Din Konularına Düzenleme Getirilmeli

Bu olayı siz nasıl yorumlarsınız? Nasıl olmasını isterdiniz?

• Olduğu gibi kalsın. İnsanların alenen ve felsefe başlığında içerisinde din tartışması önemli değil.

Oy: 53 32,3%
  • Hafif düzenlemeler getirilsin. Din konularının ana ekrandan gizlenmesi gibi düzenlemeler olabilir.

Oy: 17 10,4%
  • Ağır düzenlemeler getirilsin. Din için ayrı bir altbaşlık açılması gibi düzenlemeler olabilir.

Oy: 39 23,8%
  • Tamamen yasaklansın. Burası bir teknoloji forumu, alakasız konulara yer yok.

Oy: 45 27,4%
  • Bilmiyorum. Aklımda hiçbir fikir oluşmadı ya da fikir belirtmek istemiyorum.

Oy: 6 3,7%
  • Ayrıca belirtmek istiyorum. Bu başlıkların hiçbiri düşüncemi yansıtmıyor.

Oy: 4 2,4%

• Oy verenlerin toplamı
    164
O kadar çok taraflı değil ki. Alt kategorinin başlığı biraz batabilir birilerine, onun dışında hiçbir sıkıntısı yok.

Felsefe kategorisi altında ''sadece'' din içerikli konular açılmıyor. Olası tartışmaya yol açacak konular onaylanıyor, görüyoruz zaten. Bakıldığı zaman ''Tanrı var mı?'' sorusunun dinlere dokunacağı bir gerçek. Hiç anlayamadım ben bu din hakkında konu açmama saçmalığını. Gayet de açıyorsun, 3.sayfasında kilitliyorsun, kimse de mutlu ayrılmıyor.

Alt kategori açılsın diyorum ben. Orada tatlı tatlı tartışılır, tartışmayıp hadsizliğe terfi edenler de şutlanır. Felsefe kategorisine pislemeye gerek yok din konularıyla.
Sonuna kadar katılıyorum, "Tanrı var mı?" zaten her türlü din olayina donecek.
Bunu biliyorsun ve onaylıyorsun konuyu.
Sonra tartismanin en cozume ulasacagi anda sut konuyu kapat!
Sonra da forumda kutuplaşma oluyor. Bu sadece din konulariyla ilgili degil taraf tutulan her konuda boyle.

Değerli dostlar, felsefe, varoluşun anlamlandırılmasıyla başlar. O zaman Tanrı/din konularının dışlanması mümkün olur mu? Kişisel olarak ateist/agnostik/deist veya diğer üyelerin görüşlerinden çok faydalanıyorum halbuki ben Kur'an Kitabındaki Tanrı olan Allah'a inanıyorum. Başkaları da buna mutlaka inansın diye kendimi paralamıyorum, çünkü fikirler topla, tüfekle, zorla susturulamaz, ancak yine başka fikirlerle değiştirilebilir veya terkedilebilir.

O üyelerin nasıl bir mantık yürüttüklerini anlamak, benim için faydalıdır. Onlarla kırıcı tartışmaya girmiyorum, girmek aklıma da gelmiyor ve gelmemeli de, çünkü bunun ne bir anlamı ne de bir faydası var. Medenî bir şekilde tartışmak hoş bir düşünsel etkinlik değil de nedir acaba?

"Gerçeğin ışığı, fikirlerin çarpışmasından çıkar/Gerçeğin şimşeği, fikirlerin çarpışmasından doğar/Fikirlerin çarpışmasından gerçekler doğar" anlamında Namık Kemal (1840-1888) tarafından söylendiği ve hatta onun da aslında Victor Hugo (1802-1885) tarafından söylenmiş "Du choc des ideés jaillit la lumiére" cümlesinden esinlendiği rivayet edilen ve bugün bazılarının cahilce dudak büktüğü veya görmezden gelmek istediği bu ilkeyi temel alırsak, Teknopat Sosyal'in faydalı bir iş yaptığını görmek gerekir.

Bu tür konularda kendini geliştirmek isteyen üyeler için internet forum siteleri, başka türlü gerçekleştirilmesi hemen hemen imkânsız olan böyle bir etkinliği mümkün kıldığı için oldukça faydalıdır. Kullanılan Xenforo forum yazılımı da görsel olarak bir rahatlık sağladığı için şahsen bu siteyi tercih ediyorum.

Olduğu gibi kalmasından yanayım. Saygılar.

Aslında zaten din konuları ve din tartışmaları yasak ancak nasıl oluyorsa hep din meselesine dönüyor. Raporlarsanız işlem yapılıyor bu içeriklere.
Yapılmıyor diyenler gelmeden söyeyeyim, benim sildiğim mesaj ve konu sayısı bile azımsanacak miktarda değil. Raporlamalarınız işe yarıyor.

Recep Baltaş ile de bir diyaloğumuz olmuştu bu konu hakkında. Ban yer miyiz?

1650143093490.png

1650143102658.png

Eksik vermiş olmayayım. Konuda pakistanlıların yaptıkları iğrençlikler falan konuşuluyordu. Sonra Recep Baltaş'ın burada konuyu Müslüman olmalarına bağladığını gördüm. Ben de ona bir cevap yazdım. Yani konu din ile ilgili değildi fakat biz din ile ilgili mesajlar yazdık.

Son düzenleme:
@Rexie Recep Abi Müslüman değildi galiba.
Oyle bir diyaloğa pek sasirmadim ama sana hak veriyorum.
Din denilen sey bir pazarlama teknigi gibi lanse ediliyor.

@Rexie Recep Abi Müslüman değildi galiba.
Oyle bir diyaloğa pek sasirmadim ama sana hak veriyorum.
Din denilen şey bir pazarlama teknigi gibi lanse ediliyor.

Burada Müslüman olan veya olmayan birçok kişi var. Konu kimin Müslüman olup Müslüman olmadığı değil. Üstteki mesajımı güncelledim. Ana fikri yazdım. İstersen bir daha okuyabilirsin.

Burada Müslüman olan veya olmayan birçok kişi var. Konu kimin Müslüman olup Müslüman olmadığı değil. Üstteki mesajımı güncelledim. Ana fikri yazdım. İstersen bir daha okuyabilirsin.
Olayı şuan anladım.

Bu konuda Receb Abi'ye katılmıyorum, olay neden Müslümanlar ki?
Sen ben o gibiler de Müsluman mesela.
@Rexie ve ceza alacagini sanmam.

Din konularının tartışılmasını yasaklamak yerine buna uygun bir bölüm açılması daha doğru.

Şu ana kadar çok dini konuların tartışmasını gördüm en sonu hep dalgaya almak oluyor.
Arkadaşlar taman inanmayaniz olabilir ama siz de buna saygi duymak zorundasiniz. Duymuyorsanız yorum yapmayın efendim sonra karşı taraf geriliyor çıkılmaz bir kavga oluşturuyor.
Neden birbirimizin dini değerleriyle dalga geçip birbirimizin kalbini kıralım ki.
Yani müslümansan tamam dostum.
Ben inanmıyorum diyorsun tamam dostum senin görüşün ama herkes için konuşmuyorum bazilari inanmayan arkadaşlar İslam dinine dalgaya vuruyor başkalarının görüşünü etkiliyor bu olmamalı. Eğer objektik bir şekilde kavgasiz saygi içerisinde olacaksa konular kapanmasin ama genellikle çıkmama olasılığı çok az sonra kavga mesajlarini modlar temizliyor vakitlerine yazik oluyor.
Yani uzun lafin kısası saygi içerisinde 2 tarafda kirilmicak, dalga geçilmeyecek şekilde olursa konuşulabilir ama kurulmucaksa yasaklanmasi en iyisi diyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı