Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 adaylığını resmen açıkladı!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaş kör cahil, anayasa hakkında da bilgisi yok boş verin.

I. Devletin şekli

MADDE 1-
Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

II. Cumhuriyetin nitelikleri

MADDE 2-
Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti

MADDE 3-
Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.

Başkenti Ankara’dır.

IV. Değiştirilemeyecek hükümler

MADDE 4-
Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

654654.png
 
400 Vekil bir araya gelsin değişemiyecek madde yoktur.

Kutsal kitap mı bu? Hiçbir maddesi değişemez ne demek?
Evet, ilk 4'ü değişemez. İyi misiniz? 4.madde ilk 3'ünü güvenceye alır.
 
Kendisi yeterli vekil ile ilk 4 maddenin değiştirilebileceğini iddia ediyor. Cahilliğini tekrar ortaya koyuyor malum şahıs.
1982 Anayasası kötü. Yeni Anayasa şart da bunun için ayrı konu lazım. Seçimlerden sonra Mecliste tüm partiler hep birlikte yaparsa iyi olur.
İlk 3 maddede değiştirilecek bir şey yok ki. Türkiye Cumhuriyeti yıkılıp yerine yeni bir devlet kurulmadıkça o maddeler aynı kalır tabi ki.
 
400 Vekil bir araya gelsin değişmeyecek madde yoktur.

Kutsal kitap mı bu? Hiçbir maddesi değişemez ne demek?

Anayasamızın ilk 4 maddesinin hiçbir şekilde değiştirilemeyeceği anayasamızda açık bir şekilde belirtilmiştir. Sen bunu söyleyerek anayasayı ihlal ediyorsun.

Ekran Görüntüsü (50).png
 
Anayasalarda değiştirilemeyeceği öngörülen kuralların hukuki açıdan bir değeri mevcut değildir. Bunlara göre, belli bir dönemin kurucu iktidarı, geleceğin kurucu iktidarından daha üstün olamaz; bir kuşak, gelecek kuşakları bağlayamaz; onları kendi değişmez ilkeleri içine hapsedemez. Bu tür yasaklayıcı kurallar, sadece anayasayı yapan asli kurucu iktidarın siyasi ideallerini yansıtan temennilerden ibaret olup, geleceğin kurucu iktidarları için hukuki hiçbir değeri ve bağlayıcılığı yoktur, Bu yasakların hukukî olmaktan çok tarihi ve siyasî bir değeri ve geçerliliği vardır. Bu yasaklar, hukuki müeyyideden mahrum olup, sadece yasama organına yönelik manevi müeyyidelerden ibarettir. Bu yasaklar, tali kurucu iktidarlar karsısında, sadece birer “kâğıttan engel”dirler.
Devrim/anayasayı ihlal, devletin yıkılması ve yerine yeni bir devlet kurulması söz konusu olmadan bahsi geçen maddelerin değişikliği anayasal suçtur. Doğrudan tüm vatandaşlara karşı işlenmiş bir suç olarak kabul edilir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı