Depremde yaşadıklarım

Tuğkan Gönültaş zamanında 99 depremi günü havanın inanılmaz durgun ve turuncu bir rengi olduğunu söylemişti.

5 Şubat akşamı idi. Normalde hiç olmaz ama uzun zaman sonra balık yiyordum, dedem ve babaannem de bize gelmişti, (Bu da değişik, normalde onlara gideriz). Trabzon Galatasaray maçını izliyorduk. Kar da yağıyordu. Tatil ilan edilmişti zaten. Hava inanılmaz solgundu o gün, kar yağıyordu ve buz gibiydi ama hiç rüzgar yoktu. Karlar rüzgar etkisi olmadan direkt düşüyorlardı. Hava ise inanılmaz pembeydi. Aklımdan Tuğkan Gönültaş'ın dedikleri geçti. İkizime dönüp "Deprem olmasın la şimdi" dedim. Hiç bir ciddiyetim yoktu oysaki.

Neyse, gece oldu açtım bilgisayarı 3-4 saat yaklaşık MC oynadım. Kapattım bilgisayarı yatağıma yattım telefondan Black Sabbath - Paranoid açtım ve yattım. Uykum gram yoktu ama sabah ders için erken uyanmak lazımdı (Online Eğitim). O sıra ikizim de su içmeye kalkmıştı. Önce çok ufak bir sallandı, avizenin salkımlarının birbirine vurma sesi zaten bayağı belliydi. Sonra şiddetlendi. Konya'da olduğum için zamanında yaşadığım 5 büyüklüğündeki deprem gibi hissettim. Televizyonu açtım muhabir deprem haberleri geliyor umarız birşey yoktur gibisinden şeyler diyor. O sırada Kandilli'nin tweet'i geldi ekrana. 7.6 mü ne yazıyordu. O ara donup kalmıştım zaten. Gidip annemi falan uyandırdım. İnanılmaz kötüydü gerçekten.

Biraz saçma oldu ama içimi dökmek istedim. Ben Konya'da bile bu kadar etkilenmişsem siz orada ne kadar etkilendiniz aklım bile almıyor. Hepimize geçmiş olsun

@Yavuz_Çetin İç Anadolu oldukça güvenli ve zaten Konya'da fay hattı yok diye biliyorum.

Tuğkan Gönültaş zamanında 99 depremi günü havanın inanılmaz durgun ve turuncu bir rengi olduğunu söylemişti.

5 Şubat akşamı idi. Normalde hiç olmaz ama uzun zaman sonra balık yiyordum, dedem ve babaannem de bize gelmişti, (Bu da değişik, normalde onlara gideriz). Trabzon Galatasaray maçını izliyorduk. Kar da yağıyordu. Tatil ilan edilmişti zaten. Hava inanılmaz solgundu o gün, kar yağıyordu ve buz gibiydi ama hiç rüzgar yoktu. Karlar rüzgar etkisi olmadan direkt düşüyorlardı. Hava ise inanılmaz pembeydi. Aklımdan Tuğkan Gönültaş'ın dedikleri geçti. İkizime dönüp "Deprem olmasın la şimdi" dedim. Hiç bir ciddiyetim yoktu oysaki.

Neyse, gece oldu açtım bilgisayarı 3-4 saat yaklaşık MC oynadım. Kapattım bilgisayarı yatağıma yattım telefondan Black Sabbath - Paranoid açtım ve yattım. Uykum gram yoktu ama sabah ders için erken uyanmak lazımdı (Online Eğitim). O sıra ikizim de su içmeye kalkmıştı. Önce çok ufak bir sallandı, avizenin salkımlarının birbirine vurma sesi zaten bayağı belliydi. Sonra şiddetlendi. Konya'da olduğum için zamanında yaşadığım 5 büyüklüğündeki deprem gibi hissettim. Televizyonu açtım muhabir deprem haberleri geliyor umarız birşey yoktur gibisinden şeyler diyor. O sırada Kandilli'nin tweet'i geldi ekrana. 7.6 mü ne yazıyordu. O ara donup kalmıştım zaten. Gidip annemi falan uyandırdım. İnanılmaz kötüydü gerçekten.

Biraz saçma oldu ama içimi dökmek istedim. Ben Konya'da bile bu kadar etkilenmişsem siz orada ne kadar etkilendiniz aklım bile almıyor. Hepimize geçmiş olsun
Ben de deprem sırasında böyle olur geçer diye düşünmüştüm.

Tuğkan gönültaş zamanında 99 depremi günü havanın inanılmaz durgun ve turuncu bir rengi olduğunu söylemişti.

5 şubat akşamı idi. Normalde hiç olmaz ama uzun zaman sonra balık yiyordum, dedem ve babaannem de bize gelmişti, (bu da değişik, normalde onlara gideriz). Trabzon Galatasaray maçını izliyorduk. Kar da yağıyordu. Tatil ilan edilmişti zaten. Hava inanılmaz solgundu o gün, kar yağıyordu ve buz gibiydi ama hiç rüzgar yoktu. Karlar rüzgar etkisi olmadan direkt düşüyorlardı. Hava ise inanılmaz pembeydi. Aklımdan tuğkan gönültaş'ın dedikleri geçti. İkizime dönüp "deprem olmasın la şimdi" dedim. Hiçbir ciddiyetim yoktu oysaki.

Neyse, gece oldu açtım bilgisayarı 3-4 saat yaklaşık MC oynadım. Kapattım bilgisayarı yatağıma yattım telefondan Black Sabbath - paranoid açtım ve yattım. Uykum gram yoktu ama sabah ders için erken uyanmak lazımdı (Online eğitim). O sıra ikizim de su içmeye kalkmıştı. Önce çok ufak bir sallandı, avizenin salkımlarının birbirine vurma sesi zaten bayağı belliydi. Sonra şiddetlendi. Konya'da olduğum için zamanında yaşadığım 5 büyüklüğündeki deprem gibi hissettim. Televizyonu açtım muhabir deprem haberleri geliyor umarız bir şey yoktur gibisinden şeyler diyor. O sırada Kandilli'nin Tweet'i geldi ekrana. 7.6 mü ne yazıyordu. O ara donup kalmıştım zaten. Gidip annemi falan uyandırdım. İnanılmaz kötüydü gerçekten.

Biraz saçma oldu ama içimi dökmek istedim. Ben Konya'da bile bu kadar etkilenmişsem siz orada ne kadar etkilendiniz aklım bile almıyor. Hepimize geçmiş olsun.

Hocam bende o gün hiç yapmadığım bir aktiviteyi yaptım. O gün Full deprem araştırdım. Bir anda geldi bu. İçimde bir sıkıntı vardı. Gece 4'tü daha yeni yatmaya başlıyordum. Bir anda teyzemlerden (Tunceli) telefon gelince bütün ev ahalisi ayaklandık. Haberleri takip ettik.

@Yavuz_Çetin İç Anadolu oldukça güvenli ve zaten Konya'da fay hattı yok diye biliyorum.

Yok evet. Zaten deprem olacağından korkum yok ancak 2 sıkıntı var. Ölenler vs. bu zaten oldukça etkiledi. 2.'si çok seyahat eden bir insanım. Bu haftasonu İstanbul'da idim. Korkudan 1 saat uyudum neredeyse.

Son düzenleme:
Gerçekten çok geçmiş olsun ve başınız sağ olsun. Kaçıncı kattaydınız? Ve nerelerinde kırıklar, yaralanmalar oluştu?

Gerçekten çok geçmiş olsun ve başınız sağ olsun. Kaçıncı kattaydınız? Ve nerelerinde kırıklar, yaralanmalar oluştu?
Biz 3. kattaydık fakat bina tost makinesine döndü. Kuyruk sokumumda iki kırık, kalçamda çatlak vardı.
IMG_20230210_115638.jpg

Dosya Ekleri

• IMG_20230209_084411.jpg
    IMG_20230209_084411.jpg
    189,1 KB · Görüntüleme: 118
  • IMG_20230209_084416.jpg
    IMG_20230209_084416.jpg
    214 KB · Görüntüleme: 120

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı