CS mi, Valorant mı?

Ben CS:GO diyorum.
Oyunda Valorant kadar içerik ve yapabilecek şey olmasa da.
Kendisini inanılmaz iyi koruyor, haritalardaki taktik sayısı çok fazla.
Kendisini çok tekrar eder miş gibi dursada, etsede, hiç sıkmıyor.
Ve vuruş hissi çok iyi, o Onetab'i atınca için eriyor, çok tatminkar.
Ben neredeyse hiç hileye denk gelmedim. (Prime sahibiyim)

İçerik anlamında Valorant daha iyi olsa da, vuruş hissi ve harita dizaynı cidden sıkıcı.
Haritalar çok çirkin, bazıları düz ve renksiz, AC1 ve GTA 4 gibi değil, Full çirkin.
Tabii oynayanlar derki "daha iyi mapler var" o zaman bende "okey tamamda vuruş hissi ne olacak".
Vuruş hissi Wolfteam'den çıkma resmen, karakter direk "cj" gibi yere yapışıp ölüyor.
(Tabii bu benim düşüncem, ama gene de seviyorsunuz diye, kimse CS serisini öldürecek demesin)

Bu oktay usta ya ne oldu ya? Fetoculuktan içeri mi aldılar?

Yok atmadılar ama forumda o kadar saçma konular açtım, saçma mesajlar yazdım ki kendimden utanmaya başladım. Bir ara hesabı silmek istedim fakat silinemiyormuş.

Bu arada Valorant *** gibi oyun. Şu an LoL ve CS 1.6 oynuyorum. CS 1.6 canın sıkılınca çok eğlenceli oluyor Source oynuyordum cfg bozuldu diye bıraktım. CS'nin tüm oyunları halen taş gibi.

İkisinin karşılaştırılmasını ne kadar doğru bulmasam da CS piyasanın Cem Yılmazıdır, herkes onun gibi olmak ister, onu örnek alır; onun kadar popüler, kaliteli iş çıkarmak ister ama sonuçlarında sadece küçük bir kitleye hitap eden ortalama işler çıkartılır. Ülkemizde reklam kampanyaları sayesinde(CS ile özdeşleşmiş yayıncıları bile Valorant oynattıracak seviyede bir paradan bahsediyoruz) bir kitlenin Valorant'a geçmesi ''CS bitti'' gibi ufak fikirlerin ortaya çıkmasına sebep olsa da CS bitmez, bitse de bitmez illaki bir şeyler olur yine de bitmez.

Bu karşılaştırma GTA ile GTA'nın online tarafta parayı götürdüğünü görünce aynı GTA gibi bir online oyun yapmaya çalışan firmanın çıkardığı oyun ile GTA'yı karşılaştırmaya benziyor. GTA ile hiçbir firmanın güç yarıştıramayacağını düşünürsek bu bayağı bir düşük olasılık. Valve'ın CS'yi son yıllarda salması, hilelere çözüm bulmaması dolayısıyla insanların oyunla aralarındaki bağın zayıflamasını fırsat bilen RIOT'un krizi fırsata çevirip Valorant'ı piyasaya sürmesi, oyunu neredeyse bırakmakta olan insanları kendisine çekti üstüne üstelik dev bir reklam kampanyası da başlattılar. Yabancı ülkelerde çok popüler olmamasına karşılık ülkemizde devasa bir pazar yeri buldu kendisine.

Olayın özeti şu; CS ile Valorant bir oyunlar değillerdir Valve ve RIOT karşılaştırılacak firmalar değildir. İkisi farklı oyunlar ama birisi tutup sırf ikisi de FPS oyunu diye karşılaştırmaya kalkarsa fanatik arkadaşlara fikirlerini bir kenara koyup tarafsız düşünmeye davet ederim ve CS'nin herhangi bir oyunuyla yarışamayacak bu oyunun hiçbir şansının olmadığını söylerim. Valorant kötü bir oyun değil severim arada da oynarız arkadaşlarla ama CS ile karşılaştırmayın be şu oyunu. Eğer Valorantçı arkadaşlar Valorant ile CS'yi karşılaştırmaya devam ederlerse ben de ''Valorant mı ZULA mı?'' diye konu açmayı düşünüyorum, sizler nasıl ''ZULA gibi bir oyunla Valorant karşılaştırılır mı yaa?'' diye düşünüyorsanız bizler de ''CS ile Valorant karşılaştırılır mı?'' diye düşünüyoruz.☺️

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı