıntıda o zaten. Aile öğretmiyor. Leylek aslan martı falan deyip geçiştiriyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı