Çocukluğunuza dönseydiniz yine sünnet olur muydunuz?

Çocukluğunuza Dönseydiniz Yine Sünnet Olur muydunuz ?

• Evet

• Hayır

• Ailemin kararına bırakırdım

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Dini olarak yapmak zorundayız ama böyle bir özgürlük olsaydı yapmazdım.
Zorunda değilsin adı üstünde "sünnet". Kuran'da bir ayet dahi yok bu konu ile ilgili. Yahudi geleneğini almış devam ettirmisler.
Bir yandan katılıyorum ama 18 yaşından sonra nasıl kesecek? 😀
Nasıl nasil kesecek? Elmas değil ya deri, ameliyatla.

Soruya gelirsek imkanı yok olmazdım. Orada biyolojik olarak penisin başını korumak için evrimleşmiş, amacı apaçık belli olan, koskoca evrimsel süreçte günümüze kadar elenmemis bir deri parçasıni, tek zeki insanlar ya kestiriyorlar. Bana kesilirken kimse sormadı, bu tip olaylar bazı ülkelerde çocuk istismarına geçiyor. Sünnetin reşit olmayan bireylere yasaklanması taraftarıyim. Kendi çocuğum, eğer olursa 18 yaşına kadar elletmem, sonrasında kendi kararini versin, ister kestirsin ister kestirmesin. Sünnetin yararı veya zararı zaten tartışmalı bir konu, bana göre ve araştırmalarima göre zararı daha çok.

Zorunda değilsin adı üstünde "sünnet". Kuran'da bir ayet dahi yok bu konu ile ilgili. Yahudi geleneğini almış devam ettirmisler.

Nasıl nasil kesecek? Elmas değil ya deri, ameliyatla.

Soruya gelirsek imkanı yok olmazdım. Orada biyolojik olarak penisin başını korumak için evrimleşmiş, amacı apaçık belli olan, koskoca evrimsel süreçte günümüze kadar elenmemis bir deri parçasıni, tek zeki insanlar ya kestiriyorlar. Bana kesilirken kimse sormadı, bu tip olaylar bazı ülkelerde çocuk istismarına geçiyor. Sünnetin reşit olmayan bireylere yasaklanması taraftarıyim. Kendi çocuğum, eğer olursa 18 yaşına kadar elletmem, sonrasında kendi kararini versin, ister kestirsin ister kestirmesin. Sünnetin yararı veya zararı zaten tartışmalı bir konu, bana göre ve araştırmalarima göre zararı daha çok.
Üzülüyorum. Evrimsel süreçte elenmemiş bir şeyi kesmek çok zekice. O deriyi geri alma şansım keşke olsa :( Ailemdeki yobazlar için beni sünnet etmişler.

Bir yandan katılıyorum ama 18 yaşından sonra nasıl kesecek? 😀

Kesebilir. Vücut gelişimi, ergenlik çağı tamamlandıktan sonra 20 yaşından itibaren sünnet edilse daha iyi olur sanki. Çok erken yaşta başlıyor hassasiyet bu da cinsel hayata olumsuz etki. Sırf "sünnetçinin eline verdim" muhabbeti yapılmasın diye bebek/çocuk yaşta girişiyorlar.

Üzülüyorum. Evrimsel süreçte elenmemiş bir şeyi kesmek çok zekice. O deriyi geri alma şansım keşke olsa :( Ailemdeki yobazlar için beni sünnet etmişler.
Yani bunun bazı muhabbetleri var ama bana boş uğraş gibi geliyor orijinal derinin yerini imkanı yok tutmaz. Mesela arastirabilirsin "foreskin restoration" olarak. Reddit vs yerlerde baya yapan eden var. 2. Yöntem olarak ameliyat ile vücudun başka bir yerinden deri eklemsi yaptırabiliyorsun fakat dediğim gibi, hem orjinalin yerini tutmaz hemde bu işlemin sonucu nasıl olur bilmiyorum bence hoş olmaz. Oraya ait olmayan bir deri oraya eklenecek, operasyonun detayını bilmiyorum nasıl oluyor ne oluyor fakat benim bildiğim bunlar. Yani bende bu olayı ilk arastirdigim zaman hani insan bir sinirleniyor otomatik. Ailemin aldığı ve sözde dini için aldığı bir kararın sonucunu ben yasiyorum ki dine göre bile zorunlu değil daha bunu bilmeyenler var. Ayrıca ben belki senin dinine mensup olmayacağım. Hani klasik TR simülasyonu şaşırtmıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı