Dolar düşer mi?

Düşer mi ?

• Düşmez.

Oy: 59 64,1%
  • Düşer

Oy: 6 6,5%
  • Ekmeği dolarla mı alıyoruz ?

Oy: 27 29,3%

• Oy verenlerin toplamı
    92
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nerede o günler be kardeşim.

O günler, 2003 ve 2004 arası falan. Bir ara dolar yükseldiği için millet pos cihazlarını mı ne fırlatıyordu. Şimdi tepki gösterecek olsalar bu kişiler ne yapardı? O zaman biraz dolar yükseldi diye millet ayaklanmış. Ama yok arkadaş, alıştık.

Hocam millet sövmesin diye çok söylemiyorum da yıl sonundan sonra ben 4'e hızla yaklaşmasını bekliyorum. :D Trump'ın başkanlığa oturma süreci ve FED'in politikalarından dolayı...

Olabilir. Biz kafamızı kesip atalım bence. Eğer 4 TL olursa milleti ayaklanır zaten. Merkez bankası önlem alıyormuş. Birde Sabia Gökçen hava alanı sanırım satılıyormuş. TSK ne gidecekmiş para.

Mesajıma da ekledim hocam. Dolar bu aralar Yuan karşısında bile değer kazanmakta.

Fark etmez. Trump, '' Dünya ABD çıkarlarına göre yönetilecek. '' demiş bir insan sonuç olarak. Dolar her türlü yükselecek. Bari dışarı mal satalım da ekonomi toparlansın.

Olabilir. Biz kafamızı kesip atalım bence. Eğer 4 TL olursa milleti ayaklanır zaten. Merkez bankası önlem alıyormuş. Birde Sabia Gökçen hava alanı sanırım satılıyormuş. TSK ne gidecekmiş para.
Ayaklanacak olan çoktan ayaklanırdı :) Öyle bir beklenti içine girmeyin bence. Ekonomi Bakanı daha geçen ay "Dolardaki yükseliş geçiçi, Merkez Bankası'nın kura müdahale etmemesi gerekir." diye açıklama yaptı. Merkez Bankası o zaman sübvanse etseydi bu artışı, bu kadar sert bir tabloyla karşılaşmazdık.

Ayaklanacak olan çoktan ayaklanırdı :) Öyle bir beklenti içine girmeyin bence. Ekonomi Bakanı daha geçen ay "Dolardaki yükseliş geçiçi, Merkez Bankası'nın kura müdahale etmemesi gerekir." diye açıklama yaptı. Merkez Bankası o zaman sübvanse etseydi bu artışı, bu kadar sert bir tabloyla karşılaşmazdık.

Bilmiyorum hocam haberlerde gördüm müdahale ettiğini. Gitarı almama her bir gün daha az kaldıkça doların arttığını görmek büyük acı. Artık '' Anaaaa dolar 3.37 olmuş! '' diye bağırıyorum be. Annem, ablam babam arkadaşlarım da bazen herkes gülüyor:D Hayat zannedersin bana koymak için doları yükseltiyor.

Hocam millet sövmesin diye çok söylemiyorum da yıl sonundan sonra ben 4'e hızla yaklaşmasını bekliyorum. :D Trump'ın başkanlığa oturma süreci ve FED'in politikalarından dolayı...
Hocam doların 4TL'ye çıkmasını ben de öngörüyorum açıkcası. Ancak dediğiniz gibi bu FED'in politikalarından dolayı olacak. €'yu geçme ihtimali tartışılıyor bu aralar. Ki eğer fed birkaç kez daha faiz artırımına giderse, Trump'ın da politikaları ile birlikte geçmesi olası. Yani € 3.60-3.70 seviyelerindeyken doları 4'lerde görebiliriz.
Ancak koca Ortadoğu ve Batı Asya'da bu kadar savaşın ve terörün arasında ayakta kalan son 3 devletten birisi olduğumuzu düşünürsek TL'nin bu denli değer kaybetmesini normal karşılıyorum.

Ek olarak, ayaklanma dış unsurlara bağlı olan yükselişlerde çıkmaz. Başbakanın önüne yazarkasa atılmasıyla, 5 nisan kararlarıyla veya ülke içi kriz gibi dandirikten sebeplerle %100'e yakın artış olmadığı sürece ayaklanma gibi birşey olması olası değil.

Ne üretiyoruz da ne satacağız ? İnşaat ile ekonomi döndürüyoruz.

Üretmiyoruz işte üretmemiz lazım. Diyorum ya hava alanının satılacağını duydum. O en az 50 milyar eder o paranın hepsi TSK ya gidecek ise artık dünyayı fethetmemiz lazım. En azından bir kısmı da sanayiye gitmeli.

Hocam doların 4TL'ye çıkmasını ben de öngörüyorum açıkcası. Ancak dediğiniz gibi bu FED'in politikalarından dolayı olacak. €'yu geçme ihtimali tartışılıyor bu aralar. Ki eğer fed birkaç kez daha faiz artırımına giderse, Trump'ın da politikaları ile birlikte geçmesi olası. Yani € 3.60-3.70 seviyelerindeyken doları 4'lerde görebiliriz.
Ancak koca Ortadoğu ve Batı Asya'da bu kadar savaşın ve terörün arasında ayakta kalan son 3 devletten birisi olduğumuzu düşünürsek TL'nin bu denli değer kaybetmesini normal karşılıyorum.

Ek olarak, ayaklanma dış unsurlara bağlı olan yükselişlerde çıkmaz. Başbakanın önüne yazarkasa atılmasıyla, 5 nisan kararlarıyla veya ülke içi kriz gibi dandirikten sebeplerle %100'e yakın artış olmadığı sürece ayaklanma gibi birşey olması olası değil.

Dediğiniz gibi dolar euro yu geçerse her şey euroya bağlı olsun. Şaka bir yana biraz uykusuzum işi biraz dalga geçer gibi işliyorum ama durum ciddi. Doların bu kadar yüksek olması çoğu şirket için zararlı. Konuyu açarken ne yazdığımı görürseniz hak verirsiniz zaten. Evet savaşın ortasında kaldığımız kesin. Ancak daha ülkemize girilmedi. Eğer bu olursa dolar yükselir anlarım.

Ne üretiyoruz da ne satacağız ? İnşaat ile ekonomi döndürüyoruz.
Üretim var olmasına var hocam da, biz hala Türk mallarına çakma ve işe yaramaz, ithal mallara da orijinal ve kaliteli damgası vurmaya devam ettikçe bir işe yaramaz o üretimler. Çıkıp Türk bir firma HTC kalitesinde telefon üretse bile bir Xiaomi kadar ünlenebileceğini sanmıyorum bu ülkede. Bu Amerika ve Avrupa hayranlığı devam ettikçe, maalesef..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı