Çözüldü Dell Inspiron 3593 Isınma Problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Laptopunuz tam anlamıyla oyun oynamak için tasarlanan laptoplardan değil monster,msi,hp omen tarzı laptoplar gibi ki onlar bile bazı oyunlarda bu dereceleri görebiliyor. Benim de eski bilgisayarım Dell Inspiron'du. O da çok ısınıyordu ve drop oluyordu videodaki gibi. Çözümü ekstra soğutucuyla bulmuştum size de öneririm. Tek çözüm o gibi duruyor.
Sende de hiçbir soğutucu desteği olmadan FPS düşmesi oluyor mu oyunlarda ısıdan kaynaklı.

Bende Lenovo var i5 8265U MX250 işlemci aynı sorun bende de var oyuna girerken işlemci Turbo'sunu kapat ve undervolt yap.
ThrottleStop programıyla kapatabilirsiniz Turbo'yu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende Lenovo var i5 8265U MX250 işlemci aynı sorun bende de var oyuna girerken işlemci Turbo'sunu kapat ve undervolt yap.
ThrottleStop programıyla kapatabilirsiniz Turbo'yu.

FPS düşse de 80 - 85 derece arası gidip geliyor sıcaklık değerleri. Ayrıca oyun içi stabil 40 - 50 FPS alıyorum. Teşekkürler.

Sende de hiç bir soğutucu desteği olmadan fps drop oluyor mu oyunlarda ısıdan kaynaklı.
Öncelikle teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Söylediğim bios ayarını yaptıktan sonra drop olmamaya başladı ancak ısı hala yüksek 85 95 civarlarında seyrediyor oyun oynarken. Boşta kullanımda ise 55 65 derecelere geriliyor. RAM markası ile aynı demişsiniz ancak linkte crucıal marka RAM var benim bilgisayarla gelen RAM SK HYNİX ve linkteki aynı RAM'i alıp taktığımda hata verdi. Bende geri iade ettim ürünü. RAM veya SSD takarken ekstra bir uygulama yaptınız mı yoksa dümdüz benim gibi takıp bilgisayarı açtınız mı.

Oyuna girerken işlemci Turbo'sunu kapatabilirsin.
Ekran kartı ve işlemcine undervolt yapabilirisin.

Intel işlemcilerinde undervolt işlemi için kendi sitesinde sürücüleri var. Ancak bilgisayarımda halihazırda bulunan i5 1035G1 için uygun değil uyarısını alınca pek oynamak istemedim.

Intel işlemcilerinde undervolt işlemi için kendi sitesinde sürücüleri var. Ancak bilgisayarımda halihazırda bulunan i5 1035G1 için uygun değil uyarısını alınca pek oynamak istemedim.

Intel Extreme Tunning diyorsan ThrottleStop ile yapıyorum ben undervolt işlemini.
Ekran kartınıza da yapmanızı tavsiye ederim.

ThrottleStop programı ile de yapabilirsiniz.

Hocam bu konu hakkında detaylı bilgi içeren bir video var mıdır? Ve atıyorum çok düşük voltaj da mavi ekran verirse tekrar nasıl düzeltilir veya bir zararı var mıdır?

Öncelikle teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Söylediğim BIOS ayarını yaptıktan sonra drop olmamaya başladı ancak ısı hala yüksek 85 95 civarlarında seyrediyor oyun oynarken. Boşta kullanımda ise 55 65 derecelere geriliyor. RAM markası ile aynı demişsiniz ancak linkte Crucial marka RAM var benim bilgisayarla gelen RAM SK Hynix ve linkteki aynı RAM'i alıp taktığımda hata verdi. Bende geri iade ettim ürünü. RAM veya SSD takarken ekstra bir uygulama yaptınız mı yoksa dümdüz benim gibi takıp bilgisayarı açtınız mı?

Güç kaynağını çıkarttım anakartın güç almasını engelledim. RAM bende aynı marka micron diye RAM taklı idi bende 4 GB zaten aynı şirket Crucial. Intel Turbo Boost teknolojisini kapatın. FPS düşecek ancak drop olmayacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı