Dilimi savundum diye Arap ilan edildim

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Laf aramızda hiç sevmem kendisini.

Adamlarla konuşurken bu nazikliğini korumamışsın, bizde onu diyoruz.
Daha nazik olabilirdim evet, anlık sinirle yazdım zaten. Gıcık oluyorum böyle tiplere ama hocam.

Açıkçası birisi bana "dilini düzgün kullan" deseydi, sana ne derdim. O kim ki benim dilimi ipotek edecek haddi kendinde bulabiliyor? Istedigimi söylerim.

Ama karşı tarafa "Arap" diyen arkadas da minimal düzeyde olgunluk gösteremediği için iş 15 yaş kavgasına dönmüş. Biri İngiliz uşağı demiş, diğeri yobaz demiş vs. Hatta aralarından birisi gelip konu açmış belki azıcık destek bulurum ümidiyle. :D

Çünkü Türkçe'nin arasına İngilizce kelime sokup havalı olmaya çalışıyor. 🫡

İyi hoş, eleştirsinler ama onların yaptıkları düpedüz iftira. Arap ne alaka? diktatör ne alaka?
Havalı olmaya çalıştıklarını sanmıyorum. Genelde yeni öğrenmekte olduğunuz bir dilden araya kelime sıkıştırırsınız. Hatta sıkça maruz kaldığınız için o dile bazı şeylerin Türkçesi bile o an için aklınıza gelmeyebilir. İngilizce bölümde okuyorum. Günün yarısından çoğunda İngilizce konuşuyordum bir ara. Sonra sonra fark ettim ki bazen istemsizce araya İngilizce kelime sıkıştırıyorum. Aslında amacım oraya o İngilizce kelimeyi koymak değil, farkında olmadan kafamda cümleyi o şekilde tamamlıyorum, dolayısıyla oraya o kelime giriyor.

Açıkçası birisi bana "dilini düzgün kullan" deseydi, sana ne derdim. O kim ki benim dilimi ipotek edecek haddi kendinde bulabiliyor? Istedigimi söylerim.

Ama karşı tarafa "Arap" diyen arkadas da minimal düzeyde olgunluk gösteremediği için iş 15 yaş kavgasına dönmüş. Biri İngiliz uşağı demiş, diğeri yobaz demiş vs. Hatta aralarından birisi gelip konu açmış belki azıcık destek bulurum ümidiyle. :D
Ya sen konuyu nerelere çekiyorsun dostum? Ben niye destek isteyeyim? Sadece insanların fikirlerini merak ettim olay bu.

Değişik bir konu olmuş ama Türkçenin içine İngilizce veya diğer dillerden herhangi bir kelimeyi kalıplaşmış olması dışında sokulmasını doğru bulmuyorum. Eğer kalıplaşmış bir kelime değilse genelde kendilerini uyarırım ve ben uyarımı yaptıktan sonra ne yaptıklarıda beni ilgilendirmez.

Değişik bir konu olmuş ama Türkçenin içine İngilizce veya diğer dillerden herhangi bir kelimeyi kalıplaşmış olması dışında sokulmasını doğru bulmuyorum. Eğer kalıplaşmış bir kelime değilse genelde kendilerini uyarırım o ben uyarımı yaptıktan sonra ne yaptıklarıda beni ilgilendirmez.
Ben bakalım insanlar ne diyecek? Acaba ben mi hatalı düşünüyorum gibisinden açtım konuyu.

Arkadaşlar birisi yorumlara ya bu kanal çok safe place yazmış. Ben de ona dedim ki Türkçe konuşamıyor musun İngiliz özentisi dedim ve Arap, diktatör, yobaz, herkesi Müslüman olmaya zorlayan birisi olarak ilan edildim. Ne düşünüyorsunuz?
Beyaz Kurt'un Zeynep Bastık ile ilgili yaptığı son videoya yazmışsın. Gerek yoktu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı