Doğrudan destekte Windows vs Linux performansı

gamecover

Centipat
Makaleler
4
Örneğin ARK: Survival Evolved hem Linux'a hem Windows'a native destek sağlıyor. Hangisinde daha performanslı çalışacak?

Arada kontrol ediyorum. Linux oyun konusunda epey ilerlemiş.

Geçmeyi düşündüğüm için oyun performansı önemli.

Evet, oyunlar iyi. Mesela ben TF2 oynuyorum. Windows'ta 60-70FPS'ten, Debian'da 100+ FPS aldım. Ama bazen çok lag oluyordu. Ben de onları mastercomfig (adminler gerçekten öyle yazılıyor) indirip TF2 dosyasına koydum ve hiç donmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyundan oyuna değişen birşey olsa da genelde Linux daha iyi performans veriyor benim sistemimde.
Windows üzerinde sebebini bilmediğim bir şekilde Ryse Son Of Rome en yüksek ayarlarda yer yer 20 fps e kadar düşebiliyorken Linux üzerinde Wine kullanarak 50-60 fps stabil performans alabiliyorum.
Öte yandan World of Tanks oyununda Windows daha iyi ve stabil bir performans verebiliyor.
Minecraft'ı vanilla oynamayı tercih etmem ve genelde devasa mod paketleri oynarım. Bu durumda da Linux oldukça önde, çok daha iyi işlemci kullanımı, daha az RAM tüketimi ve çok daha yüksek performanslı OpenGL driverı sayesinde yüksek performans alabiliyorum.
Native oyunlarda da durum genelde Linux un daha iyi performans verdiği yönünde.

Son düzenleme:
Genel olarak yorum yapılamaz, Witcher 2'nin native sürümü Wine'dan daha kötü performans veriyor, RDR2'de AMD GPU kullanıyorsan Windows'tan daha iyi mesela. Oyuna ve sisteme bağlı.

Yanlış bilgi vermeyim ama Windows'da bir Linux çekirdeği var ama Linux'da Windows çekirdeği olmadan Windows oyunlarını çoğunu Native/Native yakın çalıştırmayı başarıyor.

Bu başka bir boyut gibi duruyor böyle.
Not: macOS, BSD gibi OS'larda da Wine var lakin performanslarını bilmemekle birlikte Nix sistem oldukları için Linux gibi performans sergileyebilirler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı