Dell G3223D 165 Hz alınır mı?

ipS glow olayı hepsinde var mı yoksa sizdeki olan bir sorun mu hocam bir de IPS glow olmayan biri atabilir mi biz de kıyaslamayı görelim merak ettim

ipS glow olayı hepsinde var mı yoksa sizdeki olan bir sorun mu hocam bir de IPS glow olmayan biri atabilir mi biz de kıyaslamayı görelim merak ettim
genelinde var ips glow tabi ki ama bu her panel de aynı seviye de olmuyor kiminde fazla olmuyor kiminde fazla oluyor ama bu üreticiler tarafından bir sorun olarak görülmüyormuş malesef

Hocam aktif olarak G3223D ve yan monitör olarak 23 inç 1080p TN panel VP228HE ASUS kullanıyorum hala aklında soru bulunan varsa resimli olarak detaylı anlatım yapabilirim.

Hocam öncelikle 23inç 1080P'den farkı biraz daha net ve keskin gözüküyor fakat 32 inç olduğu için tabii ki de 27 inç e göre görüntü farkı var ama ghosting gibi garip garip sorunları yok 165Hz IPS ekran cayır cayır çalışıyor farklı monitörlerede baktım diğer 165Hz monitörlere göre benim açımdan en iyi panellerden biri olabilir Dell'in bu monitörü ilk birkaç gün keşke 32inç almasaydım diyebilirsiniz ama birkaç hafta sonra 32inç e alışınca başka monitör alamıyorsunuz ve sürekli olarak CS:GO delisi olarakdan diyorum büyük ekran rekabetçi oyunlarda hiçbir eksiye neden olmadı birkaç gün belki biraz garip gelebilir ama alışınca çok rahat oluyor bir de beyaz ekranda 23inç 1080p ve 32inç 2K arasındaki piksel büyüklüğü farkını atacağım. Bir de ekleme yapayım siyahlar ve renkler TN panelden sonra inanılmaz güzel ve gerçekçi geldi ve monitörün parlaklığı gayet yeterli hatta biraz fazla bile bir de HDR özelliğini hiç kullanmadım biraz gereksiz çok bir etkisi yok bir de şöyle garip bir şey keşfettim HDR'ı açınca ekrana siyah rengi yoğunlaştığında siyah daha da siyah gözüksün diye ekran parlaklığını kısıyor ve ani değişimlerde ekran parlaklığının geri yükselmesi gecikmeli olabiliyor o yüzden HDR'ı gereksiz buldum.

İki fotoğrafta aynı uzaklıktan çekilmiştir.

Dosya Ekleri

• IMG_0450.jpg
    IMG_0450.jpg
    430,6 KB · Görüntüleme: 56
  • IMG_0451.jpg
    IMG_0451.jpg
    345,5 KB · Görüntüleme: 56
Hocam öncelikle 23inç 1080P'den farkı biraz daha net ve keskin gözüküyor fakat 32 inç olduğu için tabii ki de 27 inç e göre görüntü farkı var ama ghosting gibi garip garip sorunları yok 165Hz IPS ekran cayır cayır çalışıyor farklı monitörlerede baktım diğer 165Hz monitörlere göre benim açımdan en iyi panellerden biri olabilir Dell'in bu monitörü ilk birkaç gün keşke 32inç almasaydım diyebilirsiniz ama birkaç hafta sonra 32inç e alışınca başka monitör alamıyorsunuz ve sürekli olarak CS:GO delisi olarakdan diyorum büyük ekran rekabetçi oyunlarda hiçbir eksiye neden olmadı birkaç gün belki biraz garip gelebilir ama alışınca çok rahat oluyor bir de beyaz ekranda 23inç 1080p ve 32inç 2K arasındaki piksel büyüklüğü farkını atacağım. Bir de ekleme yapayım siyahlar ve renkler TN panelden sonra inanılmaz güzel ve gerçekçi geldi ve monitörün parlaklığı gayet yeterli hatta biraz fazla bile bir de HDR özelliğini hiç kullanmadım biraz gereksiz çok bir etkisi yok bir de şöyle garip bir şey keşfettim HDR'ı açınca ekrana siyah rengi yoğunlaştığında siyah daha da siyah gözüksün diye ekran parlaklığını kısıyor ve ani değişimlerde ekran parlaklığının geri yükselmesi gecikmeli olabiliyor o yüzden HDR'ı gereksiz buldum.

İki fotoğrafta aynı uzaklıktan çekilmiştir.
dostum sende az da olsa ips glow varmı peki var ise seni rahatsız ediyormu görüşlerini alabilirmiyim ?

Dostum sende az da olsa IPS glow var mı peki var ise seni rahatsız ediyor mu görüşlerini alabilir miyim?

Hocam IPS glow bende şu anda yok denilecek kadar az zifiri karanlık ortamda siyah ekran açarsam sadece en sol alttan çok inanılmaz belirsiz bir glow oluşuyor oda fark edilmiyor ben şu anda son derece memnunum monitörden fakat 32 inç e alışmanız pek de iyi olmayabilir benimki masaya zor sığdı ve artık küçük monitörler tablet gibi gelmeye başladı o yüzden Dell S2721DGFa bu monitörüde önerebilirim G3223D'den hiçbir farkı yok sadece 27inch versiyonu.

siparişi verdim aradım ne zaman gelir diye pazartesi çıkarız salı veya çarşamba günü gelirmiş gelince bi test eder buraya yazarım sizin tecrübelerinize de başvururum dostlar. inşallah sıkıntısız gelir de uğraşmam geri iadeyle falan... bi 5 sene kullanırım artık :D

Siparişi verdim aradım ne zaman gelir diye pazartesi çıkarız salı veya çarşamba günü gelir miş gelince bir test eder buraya yazarım sizin tecrübelerinize de başvururum dostlar. İnşallah sıkıntısız gelir de uğraşmam iadeyle falan... Bir 5 sene kullanırım artık :D

Hayırlı olsun. Umarım memnun kalırsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı