Çözüldü CS:GO Oyuna bile Girmeden VAC BAN

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar ben uzun zamandır CS:GO oynamıyorum. Yani bu 2-3 aydır. Geçen gün hayırlı olsun karşiim diye mesaj aldım dedim neden acaba? Sonra bir baktım VAC Ban sebebi nedir acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hesabınızda hile kullanmadan VAC yemeniz pek mümkün değil ama hiç olmamış bir şey de değil eğer banınızı kaldırmak istiyorsanız Steam desteğe hile kullanmadığınızı ve kurallara karşı gelmediğinizi anlatan bir ticket atın (konu hakkında pek bilgisi olmayan arkadaşlar Steam destek bu gibi durumlarda hesabınızdaki ban hakikaten haksız yere atıldıysa kaldırabiliyor bkz. Hot Bro's Türkcan ).Maillere bakmaları ve cevapları biraz geç oluyor (takribi 30-45 gün en azından bende öyle oldu.) ama eninde sonunda haksız yere atılan ban kalkıyor. Denemenizi tavsiye ederim.
Hocam Türkçe eksikliği var galiba orada ben görmedim yazıyor.
" Yedim diyen yalan söylüyordur. (3.parti yazılım kullanmışsınızdır) " Bunu yazmış iyi oku derim. "Türkçe eksikliği var derken" anlamadım ayrıca?

" Yedim diyen yalan söylüyordur. (3.parti yazılım kullanmışsınızdır) " bunu yazmış iyi oku derim. "Türkçe eksikliği var derken" anlamadım ayrıca?

Bu zamana kadar durduk yere ban yiyen birini görmedim. Yedim diyen yalan söylüyordur sözümün arkasındayım muhakkak 3. parti yazılımı veya DLL dosyası arkada açık kalmış olabilir kimse durduk yere ban yemez. Ayrıca ben yemek için Overwatch ile inceleniyor veya skin charcer vb. uygulamalarda da sunucularda koruma var girdiği için direk VAC yersin. Kısaca demek istediğim incelenmeden kimse ban yemez.

Bu zamana kadar durduk yere ban yiyen birini görmedim. Yedim diyen yalan söylüyordur sözümün arkasındayım muhakkak 3. parti yazılımı veya DLL dosyası arkada açık kalmış olabilir kimse durduk yere ban yemez. Ayrıca ben yemek için Overwatch ile inceleniyor veya skin charcer vb. uygulamalarda da sunucularda koruma var girdiği için direk VAC yersin. Kısaca demek istediğim incelenmeden kimse ban yemez.
O zaman sana şöyle diyeyim. Benim arkadaşım hile kullanmadan vac yedi. Nasıl yedi diye sorarsan anlatayım. Bunun arkadaşı WH açmış ve bunu yerlerini DC'den söylemiş buda gitmiş çatır çatır vurmuş. Aradan 1 hafta geçmeden hopp vac yedi. Diyor ben hile kullanmadım nasıl yedim?

İkinci örnek ise diyelim 2 hesapta aynı telefon numarası etkin. Sen 1 hesapta bile hile kullansano an aktif olan diğer hesaplarda ban yer.

Son olarak eskiden "slam" kullanıp ban yiyen bazı arkadaşlar olmuştu (internette paylaşımlarını gördüm). Sonrasında slam kullanmaktan vazgeçmiştim. Kısacası hile kullanmadan ban yiyebilirsin :) Bu dediklerime inanıp inanmamak sana kalmış ama her ban yiyen hile açmış olmuyor. Bilgisayarında sıkıntılı bir program olduğunda bile ban yiyebiliyorsun.

Ben sırf indirdiğim bir crack'ten dolayı Warface hesabıma girememiştim. Ban yememiştim ama hile koruma uygulaması oyuna girmeme izin vermiyordu. Dediğim crack'te başka bir uygulamayı korsan kullanmak içindi. Warface ile yakından uzaktan alakası yoktu. Dediğim gibi ister inan ister inanma, ben yaşadığım gördüğüm şeyleri yazıyorum.

O zaman sana şöyle diyeyim. Benim arkadaşım hile kullanmadan VAC yedi. Nasıl yedi diye sorarsan anlatayım. Bunun arkadaşı WH açmış ve bunu yerlerini DC'den söylemiş bu da gitmiş çatır çatır vurmuş. Aradan 1 hafta geçmeden hopp VAC yedi. Diyor ben hile kullanmadım nasıl yedim?

İkinci örnek ise diyelim 2 hesapta aynı telefon numarası etkin. Sen 1 hesapta bile hile kullansano an aktif olan diğer hesaplarda ban yer.

Son olarak eskiden "slam" kullanıp ban yiyen bazı arkadaşlar olmuştu (İnternet'te paylaşımlarını gördüm). Sonrasında slam kullanmaktan vazgeçmiştim. Kısacası hile kullanmadan ban yiyebilirsin :) bu dediklerime inanıp inanmamak sana kalmış ama her ban yiyen hile açmış olmuyor. Bilgisayarında sıkıntılı bir program olduğunda bile ban yiyebiliyorsun.

Ben sırf indirdiğim bir Crack'ten dolayı warface hesabıma girememiştim. Ban yememiştim ama hile koruma uygulaması oyuna girmeme izin vermiyordu. Dediğim Crack'te başka bir uygulamayı korsan kullanmak içindi. Warface ile yakından uzaktan alakası yoktu. Dediğim gibi ister inan ister inanma, ben yaşadığım gördüğüm şeyleri yazıyorum.

Verdiğin dört örneğin ikisi üçüncü parti yazılım birinci örneğe gelirsek büyük ihtimal karşıdaki insanlar reportlamış Overwatch yapan kişilerde walhack olduğunu düşünüp reportlamış bu normal bir şey telefon numarasına gelirsek o uzun zamandır olan bir şey banlandığına göre eski hesabında üçüncü parti yazılım açmış demektir.

Anime Girl Hiding From a Terminator 02072020223140.jpg

çatır çatır vurmuş.

VAC sistemi tanımlanabilir hile tespiti yapar. Sizin anlattığınız sadece oyun yasaklamasına, yani Overwatch yasaklamasına sebep olur.

Kaldı ki SLAM'den dolayı kimse yasaklama almıyor. SLAM oyun dosyalarına müdahale eden bir yazılım değildir. Doğal olarak da yasaklama alma ihtimaliniz yok.

Verdiğin dört örneğin ikisi üçüncü parti yazılım birinci örneğe gelirsek büyük ihtimal karşıdaki insanlar reportlamış Overwatch yapan kişilerde walhack olduğunu düşünüp reportlamış bu normal bir şey telefon numarasına gelirsek o uzun zamandır olan bir şey banlandığına göre eski hesabında üçüncü parti yazılım açmış demektir.
Ben 3.parti uygulaması değil demiyorum "hile kullanmıştır" lafına cevabın yazdım. Ağzımdan 3.parti değil gibi bir şey çıkmadı zaten.
VAC sistemi tanımlanabilir hile tespiti yapar. Sizin anlattığınız sadece oyun yasaklamasına, yani Overwatch yasaklamasına sebep olur.

Kaldı ki SLAM'den dolayı kimse yasaklama almıyor. SLAM oyun dosyalarına müdahale eden bir yazılım değildir. Doğal olarak da yasaklama alma ihtimaliniz yok.
O yüzden mi hesabımda kocaman "VAC" yasaklaması yazıyor? Buna cevabın ney merak ediyorum. Ayrıca Slam'den ban yiyenler oldu.

O yüzden mi hesabımda kocaman "VAC" yasaklaması yazıyor?

VAC yasaklamasi yaziyor diye o yüzden yasaklama aldiginiz anlamina gelmiyor.

VAC Nedir?

VAC "Valve Anti-Hile"nin kısaltmasıdır. Kullanıcıların bilgisayarlarında kurulu olan hileleri tespit etmek için kullanılan otomatikleştirilmiş bir sistemdir. Bir kullanıcı tanımlanabilir hile yazılımı kullanan bir bilgisayardan VAC korumalı bir sunucuya bağlanırsa, VAC sistemi kullanıcıyı gelecekte VAC korumalı sunucularda oynamaktan yasaklar.

VAC sistemi hileleri, hile imzalarını kullanarak sağlıklı bir şekilde belirler. Bir oyuncuyu diğer oyuncuya karşı üstün kılacak herhangi bir üçüncü parti değişiklik, hile veya uygun olmayan yazılım olarak sınıflandırılır ve VAC yasaklamasını harekete geçirir. Bu durum, oyunun dinamik bağlantı kütüphaneleri ve çalıştırılabilir dosyaları üzerinde yapılan değişiklikleri de içerir.

Resmi konularda sistemin nasil calistigi belirtilmis. Arkadaslarinin verdigi bilgiden dolayi VAC yeme ihtimaliniz yok, zira Valve'in da dedigi gibi, VAC sistemi tanimlanabilir hile tespiti yapan otomatik bir yazilimdir.

Ayrica SLAM'den kimse yasaklama almiyor. Öyle bir sey yok.

SLAM'in VAC sebebi olabilmesi icin oyun dosyalarina enjekte edilmesi gerek. Bu da direkt olarak oyun dosyalarina müdahale etmek demektir. Dosyalara müdahale etmeyen bir yazilimdan da hicbir türlü yasaklama alma ihtimaliniz yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı