Deist, ateist veya teist olma sebebiniz nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar böyle de olabilir. Biz burda karıncayken Tanrı diye adlandırdığımız canlı bizden çok daha gelişmiş ve zeki bir canlı olabilir. Belki de bizden gelişmiş bir canlının oyun bahçesindeki etten bebeklerizdir ha?
Antik Uzaylılar belgeselini izlemeni tavsiye ederim:) Orada çok fazla bu konu işleniyor. Özellikle uzaylıların dünyayı ziyaretlerinin yanlış anlaşılıp melekler ve tanrı sanılması konuları:)
birbirinin kopyası
Evet, maalesef anlatılan hikaye ve ana tema genelde birbirinden türetilmiş tarzda. Bu da ufak bir araştırma yapınca büyük bir şüpheye sebep oluyor.
 
Hiç biri değilim. Ama şu sıralar Baptist Hristiyan olma yolundayım sanırım.
 
Kuran, Tevrat, İncil, Zebur, Avesta ve Sümer mitolojisi okuduktan sonra dinlere inanmamayı seçtim. Evrimi de öğrendim bu yüzden artık dinlerin bir inandırıcılığı kalmadı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu nasıl konu.
Baya konu işte hocam. Ne eksiğini gördünüz zavallıcığın? Ne yaptı size?😀😀
Kuran, Tevrat, İncil, Zebur, Avesta ve Sümer mitolojisi okuduktan sonra dinlere inanmamayı seçtim. Evrimi de öğrendim bu yüzden artık dinlerin bir inandırıcılığı kalmadı.
Aklıma takılan büyük bir şey var Kuranda hocam. Mesela Allah inanmayanları sonsuza kadar cehenneme atacağını ama Müslüman olup da her türlü pisliği işleyenleri cezasını çektikten sonra cennetine alacağını söylüyor. Kuranda Allah merhametlidir ve adildir tarzı şeyler geçiyor ama bu ne adil ne de merhametli bir olay. Kuran birbiriyle mi çatışıyor yani?
 
İnancımın adına "deist" demem sonradan oldu. Aklımda kendimce şekillendirdiğim, İslam'ın da etkisiyle, bir inanç vardı. Tek tanrı, sonsuz kudret vs. Ama melekler, cinler, periler, peygamberler, mucizeler inandırıcı gelmiyordu ve tanrının din göndermiş olmasını gereksiz ve saçma bulduğum için dinsiz olmuştum. Bu süreçte paganizm ilgimi çekmişti ama sonradan ondan da uzaklaştım sonra da deist oldum. O dönem biraz kararsız ve biraz da umursamazlığımdan dolayı ne paganistim ne deistim diyordum ama bir dine de inanmıyordum.
 
Mesela Allah inanmayanları sonsuza kadar cehenneme atacağını ama Müslüman olup da her türlü pisliği işleyenleri cezasını çektikten sonra cennetine alacağını söylüyor. Kuranda Allah merhametlidir ve adildir tarzı şeyler geçiyor ama bu ne adil ne de merhametli bir olay. Kuran birbiriyle mi çatışıyor yani?
İslamda kafir olursan senin cennette yerin yoktur tek bir kötülüğün olmasa dahi ama müslüman ol ve bir iyiliğin bile olmasa cennete girebilirsin.
Nisa Suresi 15-16 Örneğin;
15. Kadınlarınızdan fuhuş (zina) yapanlara karşı içinizden dört şahit getirin. Eğer onlar şahitlik ederlerse, o kadınları ölüm alıp götürünceye veya Allah onlar hakkında bir yol açıncaya kadar kendilerini evlerde tutun (dışarı çıkarmayın).
16. Sizlerden fuhuş (zina) yapanların her ikisininde canlarını yakın. Eğer onlar tövbe edip ıslah olurlarsa, onlara eziyet etmekten vazgeçin. Çünkü Allah, tövbeleri çok kabul edendir, çok merhamet edendir.

Bu ayetlerden Allahın ne kadar merhametli olduğunu görüyorsun.
 
Ortada bir şey olmadığı için dinlerin hepsi büyük saçmalık.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı