Dolar düşer mi?

Düşer mi ?

• Düşmez.

Oy: 59 64,1%
  • Düşer

Oy: 6 6,5%
  • Ekmeği dolarla mı alıyoruz ?

Oy: 27 29,3%

• Oy verenlerin toplamı
    92
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hala bazıları ekonomi, çoğu güçlü ülkenin ekonomisinden daha iyi diyen ve bunu demeye yüzü olan insanlar var.

Onları boş ver onlar kendi halinde takılsın bize zararı yok ( Diyeceğim aslında var... ). Ona yapacak bir şey yok.

O değilde elinde dolar olan herkes bir TL ye çevirsin belki son hanesi düşer:D

Üretim var olmasına var hocam da, biz hala Türk mallarına çakma ve işe yaramaz, ithal mallara da orijinal ve kaliteli damgası vurmaya devam ettikçe bir işe yaramaz o üretimler. Çıkıp Türk bir firma HTC kalitesinde telefon üretse bile bir Xiaomi kadar ünlenebileceğini sanmıyorum bu ülkede. Bu Amerika ve Avrupa hayranlığı devam ettikçe, maalesef..

Ben şu ana kadar yabancı bir filmde falan General Mobile gibi bir marka kullanıldığını duymadım. Yada yurt dışına satıldığını. Olur da olmasına rağbet görmüyor hocam.

Dediğiniz gibi dolar euro yu geçerse her şey euroya bağlı olsun. Şaka bir yana biraz uykusuzum işi biraz dalga geçer gibi işliyorum ama durum ciddi. Doların bu kadar yüksek olması çoğu şirket için zararlı. Konuyu açarken ne yazdığımı görürseniz hak verirsiniz zaten. Evet savaşın ortasında kaldığımız kesin. Ancak daha ülkemize girilmedi. Eğer bu olursa dolar yükselir anlarım.

Maalesef dediğiniz doğru. Kimi şirketler zararlı, kimi şirketler ise karlı çıkacak doların yükselişinden. Ancak dolar üzerine kurulu ekonomiden vazgeçmemiz gerek bence. Çin ile yapılan ticaret yuan ve TL, rusya ile yapılan Ruble ve TL ile olmalı. Dolar ile değil.
Diğer konu olarak da, Ülkeye girilse doların karşısında değer kaybedebilecek bir TL birimi kalmayacak. Çevremizde olup bitenler yüzünden dolar yükselişte. Yurtiçindeki operasyonlar için bitime çok az kalsa da, yurt dışı operasyonları daha yeni başlıyor sayılır.
Atılan her topun, sıkılan her kurşunun bir maaliyeti var. Ancak işin en güzel tarafı o alanda kendi üretimlerimizi kullanıyor olmamız. Asıl o alanda yurt dışına bağımlılığımız devam ediyor olsaydı, doların halini siz tahmin edin..
Ben şahsen TSK'ya aktarılmasını da uygun buluyorum. Silah sanayii'de yerli üretimler hızlanmalı ve askeri ürünlerin ihracatına başlanmalı artık. Yoksa bu savaş ortamında mermi değil de barbie satmaya kalkarsanız, batarsınız.

Ben şu ana kadar yabancı bir filmde falan General Mobile gibi bir marka kullanıldığını duymadım. Yada yurt dışına satıldığını. Olur da olmasına rağbet görmüyor hocam.

Hocam yabancı bir film değil, Türk dizi-filmlerinde bile kullanılmıyorlar.

Maalesef dediğiniz doğru. Kimi şirketler zararlı, kimi şirketler ise karlı çıkacak doların yükselişinden. Ancak dolar üzerine kurulu ekonomiden vazgeçmemiz gerek bence. Çin ile yapılan ticaret yuan ve TL, rusya ile yapılan Ruble ve TL ile olmalı. Dolar ile değil.
Diğer konu olarak da, Ülkeye girilse doların karşısında değer kaybedebilecek bir TL birimi kalmayacak. Çevremizde olup bitenler yüzünden dolar yükselişte. Yurtiçindeki operasyonlar için bitime çok az kalsa da, yurt dışı operasyonları daha yeni başlıyor sayılır.
Atılan her topun, sıkılan her kurşunun bir maaliyeti var. Ancak işin en güzel tarafı o alanda kendi üretimlerimizi kullanıyor olmamız. Asıl o alanda yurt dışına bağımlılığımız devam ediyor olsaydı, doların halini siz tahmin edin..
Ben şahsen TSK'ya aktarılmasını da uygun buluyorum. Silah sanayii'de yerli üretimler hızlanmalı ve askeri ürünlerin ihracatına başlanmalı artık. Yoksa bu savaş ortamında mermi değil de barbie satmaya kalkarsanız, batarsınız.

Haklısınız tabii ama güzel bir sanayi kursan 1 milyar. Onun dışında tamamını TSK ya ayırsınlar.

Savunma sanayiini geliştirmenin yanında yap-işlet-devret modelinden de vazgeçmemiz gerekiyor. Yerli ürünlere teşviğin de devlet eliyle yapılması gerekiyor ki kalitede yakalayamadıkları avantajı fiyatta yakalayıp halka kendilerini satsınlar. Okullarımızdaki Yerli Malı Haftası da kermes olmaktan çıkarılıp yerli fabrika ve atölyelere geziler şekline sokulabilir. Şahsen elimden geldiğince 3 kuruş fazla vererek dahi olsa yerli iştiraklerin ürünlerini kullanmaya özen gösteriyorum. Önemli olan da çocuklara bunu aşılayabilmek.

Kaliteli insan yetiştirmek önemli bir işin nerede sahteciliği nasıl çakallığı yapılır araştırıp öğrenmeye çaba harcayan bireyler insanlar olmamak lazım. Daha kötü kısmı ise bunu yapıp bir başkasına gurur verici bir olay gibi anlatılmasıdır.

- Eğitim sisteminin acilen ezberci değil öğretici olması gerekiyor, meslek liseleri berbat halde ne iş deneyimi nede ders bilgisi veriyor acilen düzeltip sanayimize işini bilen sağlam insanlar gerekli.

-Sanayi yükünün sadece belli bölgelerde olmaması gerekiyor aynı kardemir Karabük çelik demir sanayisi gibi başka şehirlerde önemli yapısal işlev kazandıracak yatırımlar yapılmalı ve önü açılmalı ki şehir işsiz oranı düşsün ve refaha ersin ve İstanbul gibi yerler hala yoğun göç almasın. Bu fabrikalar gibi yerlere işini iyi bilen meslek lisesi mezun veya ön lisans okumuş bilgi ve teknik bilen okullardan insanlarımız da lazım.

Diğer bir kanayan yaramız hayvancılık ve çiftlik gibi sıkıntılar yıllarca at ustünde avcılık yapmış beslemiş savaşmış bir milletin ülkesinde et kilosu 40-50 TL olup dışardan hayvan ital etmesi çok üzücü. Bu gibi sıkıntılar aşsak ki umarım bilim teknoloji alanlarına destekleyecek yatırımların da önü açılır ama daha bu sorunlar duruyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı