Custom Kasa ve Custom Üst Seviye Soğutma

Düşünce ve Fikirleriniz? (Olumlu ve Olumsuz)

• Oy verenlerin toplamı
    37
Konuyu şimdi okudum da gerçekten çok yaratıcı ve eğlenceli bir çalışma. Emeğimizin karşılığını alacağınızdan eminim (y) Sonuçları da merak etmiyor değilim, buraya yazarsanız sevinirim :)
Teşekkür ederim. Fırsat buldukça sizlere taktığım her vidayı yazacağım. :)

Hocam ben yapmaya hazırım ancak argon kaynağını nereden bulacağım en ufak bi' fikrim yok :D
Şehir neresi kaynakçı dükkanları olur. Demirci dükkanlarındada olur. Profilide ordan bulabilirsin ama kasayı bilgisayar ortamında ortaya çıkarıp ölçü çıkarmamız lazım.

İstanbul/Esenyurt'a ikamet ediyorum. Burası zaten ıssız ada, 2 yıldır ADSL kabinini getiremediler binaya. Bulabileceğimi hiç zannetmiyorum.

Merhaba acaba rica etsem Custom Sıvı Soğutma yapmak için gerekli malzemeleri ve nereden temin edebileceğimi söyler misiniz? Ekran kartı ve işlemci için yapmak istiyorum. 1000-2000 arası bütçem var.
Kullandığım kasa Dark N10. Üste ve öne 240'lık radyatör desteği var. Üste ve alta pull-push yapabilirim.
Sistemim imzada ki sistemdir. Psu'yu Corsair RM750x ile değiştireceğim. Sistem boşta iken 0 ses istiyorum. Alacağım Psu belirli bir güce kadar fanını durdurup çok sessiz çalışıyor. Bu alacağım radyatörlere de sessiz ve performanslı fanlar almak istiyorum. Sizce hangi fanları tercih etmeliyim. Corsair AF 120 düşünüyorum ama sizce hangi fan kullanmalıyım? Kasaya 5 tane AF 120 500 liraya patlayacak bana. Geri kalan parçalar ne kadar tutar? Türkiye'den temin edebildiğim bütün parçaları Türkiye'den temin etmek istiyorum. Almam gereken gerekli parçaları ve nerelerden alabileceğimi söyler misiniz? GittiGidiyor, N11 ve AliExpress alış veriş yaparken öncelikli sitelerim.

@er36po @norahh

Hocam bir sorum daha olacak. Çelik sac kaç mm kalınlığında ?
Kafandakini anlatırsan yardımcı olmak isterim askere gitmeden. Benim kullandığım sac 1mm kalınlığında ama şasem güçlendirilmiş profil ile ayakta duruyor o yüzden sac ince ve esnek kapatma amacı ile ağırlıktan kaçma amaçlı.

Merhaba acaba rica etsem Custom Sıvı Soğutma yapmak için gerekli malzemeleri ve nereden temin edebileceğimi söyler misiniz? Ekran kartı ve işlemci için yapmak istiyorum. 1000-2000 arası bütçem var.
Kullandığım kasa Dark N10. Üste ve öne 240'lık radyatör desteği var. Üste ve alta pull-push yapabilirim.
Sistemim imzada ki sistemdir. Psu'yu Corsair RM750x ile değiştireceğim. Sistem boşta iken 0 ses istiyorum. Alacağım Psu belirli bir güce kadar fanını durdurup çok sessiz çalışıyor. Bu alacağım radyatörlere de sessiz ve performanslı fanlar almak istiyorum. Sizce hangi fanları tercih etmeliyim. Corsair AF 120 düşünüyorum ama sizce hangi fan kullanmalıyım? Kasaya 5 tane AF 120 500 liraya patlayacak bana. Geri kalan parçalar ne kadar tutar? Türkiye'den temin edebildiğim bütün parçaları Türkiye'den temin etmek istiyorum. Almam gereken gerekli parçaları ve nerelerden alabileceğimi söyler misiniz? GittiGidiyor, N11 ve AliExpress alış veriş yaparken öncelikli sitelerim.

@er36po @norahh
iyi akşamlar.
Fanların markasına önem vermiyorum ben istediğim değerleri karşılasın yeter. Ben fanları kendim yaptırıyorum marka olunca ekstradan bir tescil fiyatı ekleniyor onun için bana hava akış değerlerinden önce hidrolik rulman olması önemli tam devirde de çalışsa sessizlik önlemi fan yavaşlatmadan alınabilir. Ben alışverişimin çoğunun aliexpress ten yapıyorum zamandan yana sıkıntım yok ve ordaki dükkanlarla muhattapım. Ordan almanı tavsiye ederim ama rastgele değil örneğin kendi hesabımın bi ekran fotosunu atayım.
sad.jpg

Türkiyeden temin etmenin tek yolu 2.el olarak forumlardan satın almak. Başarılı olacağınıza kalpten inanıyorum. Radyatör N11 de ucuz fakat alıp inceleme şansım olmadı. Aliexpress yeterli bir yer bence. Fan ve radyatör büyüklükleri size kalmış. O bilgisayarı ne kadar yükte kullanacağını siz bilirsiniz. 240 lık radyatör yetecektir.

@norahh Tamam o zaman site olarak Aliexpress kullanalım. Çift radyatör yapabilir miyim bilmiyorum ki. Benim kasam elverişli mi? Neye ne kadar izin veriyor tam anlamıyorum. Mesela ekran kartı için ayrı işlemci için ayrı sıvı olmalı sanırım ikisinin sıcaklıklığı birbirine geçmesin ve daha soğuk çalışsın diye ama kasamda 2 tane rezervuarı nereye koyacağım? Bu konularda yardımcı olabilir misiniz? Fikir alma amaçlı yazıyorum.

@norahh Tamam o zaman site olarak Aliexpress kullanalım. Çift radyatör yapabilir miyim bilmiyorum ki. Benim kasam elverişli mi? Neye ne kadar izin veriyor tam anlamıyorum. Mesela ekran kartı için ayrı işlemci için ayrı sıvı olmalı sanırım ikisinin sıcaklıklığı birbirine geçmesin ve daha soğuk çalışsın diye ama kasamda 2 tane rezervuarı nereye koyacağım? Bu konularda yardımcı olabilir misiniz? Fikir alma amaçlı yazıyorum.
Kasa midTower olduğu için sıkışıklık olur dışarı monte etsen güzel durmaz benim fikirlerim bunlar. Siz GPU ve CPU ayrı ayrı sıvı sistem olsun diyorsunuz bu güzel olur ama yer olarak imkan sağlarmı Dark N10 o var. Sizde tavsiyem 240lık radyatör ölçülerinde köpük bulmanız. Bir nevi önizleme yapmak almadan Aliexpress ten almak demek kargo süresi ve dikkatli almak demek. Strafor veya köpükten ölçüleri aynı olacak şekilde yer tespiti yapmak en net iş ve GPU blokları pahalı bir sefer alacaksın parçaları radyatör rezevervuar ve boru hattı planlı olmalı.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı