Din Konularına Düzenleme Getirilmeli

Bu olayı siz nasıl yorumlarsınız? Nasıl olmasını isterdiniz?

• Olduğu gibi kalsın. İnsanların alenen ve felsefe başlığında içerisinde din tartışması önemli değil.

Oy: 53 32,3%
  • Hafif düzenlemeler getirilsin. Din konularının ana ekrandan gizlenmesi gibi düzenlemeler olabilir.

Oy: 17 10,4%
  • Ağır düzenlemeler getirilsin. Din için ayrı bir altbaşlık açılması gibi düzenlemeler olabilir.

Oy: 39 23,8%
  • Tamamen yasaklansın. Burası bir teknoloji forumu, alakasız konulara yer yok.

Oy: 45 27,4%
  • Bilmiyorum. Aklımda hiçbir fikir oluşmadı ya da fikir belirtmek istemiyorum.

Oy: 6 3,7%
  • Ayrıca belirtmek istiyorum. Bu başlıkların hiçbiri düşüncemi yansıtmıyor.

Oy: 4 2,4%

• Oy verenlerin toplamı
    164
Şu ana kadar çok dini konuların tartışmasını gördüm en sonu hep dalgaya almak oluyor.
Arkadaşlar taman inanmayaniz olabilir ama siz de buna saygi duymak zorundasiniz. Duymuyorsanız yorum yapmayın efendim sonra karşı taraf geriliyor çıkılmaz bir kavga oluşturuyor.
Neden birbirimizin dini değerleriyle dalga geçip birbirimizin kalbini kıralım ki.
Yani müslümansan tamam dostum.
Ben inanmıyorum diyorsun tamam dostum senin görüşün ama herkes için konuşmuyorum bazilari inanmayan arkadaşlar İslam dinine dalgaya vuruyor başkalarının görüşünü etkiliyor bu olmamalı. Eğer objektik bir şekilde kavgasiz saygi içerisinde olacaksa konular kapanmasin ama genellikle çıkmama olasılığı çok az sonra kavga mesajlarini modlar temizliyor vakitlerine yazik oluyor.
Yani uzun lafin kısası saygi içerisinde 2 tarafda kirilmicak, dalga geçilmeyecek şekilde olursa konuşulabilir ama kurulmucaksa yasaklanmasi en iyisi diyorum.
Özellikle son zamanlarda bi' tip çıktı, müslüman değilse bilim adamı müslüman ise bilgisiz ve cehalet içinde olan kişi olarak nitelendirmeye başladı insanları :D Saygı duymaktan çok uzak.

Özellikle son zamanlarda bi' tip çıktı, Müslüman değilse bilim adamı Müslüman ise bilgisiz ve cehalet içinde olan kişi olarak nitelendirmeye başladı insanları :D saygı duymaktan çok uzak.

Yani o konuyu açarsak gene uzarda uzar o yüzden ve son zamanlarda dalga geçen kesimde arttı sadece burada değil çevremde de sosyal medyalardada vs.

Şu ana kadar çok dini konuların tartışmasını gördüm en sonu hep dalgaya almak oluyor.
Arkadaşlar taman inanmayaniz olabilir ama siz de buna saygi duymak zorundasiniz. Duymuyorsanız yorum yapmayın efendim sonra karşı taraf geriliyor çıkılmaz bir kavga oluşturuyor.
Neden birbirimizin dini değerleriyle dalga geçip birbirimizin kalbini kıralım ki.
Yani müslümansan tamam dostum.
Ben inanmıyorum diyorsun tamam dostum senin görüşün ama herkes için konuşmuyorum bazilari inanmayan arkadaşlar İslam dinine dalgaya vuruyor başkalarının görüşünü etkiliyor bu olmamalı. Eğer objektik bir şekilde kavgasiz saygi içerisinde olacaksa konular kapanmasin ama genellikle çıkmama olasılığı çok az sonra kavga mesajlarini modlar temizliyor vakitlerine yazik oluyor.
Yani uzun lafin kısası saygi içerisinde 2 tarafda kirilmicak, dalga geçilmeyecek şekilde olursa konuşulabilir ama kurulmucaksa yasaklanmasi en iyisi diyorum.

Bölümün kuralları olacak tabii zaten içi boş hakaret içerikli konuların onaylanmaması lazım ama mantıklı bir şekilde de eleştiriyorsa İslam'ı buna da karışamazsınız.

Ben buraya donanımhaber sayfasından geldim daha doğrusu kaçtım, eskiden orada din-siyaset konuları yasaktı fakat daha sonra izin verildi, ilk başlarda açılan konular daha mütavazi şekildeydi fakat zaman ilerledikçe konular level atlamaya başladı ve hakarete varacak şekilde konular açılmaya başlandı! İnsanları birbirine düşürecek şekilde siyaset ile ilgili konular açılıyor milleti ayaklanmaya-isyana davet eden ve din ile dalga geçilen konular gördüm, özellikle din ve peygamberler hakkında hakaret vari konular açılıyor. Profil resminde Yunan bayrağı olup hükümete hakaret eden üye bile gördüm! Buna destek veren üyeler ve konuyu görmezden gelen yöneticilerde vardı! Bu çeşit konuların açılmasını doğru bulmadığımı yazdığımda ise ya yandaş oldum ya da dinci oldum! İsmi donanımhaber olan bir yerde siyaset ve din ile ilgili konuların işi nedir onu hiç anlamadım, Technopat'da böyle konulara izin verilirse buranında üye kaybedeceğini düşünüyorum! Ve asıl anlamadığım şey ise memlekette başka forum sayfası kalmamış gibi neden bu tarz forum sayfalarını hedef alıp değiştirmeye çalışıyorlar.

Ben buraya donanımhaber sayfasından geldim daha doğrusu kaçtım, eskiden orada din-siyaset konuları yasaktı fakat daha sonra izin verildi, ilk başlarda açılan konular daha mütavazi şekildeydi fakat zaman ilerledikçe konular level atlamaya başladı ve hakarete varacak şekilde konular açılmaya başlandı! İnsanları birbirine düşürecek şekilde siyaset ile ilgili konular açılıyor milleti ayaklanmaya-isyana davet eden ve din ile dalga geçilen konular gördüm, özellikle din ve peygamberler hakkında hakaret vari konular açılıyor. Profil resminde Yunan bayrağı olup hükümete hakaret eden üye bile gördüm! Buna destek veren üyeler ve konuyu görmezden gelen yöneticilerde vardı! Bu çeşit konuların açılmasını doğru bulmadığımı yazdığımda ise ya yandaş oldum ya da dinci oldum! İsmi donanımhaber olan bir yerde siyaset ve din ile ilgili konuların işi nedir onu hiç anlamadım, Technopat'da böyle konulara izin verilirse buranında üye kaybedeceğini düşünüyorum! Ve asıl anlamadığım şey ise memlekette başka forum sayfası kalmamış gibi neden bu tarz forum sayfalarını hedef alıp değiştirmeye çalışıyorlar.
Donanımhaberin çöküşü bir nesili ağlatacak kadar trajik. En son baktığımda forum chp propaganda sayfası olmuştu.

Üye kaybetmesi beklenmez, çünkü herkes ilgilendiği kategorilere bakar. Zaten sorunlu konularda raporlama ile konu kilitlenir ve hatta silinir. Geçenlerdeki Suriyeliler konusu silindi, çünkü ırkçı Nazi forumuna dönüşüp kirlenmişti. Belki ceza verilen de olmuştur. Kişilerin felsefe ve din konularını tartışmak için bu forumlar kolaylık sağlıyor. Bilmeyenler yeni şeyler öğreniyorlar. Faydası, zararından fazla olduğu için bu uygulama devam etmelidir.

Bilim kategorisi altında Teoloji bölümü açılmalı. Sonuçta Teoloji dinleri, inançları ve mitolojileri araştıran bir bilim dalıdır. Her türlü dini konular, sorular, dinler tarihi ya da mitolojilerle ilgili konular Teoloji alt başlığı altında açılması uygun olur diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı