Deprem korkumu nasıl yenerim?

Sağlam yere taşınamıyorsan deprem çantası yapmak dışında pek bir tercihin yok. Tek olasılığın varsa boşuna stres yapma derim.
 
Bende aynı durumdan muzdaripim. Uyuyamıyorum ve hiçbir şeye odaklanamıyorum. 8 saat ders çalışırken 1 dakika bile odaklanamaz hale geldim. Napacağım bilmiyorum.
Oturduğumuz apartman 7 katlı yüksek bir eski bir bina. Gaziantep'te yaşıyorum. Burada sürekli artçılar oluyor. Geçen seferki 6.4 şiddetindeki hatay depreminden oldukça sallandık. 1 dakikadan daha uzun sürdü binanın durması. Sabahları iş yerinde iken oldukça rahatım. Ama akşam eve geçerken binanın içine adım attığım an titriyorum. Tedirgin oluyorum. Bina sallanmasa bile ben sallanıyormuş gibi hissediyorum. Normalde hiç bu kadar korkmazdım bu artçı depremlerden. 2020 yılında da olmuştu bina sallanmıştı. Aşağı indik çıktık sonra depremi unuttum. Ama 6 şubat gecesini unutamıyorum. Adete uykudan uyanıp bir beşikte sallanıyormuş gibi kuvvetli sallandı bina. O günden beri eve girmeye korkuyorum. Özellikle haberleri filan da dinleyince daha da tırsıyorum. Hatta bu konuyu yazarken bile sallandım. Koşa koşa gittim ailemin yanına hiçbir şey olmamıştı. Ne yapabilirim? Korkumu nasıl yenebilirim? Resmen psikolojim bozuldu. Yemeden içmeden kesildim.
 
Yaşanan şeyler hiç kolay değil, ruh halinizin bu durumda olması da gayet doğal. Bütün uzmanlar Bölgede depremlerin süreceğini söylüyor, ama ilk deprem kadar büyüğü bir daha en azından şu anki nesilin göreceği bir tarihte olmayacak, çünkü o fay bütün enerjisini boşalttı. Şu anda Bingöl tarafında büyük bir stres birikmesi var deniyor, Adana keza 6.5 civarı bir deprem yaşayabilir deniyor, tüm bu depremlerin de artık Maraş ve Hatay civarında yıkıcı etkileri olmaz. Bu sebeple Maraş Hatay civarı biraz daha rahatladı denilebilir. Siz de zamana bırakın ya da yine geçmezse profesyonel bir yardım almanız iyi olacaktır.
 
Yaşanan şeyler hiç kolay değil, ruh halinizin bu durumda olması da gayet doğal. Bütün uzmanlar bölgede depremlerin süreceğini söylüyor, ama ilk deprem kadar büyüğü bir daha en azından şu anki nesilin göreceği bir tarihte olmayacak, çünkü o fay bütün enerjisini boşalttı. Şu anda Bingöl tarafında büyük bir stres birikmesi var deniyor, Adana keza 6.5 civarı bir deprem yaşayabilir deniyor, tüm bu depremlerin de artık maraş ve hatay civarında yıkıcı etkileri olmaz. Bu sebeple maraş hatay civarı biraz daha rahatladı denilebilir. Siz de zamana bırakın ya da yine geçmezse profesyonel bir yardım almanız iyi olacaktır.

2 gündür sarsıntı falan olmuyor. Bende içeride yastık yorgan alıp koltuğa kuruluyorum. Akşama kadar TV'den çocuklar duymasın falan izliyorum. Sarıyor ve korku filan kalmıyor.
 

Geri
Yukarı