CS:GO Türkler neden bu kadar toksik?

Selam arkadaşlar, linçlemeden önce Azerbaycanlıyım ben de Türküm. Biliyorum toksikliği herhangi bir millete yaftalamak yanlışdır her kes aynı değil. Şu aralar CS:GO oynuyorum 2-3 haftadır ve rankım Silver 1 amatörum yani. Oyunlarda bazen 20-30 kill alıyorum bazen 9-10. Çoğunlukla Ruslarla giriyorum söven hiç olmuyor (çok az oluyor) amma ne zaman Türk girse ana-avrad düz gidiyor. Yani öyle böyle bir küfür değil hiçbir şey yapmıyorum adımın Emin olduğunu görünce sövmeye başlıyorlar ve yaşları 19-25 civarı oluyor. Cevap vermiyorum toksikliyor oyunumu bozmaya çalışıyor. Bunun içim çözüm önerisi nedir? Bu arada kendilerinden daha çok kill alıyorum. ( Telefondan yazdım yazım hatalarını göremiyorum özüm dilerim şimdiden)

Türk gördün mü lobiye dön kanka istersen ceza ye ama gereksiz yere oyun hevesini kırmasından iyidir
 
Online oyunda toksik davranış nedeni iyi aile terbiyesi almamış olmalarından kaynaklı. Başkasının hakkına saygı duymayı öğretmiyoruz maalesef çocuklara.
 
Ruslar sövüyordur anlamıyorsunuzdur hocam gayet normal. Ruslar bizden daha toxic, bizlere gelecek olursak (genelleme yapıyorum alınmayın) her oyunda toxiciz zaten çok aldırmayın muteleyin geçin.
Rusca biliyorum da Azerbaycanda yaşayan her kes biraz Rusca bilir. Yani sövdüklerinde bile normal sövüyolar el kaybettiğim de falan. Türklerde ise durum farklı oyunda ses kasmaya çalışıyorum aynı küfürü defalarca tekrarlıyor ölünce falan bağırıyor. Abartılı şekil de yapıyor.
 
CS:GO'nun haricinde Valorant, Rocket League, LoL gibi oyunlarda da saygı denen unsurdan nasibini alamamış öksüz Türkler de çok yaygın. Ben bunu genel olarak Türk kültürüne bağlıyorum. Türkler genel olarak samimi insanlar oldukları için karşıdaki kişiyle sohbet ederken çok rahat davranabiliyorlar. Rahatlığın ve samimiyetin çoğaldığı yerde de saygı azaldığından böyle bir durum ortaya çıkabiliyor. Yani mümkün olduğunca kullanıcı isminde Türkçe bir şeyler geçen oyuncuları en kısa sürede susturarak veya engelleyerek oyunlardan aldığımız eğlencenin verimini maksimum düzeye çıkarmamızı sağlayabiliriz.
 
Ben oyunda sesli sohbet kullanmıyorum bu tarz sebepler yüzünden. Zaten rekabetçi oynamıyorum çok o yüzden infoya ihtiyacım olmuyor çok. Ama tüm Türk oyuncular olarak hepimiz böyle değiliz. Sizi bu tarz davranışlardan korumaya çalışan ya da oyunu oynarken keyfine ve eğlenmeye bakan barbarlıktan terfi etmiş arkadaşlar da var.
 
Türklerde ise durum farklı oyunda ses kasmaya çalışıyorum aynı küfürü defalarca tekrarlıyor ölünce falan bağırıyor. Abartılı şekil de yapıyor.
Eğer takım arkadaşının bağırışı ses kasmanızı etkiliyorsa, susturun veya sesini kısın hocam. Ben öyle yapanların sesini azaltıyordum en azından info verdiği anlaşılsın diye
 

Yeni konular

Geri
Yukarı