Disleksi olan biriyle evlenir misiniz?

19 yaşındayım. Hesabımda 9.sınıfa giden arkadaşım için konu açtım ona bakıp yalancı damgası vurma.

19 güzel bende 21 ticaretle uğraşıyorum arabam var son model evim var bak sen hala iş sahibi değilsin belki araban yok ama benim nelerim var peki zeka gerili olan adam bunları nasıl sahip oluyor geç algılamadır hocam disleksi bunu bir algılayalım öncelikle tamam mı?

19 yaşındayım. Hesabımda 9.sınıfa giden arkadaşım için konu açtım ona bakıp yalancı damgası vurma.

Ben niye dert yanıyorum biliyor musun sizi gibi normal olamadığım için biraz daha geç algıladığım için okulda dışlandığım için hiç arkada çevrem olmadığı için ama şu an hani o çocuklar benimle arkadaş olmayan çocuklar var ya şu an sap gibi ortada geziyor :)

Sorunun cevabı basit, peki disleksi nedir? Disleksi, özel öğrenme güçlüğü olarak da bilinen bir çeşit öğrenme bozukluğudur. Farklı bireyleri farklı derecelerde etkileyen bu güçlük; kelimeleri hecelemede zorlanma, hızlı okumada zorlanma, kelimeleri yazmada zorlanma ya da yanlış telaffuz etme şeklinde kendini gösterir. Disleksili bireylerde dikkat bozukluğu, gelişimsel dil bozuklukları görülme oranı, disleksi olmayan bireylere nazaran daha fazladır.

Disleksinin genetik ve çevresel faktörlerden kaynaklandığı düşünülmektedir. Beyin hasarı, inme geçirme, bunama gibi nedenlerle sonradan da oluşabilir. Beynin dili işleme kısmındaki problemlerden kaynaklanmaktadır. Disleksi varlığı, bir grup testler sonucunda tespit edilir. Hafıza testleri, görme testleri, heceleme testleri ve okuma testleri kullanılır. Disleksi, görme ve işitme zorluklarından ya da yeterli eğitim alamama durumundan kaynaklanan sorunlardan farklıdır.
Ben açıkçası kimseyle evlenmeyi düşünmüyorum

Arabaları yok evleri yok benim gibi 12.000 TL aylık maaş almıyorlar veya 15.000 TL şimdi konuya geleceğim benim yapamadığım sosyalliği onlar yapabiliyor açılabiliyor konuşabiliyor bazı şeyleri hızlı algılayabiliyor ama işe geldi mi sıfır bilgi ve bunlar üniversite okumuş çocukları biraz ağır oldu ama evet öyle işte benim arkadaşım olmadığı için sıkı çalışıp bazı yerlere şanslı bir şekilde tutulabildim evet biraz şans vardı diksiyonumu geliştirdim ne bileyim vücut yaptım özgüvenim yerine getirdim ama hiçbir zaman disleksi hi atamadım hep bir yerimde hastalık vardı ve olmaya devam etti

Arabaları yok evleri yok benim gibi 12.000 TL aylık maaş almıyorlar veya 15.000 TL şimdi konuya geleceğim benim yapamadığım sosyalliği onlar yapabiliyor açılabiliyor konuşabiliyor bazı şeyleri hızlı algılayabiliyor ama işe geldi mi sıfır bilgi ve bunlar üniversite okumuş çocukları biraz ağır oldu ama evet öyle işte benim arkadaşım olmadığı için sıkı çalışıp bazı yerlere şanslı bir şekilde tutulabildim evet biraz şans vardı diksiyonumu geliştirdim ne bileyim vücut yaptım öz güvenim yerine getirdim ama hiçbir zaman disleksi hi atamadım hep bir yerimde hastalık vardı ve olmaya devam etti.

Mesaj stilinizden yazdıklarınız pek gerçekçi durmuyor. Maddiyatla övünmenin en büyük yokluk olduğunu geç de olsa anlarsınız bir gün umarım. Yazım kurallarına da dikkat etmeyi unutmayın. Türkçeyi öldürüyorsunuz çünkü.

Mesaj stilinizden yazdıklarınız pek gerçekçi durmuyor. Maddiyatla övünmenin en büyük yokluk olduğunu geç de olsa anlarsınız bir gün umarım. Yazım kurallarına da dikkat etmeyi unutmayın. Türkçeyi öldürüyorsunuz çünkü.
Evet ben de beğenmedim bunlarla övünmesini. Ne okumamışlar var ama okul başarısı çok yüksek olanlardan veya hayatta çok başarılı olanlardan çok daha akılldır.

Mesela benimle malım mülküm veya hayattaki başarılarım olduğu için evlenecek bir kızı ben hiç istemem. Hiçbir erkekle de malı mülkü var diye veya hayatta başarılı diye evlenmem.

Son düzenleme:
Sorunun cevabı basit, peki disleksi nedir? Disleksi, özel öğrenme güçlüğü olarak da bilinen bir çeşit öğrenme bozukluğudur. Farklı bireyleri farklı derecelerde etkileyen bu güçlük; kelimeleri hecelemede zorlanma, hızlı okumada zorlanma, kelimeleri yazmada zorlanma ya da yanlış telaffuz etme şeklinde kendini gösterir. Disleksili bireylerde dikkat bozukluğu, gelişimsel dil bozuklukları görülme oranı, disleksi olmayan bireylere nazaran daha fazladır.

Disleksinin genetik ve çevresel faktörlerden kaynaklandığı düşünülmektedir. Beyin hasarı, inme geçirme, bunama gibi nedenlerle sonradan da oluşabilir. Beynin dili işleme kısmındaki problemlerden kaynaklanmaktadır. Disleksi varlığı, bir grup testler sonucunda tespit edilir. Hafıza testleri, görme testleri, heceleme testleri ve okuma testleri kullanılır. Disleksi, görme ve işitme zorluklarından ya da yeterli eğitim alamama durumundan kaynaklanan sorunlarda

Disleksinin genetik ve çevresel faktörlerden kaynaklandığı düşünülmektedir. Beyin hasarı, inme geçirme, bunama gibi nedenlerle sonradan da oluşabilir. Beynin dili işleme kısmındaki problemlerden kaynaklanmaktadır. Disleksi varlığı, bir grup testler sonucunda tespit edilir. Hafıza testleri, görme testleri, heceleme testleri ve okuma testleri kullanılır. Disleksi, görme ve işitme zorluklarından ya da yeterli eğitim alamama durumundan kaynaklanan sorunlardan farklıdır.
Bende disleksiyim unutmayın her disleksi aynı değildir. Beni disleksi olduğuma çoğu insan inanmaz mesela ,çünkü o kadar ağır değilim elhamdülillah

CEVAP: evlenirim.

Şuan burada yalan söylemeyeceğim.
Kendim gibi hastalığı olmayan birini bulurum, zaten disleksi biriyle yakınlaşmayacağım ve dolayısıyla işin evlenme seviyesine gelmesi imkansız olduğu için cevabım hayır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı