Burası bir teknoloji sitesinin forum bölümü. Burada sadece teknoloji değil bir çok farklı konu ve alt konu bulunuyor. Ayrıca benim bakış açıma göre kimse kimsenin dinine örf ve adetine saygı duymak zorunda değil! Eğer zorundaysa bunun sınırını kim çiziyor? İslam peygamberi Muhammed pedofili, güney doğu örf ve adetleri sapkın diyeceğimiz çocuk yaşta evlilik, berdel, töre cinayetleri gibi olayları var. Şimdi bunlara saygı duyulmasını kim benden hangi yüzle bekleyecek! Ayrıca inandıkları din, ben inançsız olduğum için öldürülmemi caiz görüyor. Tabi siz dininizden bir haber olduğunuz için, kafanızda ki Tanrı figürünü konuşturup "din hassastır" demek çok doğru ve kolay geliyor. Ama gerçek bunun tam tersi. E hal böyle olunca birilerinin gözünün açılması gerek.
Dostum tekrar merhaba. Düşündürücü ve araştırmaya sevkeden yazınız için teşekkürler. Gerçekten de bir çoğu yeni bir tartışma konusu olabilecek iddialar getirdiğiniz için yararlı bir iş yaptığınızı düşünüyorum. Ben de merak ederek, sizin doğrulanmış bir gerekçe olarak öne sürdüğünüz bir iddiayı araştırdım. "Hz. Muhammed pedofil midir?" araması yaptırdım ve şöyle bir karşı-yazı buldum:
İslam’dan Uzak Pedofili ve Peygambere İftira. Siz de inceleyip bağlantılı yeni bir konu açabilirsiniz. Böyle bir konu açmak isteyen bir üye engellenmemelidir.
Aynı cümledeki diğer değindiklerinize ben de katılıyorum ve sizin gibi ben de onlara saygı duymuyorum. "İnançsız olduğum için öldürülmemi caiz görüyor" endişeniz bu çağda belki ancak DAEŞ/İŞİD gibi zombi yapılardan dolayı haklıdır ama onun dışında
iyi incelenmesi gereken bir konudur. Asırlar önce, Peygamber zamanındaki savaşlar için geçerli olan bir caiz olma durumu söz konusudur. "Bugün yine de caizdir" denilemez.
"Ayrıca benim bakış açıma göre kimse kimsenin dinine örf ve adetine saygı duymak zorunda değil! Eğer zorundaysa bunun sınırını kim çiziyor?" ifadeniz kısmen doğru gözüküyor ama tartışılacak yâni uzlaşma sağlanması gereken bir konu olarak duruyor. Sorunun özü en başta, bir fikri kabûl ettirmek için tehdit, şiddet veya başka bir zorlamanın kullanılamayacağı gerekliliğidir.
"
İbrahimî dinler de inanan inanmayan herekse zarar veriyor." cümlenizdeki
tanımlamayı eskiden FETÖ kendi amacı için kullanırdı, sizin de kullanmanızı tavsiye etmem doğrusu. Elbette sizin amacınız farklıdır, aslında ilkesel olarak kullanabilirsiz de, ben sadece bilmenizi istedim. O zararın ne olduğunu ise yeni konu açarak belirtebilirsiniz. Bizler de öğrenmiş oluruz. (Alıntı ifadenizin öncesine ben de fazlasıyla katılıyorum. Zaten din konularının bu kadar çok tartışılmasının en önemli sebebi, maalesef mâlum siyasi kabiledir.)